yes

Fick som jag ville, åker hem imorrn! :) Man blir lätt utråkad av att vara i byhålan längre än 5 dagar. Alla man skulle hälsa på vill tydligen inte vara hemma när man kommer.  Då får dom skylla sig själva! ha ha..Men några stycken har man hunnit träffa iaf.  Man kan ju inte bara fara å flaxa hur mycket som helst med en 3 månaders baby. vi Kommer ju tillbax hit redan nästa helg så.. Då är det marknad, har hört att det ska bli riktgit kallt :(  trist, då blir man så låst hemma. För inte tar jag ut Nelly i barnvagnen om det är mer än -20 grader. Emma och lillkusinen kanske håller oss sällskap då :) Har ju mycket annat att göra inför dopet åxå, så jag hinner nog inte ränna så mycket på marknaden. Det ska bakas och fixat...

Vi var ju så klantiga och glömde alla Nellys saker hemma i Luleå, som babysittern och babygymmet.. Har inget jag kan riktigt roa henne med. Fast det gör mormor och morfar så bra själva :) Å d har ju gått bra det..

Nu ska göra ett ryck och packa lite, det blir att åka tidigt imorgon!

kom våren!

Jag börjar längta till våren och värmen, till ljusare dagar, sitta i en snödriva  framför elden med en kopp varm choklad en solig vårdag. Finns det något härligare?  Då är man glad att man bor i norrland :)

Idag ska vi och hälsa på Vea, om hon nu inte sover hela dagen vill säga ;) Och kanske vi kikar förbi hos Nellys farmor och farfar när vi ändå är i trakterna.
J var sugen att komma till jmk över kvällen, han saknar familjen :) Men stackarn måste kliva upp kl 5 på morgonen då för att åka tillbaka till jobbet :( tycker det är lite onödigt att han ska köra sådär tidigt så långt när han är trött och det är fortfarande mörkt ute.
Men jag förstår han, jag skulle aldrig själv kunna vara borta en hel vecka från Nelly, man hade ju längta ihjäl mig! Är jag bara borta några timmar så saknar jag henne. Jag vet att hon klarar sig utan mig en stund men jag gör inte det :)

Nu vill jag hem! har ett HM paket och en mobiltelefon att hämta ut :)




spidad

Har äntligen fått Nelly att sova för natten, hon var verkligen på sitt sm ikväll. Måste vara en sockerkick hon har fått av allt godis som jag ätit ikväll. Jag äter mycket sällan godis lr sötsaker i vanliga fall.

Nu ska jag ta och natta mig själv, man vet aldrig hur mångar timmar man får sova..

typiskt!!

Fick ett samtal igår om att vi inte hade skrivit på och skickat in ett papper om tomthöjningen.. Det hade vi helt glömt bort att göra innan vi åkte hit till jmk. Surtanten sa att vi fick en chans till på oss att skriva på och skicka in. Men papprerna ligger i luleå utan underskrifter så det var ju bara att glömma att vi skulle hinna det! Så nu går ärendet vidare till tingsrätten,  och vi fick böter på 450 kr.. Så går det när man är senil som mig :( 

Idag fick jag ingen sovmorgon, det var bara att stiga upp kl 7.30, men det var väl lika bra det. Hade lite små pyssel att göra. Sen skulle vi möta upp mamma på folkan, hade hört att dom sålde barnkläder billigt, så jag tänkte att jag skulle fynda lite. Men när vi väl kom dit så var det inget direkt som jag ville köpa.

Hade lovat att laga middagen idag.. det blev en smarrig gratäng med lite allt möjligt och klyftpotatis till.
Nu snart ska vi gå till Ygiz och se på let´s dance, käka lite chips och godis!
       




                 ä

Utkast: Dagarna går ...

Dagarna går så fort när man är här i jokkmokk. Man far och ränner överallt hos alla. Nelly blir ju helt slut och trött av alla nya ansikten som hon träffar. Tror vi bara ska hålla oss inne idag. Det blir inte att dra ut på några äventyr. Bara en mysig hemma kväll hos mor och far. Jag hinner ju träffa mina vänner, ska ju vara här hela veckan så...

Igår träffade vi som sagt prällen. guuud så vilken trevlig och check präst! Det känns så mycket roligare med dop nu när man fick träffa henne. Alla som ska stå där uppe fick sig ett litet uppdrag var :) Det kommer att komma mycket folk, och kyrkan där är inte så stor. Blir lite nervös när jag tänker på det. Tur att det är Nelly som står i rampljuset :)

Jag var förbi PRO lokalen igår kväll och kikade vad som fanns och vad som behöver köpas till. Det är där det bir fika efter dopet. Det är en ganska stor och tråkig lokal, får komma på någon bra idé på hur man kan göra det lite mysigare.

Nu vaknar lillstumpan och vill ha mat..

På återseende!










Bortskämd

Gårdagens natt var tydligen bara en engångsföretelse, för inatt har hon vaknat 2 gånger för att få mat. Men vad gör det när man får sova ut på morgonen. Blir lite bortskämd när jag bor hos mamsen. Hon tar Nelly på morgonen så  får jag sova till 10-11 om jag vill, värsta lyxen ju :)

Nu snart ska vi träffa prällen för att gå igenom dopet, vilka psalmer och låtar som vi vill ha me. Man måste ha med minst 2 psalmer. Har inte riktigt betsämt mig än vilka det blir, hoppas hon kommer med några bra förslag. Har fått höra att prästen här vi ska träffa sjunger tydligen jätte bra, kanske man kan övertala henna sjunga nån fin låt. Jag har ju redan fixat två tjejer som ska sjunga, det kanske räcker så. Ja vi får se!

Ska ta och fixa iordning Nelly, det ska matas bytas, och kläs på!

en stolt mor

Är mycket stolt över Nelly som sov hela natten utan att behöva äta. Jag blev så förvånad över att kl var 7 på morgonen första gången hon ville ha mat.. har ju aldrig hänt förut! Ingen blir gladare än jag om hon fortsätter så :)

Idag har jag varit på mitt gamla jobb Picab och hälsat på. Vill inte tillbaka än på bra länge att jobba :) Men det var trevligt att vara där ens tund iaf! Får se om man återkommer dit efter mammaledigheten?

Jag och Nelly har varit hela kvällen hos Ygis. Hon hår fått så fint i sin källare, tänk att man kan göra så mysigt. Riktigt najs!
Hennes hund är en riktig bushund, han blev tydligen tuttsugen och åt upp Nellys favvotutte ha ha... tur att jag hade en reserv med mig då :)

Det är bara en massa skit hockey på tvn som går ikväll.. så är det när man bor hos hockeyfanatiker!  man är ju inte hemma å kan bestämma själv vad man vill se. Får väl sitta å surfa en stund å sen gå och lägga mig. Nelly har precis somnat. Får se nu hur länge hon sover inatt...

Hemma i byn

ja nu är man i Jokkmokk, kom hit igår kväll.. vi spenderade gårdagen hos J föräldrar. Men nu bor vi hos mamsen.
Jag och nelly  vi blir här hela veckan. Vi ska bla träffa prällen på onsdagen för att diskutera lite hur dopet ska se ut. En av faddrarna ska följa med åxå. det blir bra det. då hinner jag träffa maggan en sväng åxå :)
Tyvärr kan jag inte lägga upp några foton, då jag inte har någon sladd till kameran. men jag ska försöka fixa d på något sätt iaf! Men det får bli i morgon...

Är jätte trött så det får bli ett kort inlägg! sov inte många timmar inatt då Nelly tjorvade halva natten, vet inte hon kanske känner av att vi inte är hemma.  Få se nu om hon sover nånting inatt!

jag tänkte jag skulle läsa en bok nu innan jag somnar  " i huvudet på din bebis"  Den kan nog vara ganska intressant. Handlar om hur barn utvecklas, från noll till 6 års ålder.

God natt!



                                                   l

babysim

Morgonen fortsatte så klart att jävlas, J kunde inte hitta sina bilnycklar när vi väl skulle åka, och vi skulle vara där på en kvart. kl blev halv 9 och han hade fortfarande inte hittat dom. Då blev jag grinig och gav jag upp sökandet, för jag tyckte det skulle vara så pinsamt och komma dit så sent.. kvart i 9 hittade han dom gömd i soffan.  Hade då klätt av Nelly alla kläder och packat upp alla badkläder, så det var på snudden att vi inte åkte dit. Men jaja tänkte jag, det kanske går bra ändå att vi kommer lite senare. och tur var då det att vi åkte! var lite nervös innan hur Nelly skulle reagera när vi kom i basängen. Men hon bara älskade det. Vilken annorlunda tjej vi hade med oss. hon bara njöt där i vattnet..
Första simturen fick hon lära sig ligga på mag och ryggläge. Hon lyckades även få en lr annan kallsup i sig, men det gick bra ändå :)
 
Efter badet var hon då så nöjd och glad.
Måste bara åka dit fler gånger. Lite för dyrt för att köpa ett årskort men det är det nästan värt! Synd bara att J jobbar varannan söndag. Fast iof så går det ju alltid bussar om är så att jag vill åka dit själv nån gång..

Nä nu ska jag tvätta, städa och packa!



Var positiv

När jag steg upp  i morse kl 7 kände jag mig bara trött och på sånt himla dåligt humör.  Det var verkligen inte min morgon! allt ville bara jävlas :(
Jag tog barnsalva istället för tandkräm, då förstod jag att även den bästa kan göra fel. När jag öppnade kylskåpet föll ett mjölkpaket ut, gick sönder och stänkte ner byxorna, jaja tänkte jag, byxorna skulle jag ändå byta. Frukostkaffet blev för svagt som te och gick inte att dricka, vilket påminde mig om att kaffe på tom mage inte är bra.
Snubblade över klädhögen i hallen, det påminde mig om att jag måste hinna tvätta innan jag åker till Jokkmokk.
Nelly spydde  ner både mig och sig själv. Ok vi ska ju ändå duscha och bada.


                                                           
            

                                     Alla skulle tänka för dig själv varje morgon:

                                     Det här blir en fin dag.
                                    Jag klarar av mer än vad jag tror.
                                    Ingenting blir bättre för att man oroar sig.
                                    Man kan aldrig göra mer än sitt bästa.
                                    Alltid finns det något att glädja sig åt.
                                    Jag känner mig i utmärkt form.
                                    det är ingen ide att deppa.
                                    Livet är härligt!

ingen vinst

så klart så vann vi ingenting :(

slödag

Idag har vi en riktig slödag.. fick kliva upp med Nelly kl 6 imorse.. och vi kom väl i säng vi 2 tiden inatt. Madde och Daniel gick väl hem där omkring. Sorry Madde att du fick utstå en massa sjuka och dåliga skämt :) Det var ju roligt till en början, som sakta men säkert sen spårade ur ha ha .

Imorgon blir det spännande då ska vi på babysim :) det blir att stiga upp tidigt då åxå, för vi ska vara på hertsön kl 8.30. Har t o m lyckas övertala J att följa med :)  ska bli roligt att se han plaska omkring  ha ha
Hittade dom här badtrosorna till Nelly på babyproffset, dom ska tydligen fungera som nån slags blöja.

k


Nä nu ska jag fortsätta min slödag med en film och lite snacks!
Men först ska jag kolla så vi inte sitter på en massa miljoner! vi har både spelat på Keno och lotto..


Nelly give a big smile :)

i


Utkast: vi har ...

vi har haft en trevlig kväll, med mycke skratt, god mat och trevligt sällskap :)

p



u


k

tjohoo

Är på sånt strålande humör idag!! först så har vi fyndat på babyproffset, det var 50% rea allt! så för att vara på den säkra sidan så åkte vi dit kl 10 när dom öppnade.. men dom måste ha tjuvöppnat tidigare för det var redan hur mycket folk som helst där redan. Bil barnstolarna hade redan hunnit tagit slut. vi som behöver en ny för Nelly har snart vuxit ur sin :(
Men vi hittade iaf den här fina stolen. så nu kan Nelly vara med oss vid matbordet när vi äter :)

ö  m

köpte även en pipmugg, en pyjamas till Nelly och en liten present till lillkusinen.. :)


Inte nog med det, när jag skulle göra mina räkningar så upptäckte jag att jag bara hade fått hälften av det jag egentligen skulle få.. blev förstås livrädd och trodde att det var det enda jag skulle leva på den här månaden.. men det visade sig vara en restlön från mitt gamla jobb :) så den riktiga lönen kommer på måndag :) Gissa om jag blev glad :)

För att fira detta så ska vi bjuda hit Madde och Daniel på middag ikväll .. Det blir trevligt!! :)

Farligt....

....Jag har upptäckt att man kan shoppa online på Lindex.. det betyder att jag kan handla där när jag vill he he.  Nelly kommer ju drunkna i kläder.. har redan hunnit beställa 3 bodysar och 3 pyjamas :)

Jag och J såg en sån söt tecknad film idag. Bolt hette den, det handlade om en hund som trodde han hade superkrafter, men det visade sig bara att det inte var verklighet. han var bara en skådespelare i en film.. Den var så himla charmig,rolig och så klart sorglig!  blödig som man är ha ha. Det blir roligt när Nelly kan vara me och se film åxå he he. Ska ladda hem alla mina favoriter som pippi, Barnen i Bullebyn, Micke och Molle, Bambi mf :)

                                                                     k


Bara Nelly och jag som är uppe ikväll.. J mådde inte så bra så han ligger och sover, stackarn..
Vi ska upp ganska tidigt imorgon så d är bäst vi gör kväll vi med snart!


Sjusovare

vi är ena riktiga sjusover i våran familj.. sov idag alla tre till 12!! Fast bortse från att jag å Nelly var upp en sväng och bytte blöja då förståss :) Sen badade vi och gick på en promenad.

Emma tipsade mig att gå med i Lindex klubben, så nu har jag gjort d :) dom har tydligen många erbjudanden och rabatter där! och det är bra för vi handla ganska mycket där.
Lilla lillkusin är inte så liten längre.. han har snart vuxit ikapp Nelly :) Ska bli så roligt och se han, bara 2 och halv vecka kvar! :)

Nelly hon vände sig från rygg till mage för första gången igårkväll!! såg det inte själv, men när jag skulle ta upp henne så låg hon då på mage och babblade på för fullt:) hon har börjat fatta tycke om att ligga på mage nu.

Nu ligger hon och har en lässtund :)

ä


kvällen

Nu har man varit en sväng hos Nathalie och Nova, mycket trevligt. trots röran :)  Dom håller nämligen på att flytta.
Usch fy, jag vet hur det är att flytta! har gjort det minns 12 gånger. Men d  bästa av allt är att få rensa ut allt skrot man har samlat på sig under åren..  skulle behöva rensa ur vårat förråd vi har. fast vi nyligen har flyttat så har vi fortfarande mycket skrot kvar. Det var mycket som jag vill slänga men som J sa stopp för ,  "bra att ha grejer" pyttsan! dom kommer ändå aldrig till användning.

Tog en liten omväg på vägen hem så Nelly fick sova en stund.. förstår inte hur man kan sova när vägen är som en puckelpist. Är ju rädd att hon ska få whiplashskada, men för henne är det väl sövande.

Måste inhandla ett badtrosor till Nelly innan söndag, fick ett bra tips av Nathalie att det fanns riktiga bra på Lindex. Och jag själv måste ju komma i min bikini.. herregud, hur ska det se ut!  tur att jag inte är ensam att nyligen fått barn där på badhuset :)

Nu är kl 10 på kvällen och Nelly är helt spidad.

ö

Nu åker julstöket!

Har tagit det lugn och donat på här hemma hela dagen. Måste ner ju ner med alla julprylar. Inte för att vi har så mycket, bara lite i fönstren Nästa år blir det betydlig mer, då vi ska fira jul hemma. d blir mysigt. Måste ju när man ha barn starta egna traditioner. Kanske Nelly förstår lite mer vad som händer då.


Jag dansade runt och dummade mig lite här hemma idag, brukar göra det när jag har tråkigt :)  Nelly undrade nog vad tusan jag höll på me ha ha

l



Nu ska vi ta en promenad, Synd bara att det blåser så förbannat mycket här i Luleå, förlåt!




receptet!!

Här Annelie får du receptet på köttfärspajen, hoppas det smakar! :)

Ingredienser:

75 gram margarin
4 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
2 matskedar vatten

Fyllning:

500g köttfärs
 lök

svamp

paprika
 kryddor: efter egen smak

Förslag till garnering:


skivade tomater
purjolök
riven ost

Prövade även här om dan att ha i oliver och toppade med söndersmulad fetaost, det var åxå gott!

 

Gör så här
Pajdegen: blanda alla ingredienserna, och kavla ut degen i en form. sätt sedan in i ugnen en 10 min
Sätt sedan i fyllningen,  Granera och strö sist över osten. Grädda i 200 grader ca 10- 15 min


Onsdag- dagen mitt i veckan

Hur kan barn ha sån energi på morgonen?! en annan är dödstrött som när man vaknar.  Nä Nelly skulle upp kl 8, så jag gick och bytte på henne. Hon fick ligga i babygymmet och leka av sig lite. Sen gick vi och la oss igen, och somnade om till kl 12!!! :) tror jag aldrig har hänt. nu har man bara varit vaken någon timme och det börjar redan bli mörkt ute. Det är nackdelen med att sova så länge, hela dagen hinner ju gå i spillo.
Som det känns nu så blir det inte så mycket gjort idag..

Det här är



                                  

                                                                                     KÄRLEK






          Ä  P

Fötter är fina

,o

he he

Tänk att få sova så här skönt  :)

k

Hur ska jag ju få henne att sova hela natten.?


No more Onoff!

Onoff skulle höra av sig till mig när min telefon hade kommit, den skulle komma redan förra veckan.Men dom har inte hört av sig. Så vi åkte dit.
Väl där sa dom att den var restnoterad. Mycket märkligt för när vi beställde den kunde dom se att den fanns i lagret. Hur som helst skulle det ta ytterligare 2 veckor innan jag skulle få den :( 

När vi ändå var ute på storheden svängde vi in på Ica maxi åxå.
Där fick Nelly åka kundvagn :)

n



Nu blir det kaffe latte och mycket goda chokladmuffins!  jag vet, borde spara med det till efter maten, men det är praktisk taget omöjligt :)

ö


Det går framåt

Nelly lyckades förvåna mig igår kväll, hon hade lagt sig för kvällen, jag brukar slå på speldosan åt henne, så brukar hon ligga där och småprata för sig själv en stund innan hon somnar.. Efter någon halvtimma låg hon fortfarande och surrade, så jag upp för att försöka få henne att somna. Då hade hon tagit sig från huvudändan till fotändan helt på egen hand :) så det var bara upp med gallret på ena sidan, så hon inte ramlar ur nästa gång!

Nu ligger hon babygymmet och tränar motoriken :)

m



:)

Medge att vi är riktiga snyggingar ;)

i

Nu ska jag ta och göra klar Nelly för kvällen..  så får jag å J en liten lugn stund för oss själva åxå ;)


efterlyser.....

.......vart ni flickor köpte det här läppglanset till mig., fast en vit sådan. det börjar ta slut! Å det smakar så gott :)


m



Min look idag :)

o


och nej, jag är inte på fyllan ha ha

Tungt

vi var tvungna gå ut en sväng på affären ingen lek att köra vagnen när det är ny snö.  Hur tungt som helst!  vagnen bara slirade fram och tillbaka när jag drog.  Hon fick väl värsta karusell upplevelsen där i vagnen ha ha

Fick användning för vantarna tjejerna köpte till Nelly, dom har varit för stora tidigare, men nu sitter dom på plats iaf.. :) Skulle själv vilja ha likadana.
Jätte fina är dom!!


o

Lilltrollet kommer fortfarande in björnoverallen som är i st 56. Fast nog ser hon ut som en uppstoppad julekorv i den :)

k



Lilla humle gumman!

o

Tråkigt

men guuud vad lång den här dagen känns, när man gick upp så tidigt.  Har tristess! Nelly sover som en stock, efter badet. har tvättat allt som går att tvätta, städat både uppe och nere.. vad finns det mer att göra?! Gå ut vill jag inte göra, för det bara vräker ner.!

har suttit och surfat, och funderar lite över vad man skulle ge till J på hans 30 års dag. Och fann en toppen bra present som nog han säkert skulle bli överlycklig att få.  Det vore synd om han inte skulle gilla den för den var ganska dyr.
Ska bege mig ut på stan nån dag åxå och fixa faddergåvorna. Vet inte om ska ge sånt, men jag tyckte det skulle vara en fin grej att få iaf.. och så d får bli  :)

Jag har fått tid att träffa prästen nästa veckan jmk. Så då blir det att vara där en hel vecka. Det är lite jobbigt att vara borta så länge men det är smällar  man får ta när man inte har körkort :) Då får ju Nelly iaf träffa sina mor och far föräldrar Och jag mina underbara vänner :) Ni kommer bli gode less på oss he he..

Idag kommer som sagt var karln i huset hem :) ska tillaga något smarrigt till ikväll tänkte jag. Det blir nånting med kassler och annanas, har aldrig gjort det tidigare, men d kan väl inte vara så svårt? jag kastar väl bara ihop alla ingredienserna och in i ugnen, så blir det säkert bra...

bad

Nelly är inte så mycket för att bada, vet inte om jag har för kallt lr för varmt vatten. men hon tycker inte alls om det iaf. Hon får redan panik när vi går in i badrummet... Hade tänkt ta henne till babysim på söndag, men hur ska det gå? Ibland går det rätt bra, tills jag tar upp henne från badet, då blir det väl för kallt. ska pröva nu att slå på bastun så det blir varmt och bada henne där.  sen får jag stegvis vänja henne med lite kallare.  
Så får vi hoppas att det förmodligen går bra på söndag :)



                                            n    


go morrrn!

Jaha då var man uppe med tuppen idag, fortfarande mörkt ute för tusan! Men vad ska man göra när skruttfia inte vill sova :)  å kallt är det åxå, ingen risk att man inte vaknar till! sitter just nu här ihop kuren med flera  filtar, å tittar på vakna med the voice på kanal 5.

Ska nog göra mig lite varm å go cafelatte...




                                                        ö

hmm...

.. vad ska man hitta på ikväll då? inget direkt se värt på TV heller, antingen nån dålig action film lr dokumentären om Pamela Andersson girl on the loose ha ha.. Inget som speciellt lockar :)
Inte passade man på att hyra nån film när man var inne i stan heller..

Nelly hon börjar bli trött och gnällig redan, klockan är ju bara halv 7. Måste försöka hålla henne vaken några timmar till. Lite svårt att roa henne ikväll då hon har tröttnat på att ligga i babygymmet och tittat på mina fåniga grimaser, som tydligen inte alls är nå roliga, för hon rör inte en min ha ha.

Hon brukar få vara med ibland när jag bloggar . Det brukar vara intressant :)

Om hon kanske kunde sitta still så hade inte bilden blivit så suddig. :)

l

Åh Vad har jag för rolig min då! .. ha ha


kvinnans hjärna

Den här lilla lustiga bilden fick jag syn på ute på Internet.
Ligger det månne lite sanning i detta...?



l


vad-var-det-jag-sa-körteln' är bra för den måste man ju andvända dagligen tyvärr ha ha

Undrar hur det hade sett ut om
det varit en kvinna som gjort
en karta över en mans hjärna?...

Egna  tankar över en mans hjärna:

Sexinititiativ - stor förvuxen blaffa över nästan hela hjärnan.


Hålla löften
- en mikroskopisk partikel längst bak.


Högtidsdags minne
- ickeexisterande


söndag


Jag och mor tog en tripp ut på stan idag. Några affärer har även öppet söndagar.  Blev bjuden på lunch, och så fick jag fick ett par riktigt söta tossar till Nelly :)


j

Tog en promenad hem från stan. Träffade på en bekant från Jmk, men som bor nu här i luleå. Brukar stöta på honom ibland när man är ute å går. vi Surrade en stund ,sen började snön att vräka ner!  och det var ju en bit att gå hem, så vi traska hem i snöyran.. det blev kallt och blött. Nelly hon sov som en gris i vagnen hela tiden!

Nu har mormor åkt hem och vi är ensamma igen.. Men inte så länge, karlsloken kommer hem imorgon.
Tror Nelly saknat sin pappa när han är på jobbet.. för ibland på kvällarna när hon ska sova, vänder hon sig om flera gånger för att kolla om han ligger där på sin sida.. Hon förstår nog kanske inte än, men man skulle nästan tror att d var så iaf :)

Oj! nu är hon på väg ur babysittern, Det är inte bara att vända bort blicken längre och tror att hon sitter kvar där man har satt ner henne ....
Vilken smitare!

ä   l  k


Nä nu är jag vrålhungrig efter långpromenaden, måste ta och värma på lite mat!












Lördagen

Lite kort om dagen

Lördagen har tillbringas med min mor som är här på besök..det är skönt att få lite avlastning ibland.  Nelly fick lite nya kläder, d var bra för jag har lite dåligt med bodysar i st 68. Nu har hon st 62, men hon växer snabbt! :) Mamma hade med sig lite kort från d jag var lika liten som Nelly, så d var roligt att se, har inte sett dom korten tidigare. Jag var så rund och go som liten, tre hakor minst ha ha, men en liten likhet fanns det där iaf :)
Nelly har börjat med något nytt konstigt ljud som låter ungefär som giiiiirrrrr giiiiirrrr..D låter så lustigt. Jag undrar vad hon kan menar med det? :)

Till middag bjöd jag på en köttfärspaj, måste erskänna att den blev ruggigt god!
Nu är det körslaget som gäller.. Synd bara att favoriten Team Timo har åkt ut!



k


köttfärspajen :)

n


Ha en fortsatt trevlig kväll!!


fredagskväll...

Jaha, även den här dagen lider mot sitt slut.. har idag varit duktig att städat undan allt skrot på övervåningen,  tvättat upp undan gömda kläder (som jag inte har använt på ett år) och stoppat upp gardiner i gästrummet, d var lite gormigt med tanken på att det är betongvägg, och jag har ingen betongborr, men det fick gå bra med en hammare och en stjärnskruvmejsel...kvinnor kan utan.. man ha ha
Det blev riktigt mysigt iaf, och mycket trevligare! ska hänga upp lite tavlor där så småningom åxå.

För bara några år sen på fredagskvällarna, satt vi tjejgänget och hade middagar, med massor av prat och mys. Nu sitter man här med hus och barn, och undrar vad den tiden tog vägen.. Missförstår mig inte nu,  för att skaffa barn är det bästa som har hänt i mitt liv.  Skulle aldrig byta bort den här tiden. Men för det kan man väl sakna sina gamla vänner! Det är så synd att vi ses så sällan nu mera.... 
Visst, man har ju mindre tid  över att umgås med vänner, och man kan inte längre bara göra impuls resor som att åka till Tromsö över en helg, d var tider det ;) 
Åh gud, man har så många roliga och fina minnen att tänka tillbaka på. 


Även om jag kanske har varit dålig på att höra av mig,  så har jag inte glömt bort er.. saknar er!


Kram



                                                   v

                                     Äkta vänskap varar livet ut




Var tacksam!!

Negativ tankar är lättare att tänka än positiv sådana MEN det gör dig själv uppmärksam på vad som stjäl kraft från dig. Välj dina vänner, dina nära med omsorg och efter deras positiva energi och omtanke.

Tänkvärt på att...

Om du har mat i kylen, kläder att ta på dig, tak över huvudet och en säng att sova i...

... då är du rikare än 75 % av världens folk!

Om du har pengar på banken, lite i plånboken och lite slantar i en spargris...

... då tillhör du de 8% rikaste i världen!

Om du vaknade i morse, mer frisk än sjuk...

... då har du det bättre än den million människor som inte kommer att överleva denna vecka!

Om du aldrig har upplevt krigets fasor, ensamheten i fångenskap, lidandet av tortyr eller plågan av svält...

... då ligger du bättre till än MINST 500 millioner människor i världen!

Om du kan göra ett kyrkobesök utan att bli trakasserad, arresterad, torterad eller dödad...

... då är du lyckligare lottad än tre miljarder av världens människor!

Om dina föräldrar lever och är gifta...

... då är du sällsynt även i Sverige!

Om du håller huvudet högt med ett leende och är tacksam...

... då är du lyckligt lottad eftersom många kan visa tacksamhet, men få gör det!

:)

                                                                 Finanskrisens köld är hård
                                                                  Fonderna sakta försvinna
                                                                   Alla sova i belånad gård
                                                                Djupt under mörkrets timma
                                                                Fogden vandrar sin tysta ban
                                                                Kontot lyser tomt som fan
                                                                      Borta är räntetaken
                                                                Tomten har ej sett på maken!

tidigt...

kl halv 6 var jag uppe och bytte på lillskruttan, sen somnade inte hon om fören vid 7 så då hade man ju hunnit piggna till.
Tror att vi måste lägga oss senare på kvällarna annars vaknar hon väl så där tidigt och vill upp. Fast hon åt bara en gång inatt. Hon hoppade över 3 målet.  Det är första gången det händer! :)

-20 grader idag med, så man blir låst hemma igen. Fast jag har lite att pyssla i. Måste fixa upp i gästrummet! har en massa skrot där just nu som måste rensas ut, för mor min kommer imorgon och stannar till på söndag.. hon måste ju  åt minstonde kunna hitta till sängen ha ha.

Bäst man sätter igång!

3 månader!

Nelly är ju hela 3 månader idag.  det måste ju firas! :) tänkt att det var så länge sen som hon föddes.. tiden har ju bara rusat iväg.. har nästan glömt hur liten hon var..


På BB, endast några timmar gammal.

b   k



Och nu, 3 månader.

i  v

Utvilad

Vi kom i säng ganska tidigt igår ändå, oj vad det är skönt att sova länge ! :)
Tanken idag var att vi skulle möta upp Madde och gå och hälsa på Åsa. Har inte hunnit varit dit ännu.. Men det är -20 grader så jag törs inte ta ut Nelly alls :( det var ju typiskt! aja, får ta det en annan gång då!  
Får se vad man hittar på då!?

Nu ska ja iaf bara ta d lugnt och göra mig lite fika, och se nannyakuten .. Herregud vilka odrägliga och olydiga barn d finns. Det är nog svårt att veta hur man ska uppfostra sitt barn på rätt sätt.
Men det finns inte ett enda sätt som är det rätta. Däremot kan man säga att det finns mer eller mindre bra sätt att gå till väga.

Barn som har föräldrar som är negativa och avvisande blir i regel själva sådana när de blir större. Den bästa kombinationen verkar vara om barnet växer upp i en kärleksfull miljö med tydliga gränser, barn som växer upp i en lugn miljö och känner sig trygga får lugna föräldrar som inte behöver bekymra sig så mycket vilket ger lugna barn o.s.v.




                                                                     

Nelly verkar vara en bestämd tjej iaf... Hon ska inte alls ligga i babygymmet :)

b      m



                                                                                       Barn behöver mer föredömen än kritik.





Hjälp

Nelly har hysteriska utbrott!! Vet ej om d är magen lr bena hon har ont i :(  men ont har hon. Jag har gett henne panodil men d hjälper inte!
puh, önska J var hemma nu... Känner mig trött och skulle kunna gå och lägga mig när som helst. Hoppas det går över snart!




                                                                                   Ge mig styrka


Tänder ett ljus.......

...............För barnen i Gaza

j            u

När Yam, 6, och Hof, 4, hade tråkigt byggde de var sin Qassam-missil av toapappersrullar. "Den har blommor på sig. Jag är inte rädd för raketen", säger Yam.


kända personer borde ha enklare namn :)


hemma fotografering!

b       l

inga solstrålar ...

                                                                n          

                                                                     " inga solstrålar kan lysa klarare,

                                                                 inga under är märkvärdigare - än ett barn"


Middagstipset

resterna från gårdagens middag :)

y


Kyckling
Purjolök
paprika
bananer
hönsbuljong
matlagningsgrädde
ris
curry
chili
kycklingkrydda

Stek upp kycklingen, salta och krydda med kycklingskryddan.
Häll i purjolöken,paprikan och chili och låt steka en stund tillsammans.
Häll sedan i ca 3 d vatten, upp till toppen,  och 2 st höns buljongtärningar. Krydda med curry (mycket är gott )
Låt puttra en stund.
Gör en redning på 2,5 d matlagningsgrädde och mjöl, häll sedan i redningen.
När det har puttrat en stund, och det är klart ,så sätt i bananer i bitar. låt det bara värmas i nån minut bara ( ej kokas)
Servera med ris.


Hoppas det smakar :)


..

Nu har jag ringt till nix och spärrat för telefonförsäljare :) Tack Sofia för tipset!

Stolt

Nu har Nelly varit duktig och tagit 2 st sprutor.. Hon var mycket modigare än sin mamma, hon sa inte ett ljud på vänster ben, men högra gjorde lite ondare desto värre..
3 månaders vaccinationen är mot difteri, stelkramp, kikhosta, polio, hib och pneumokocker. 
Om ett par timmar kunde det börja ge lite biverkningar, så vi håller oss nog bara hemma idag.
Hennes längd och vikt idag var 5470 kg och 59 lång. Stora tjejen :)

Tog upp med BM det här med att hon blir så ledsen när det kommer folk som hon inte känner igen. Hon sa att det brukar komma kring 7 månadersålder.. Så då vet jag inte om Nelly är extra uppmärksam och medveten.? Blir spännande och se hur det går på dopet, när det är kring 30-40 pers som ska tittar på henne he he..

Sötnos, hon tycker om sina fingrar :)

vb


Jag var tvungen att ta fram en större overall till henne idag för hon har vuxit ur dom gamla.. Den fick hon av mormor. 
Lite stor :)  

k


gör kväll

Nu gör vi snart kväll jag och Nelly.. Vi har haft en trevlig kväll med Madde på besök.. Bjöd på en kyckling gryta. Hoppas den smakade! :) 
Imorrn ska vi upp ganska tidigt då vi ska vara hos BM kl 10. Då blir det vägning, mätning och spruta. Det blir skönt när det är över, som jag har gruvat mig..

God natt!

g


Fördomar

Vad tänker du på när du tänker på ordet "fördomar"? Förutom ordet självt så skulle jag tro att det i 9 fall av 10 poppar upp "främlingsfientlighet"

Handen på hjärtat, är det några situationer när du känner att du har fördomar om andra människor? Skulle du kunna bekänna att du har fördomar om någon speciell människa eller grupp?

Jag är övertygad om att vi alla bär på fördomar av olika slag. Både i stort och i smått. Det som dock glädjer mig är att när man blir medveten om sina egna fördomar, så kan man faktiskt aktivt jobba för att få bort en hel del av dem.

Det är lätt att ha fördomar och tro sig veta hur någon eller någonting är, utan att egentligen ha den blekaste aning. Bara sin egen övertygelse om att man vet. Desto svårare är det att komma till insikt och förstå att det man trodde kanske inte alls stämde med verkligheten, eller i varje fall inte var en rättvisande bild.

När vi möter människor drar vi en lång rad slutsatser baserat på:

  • kön
  • ålder
  • klädsel
  • vikt och utseende

  • Visst, många av dina fördomar kanske slår in, men tills du har utrett närmare vad detta är för en människa, så är de just fördomar. Och dessutom så kanske en del av dina fördomar slår fel!

    Bara för att en viss person beter sig på ett visst sätt och ser ut på ett visst sätt, så har vi snabbt på några sekunder endast, skapat oss en bild hur den tänker och agerar. Och tänk efter riktigt ordentligt nu, så kommer du snart underfund med att du gör det VARJE DAG!


                                                                                       u


    Tisdag

    Skulle ju för en gång skull lägga mig tidigt igår.. och gjorde det åxå, men jag låg och grubblade på allt och inget till klockan var 3. klev iaf upp kl 8 idag.

    Ingen telefon i sikte heller. dom skulle skicka med posten, men d kom bara en massa reklam om blöjor och premunationer i olika slag.. sen man fick barn har det ringt en massa bolag som försökt få en att gå med i deras klubbar. Är det inte Liberoklubben så är det något annat tjafs.   "vi skickar bara en gratis bok, du binder dig inte till något"
     Eller hur? Har blivit lurad flera gånger, man binder sig visst till nånting! 
    Måste ringa och säga upp medlemskapet varje gång dom skickar mig nånting. Har slutat svara på hemtelefonen nu för att det ringer försäljare varje dag. Jag kan inte ju inte vara otrevlig och säga "tack det är bra". Sån mes man är! Men det är mest för att jag tycker synd om dom försäljare som ringer. Dom gör ändå bara sitt jobb, och dom är ju inte otrevliga, så då kan inte jag vara det heller :)

    Är lite orolig för imorgon, då Nelly ska vaccineras..  Man är ju själv  lite spruträdd.! 
    Tur att jag har läst att så många barn som fått sprutan,  har det gått bra för. Inga biverkningar alls. Så har jag tur så går allt bra.

    Kul föresten att så många har anmält sig till dopet.!  Ska prova dopklänningen och se så den passar. måste åxå köpa ett nytt band till. Tårtorna är så gått som beställda. ska baka några egna åxå, och kanske lite annat gott till kaffet.

    Nä om jag skulle ta och handla lite mat till middagen.. ska bjuda över Madde!

    kram

    Tänkvärt

            
    Bygga broar.

     Det var en gång två bröder som hade sina gårdar bredvid varandra. Under 40 års lantbruk sida vid sida hade dom delat på allt; maskiner, arbetskraft och varor utan den minsta konflikt dem emellan.


    Men sedan hände något. De båda bröderna blev osams. Det började som ett vanligt missförstånd, men växte sedan undan för undan till ett läge då man började beskylla varandra med hårda ord, följt av veckors tystnad.


    En morgon knackade det på Johns dörr. Han gick och öppnade för att finna en snickare med verktygslåda som frågade om det fanns några dagars jobb här.


    "Det kanske finns litet småjobb här och var. Behöver du någon hjälp?"


    "Ja", sa den äldre brodern. "Jag har ett jobb åt dig. Titta över ån mot den där gården. Där bor min granne, i själva verket är det min yngre bror".


    "I förra veckan låg där en äng mellan oss men så tog han sin grävmaskin till dammen där borta så nu rinner här en å emellan oss. Han har gjort det av ren illvilja mot mig, men nu ska jag ge igen".


    "Ser du den där brädhögen borta vid ladan? Jag vill att du bygger mig ett 2 meter högt staket så jag slipper se hans gård i fortsättningen. Det kanske får honom att lugna ner sig".


    "Jag tror att jag har förstått det hela", sa snickaren. "Visa mig var du har dina redskap så ska jag göra ett arbete så att du blir nöjd".


    Den äldre brodern var tvungen att åka till staden för att handla, men först hjälpte han snickaren med hans material och sedan for han iväg".

    Snickaren jobbade hårt hela dagen med att mäta, såga och spika. Vid solnedgången återvände brodern och snickaren hade precis avslutat sitt jobb.


    Med vidöppna ögon och gapande mun stirrade han på snickarens arbete. Där fanns inget staket alls! Där fanns i stället en bro...en bro som sträckte sig över ån från den ena sidan till den andra! Det var ett mästerverk med vackert broräcke - och grannen, hans yngre broder, kom mot honom med utsträckta armar.


    "Vilken god granne du är efter allt jag sagt och gjort mot dig"


    De båda bröderna stod på var sin sida av bron och möttes på mitten för att hålla om varandra. De vände sig mot snickaren som stod beredd att ge sig av.


    "Vänta, stanna några dagar, vi har mer arbete åt dig", sa den äldre brodern.


    "Jag skulle väldigt gärna stanna", sa snickaren, "men jag har många fler broar att bygga"

    Okänd.



     

     Ja vi skulle nog leva lyckligare om vi byggde broar mellan oss.


    Visdomsord

    Det finns inga elaka människor, de som förefaller att vara det är vilsna själar, rädda och osäkra, som tror de kan förstora sig själva genom att förminska andra.



    Avundsjuka!

                                                                       AVUND FÖRGIFTAR VÅRT DAGLIGA LIV


    Att avundsjuka är en mycket mänskligt känsla vet vi alla. Avundsjuka kan vara så stark så den riktigt rasar in över människor och tar över alla logiska tankar och handlingar. Men när går gränsen för vanlig vardagsavundsjuka och den förgörande avundsjuka som även leder till bitterhet?

    Min tanke är den att jag aldrig skulle ge mig själv rätt till att känna avundsjuka över att någon annan uppnått sina mål som kan vara snarlika mina egna. Jag försöker istället se dessa personer som förebilder eller se det som hjälp till att nå dit jag själv vill. om d kan, kan väl jag?
    Detta gör att jag har så svårt att förstå personer som snackar en massa skit om personer som lyckats med något bra bara för att de själva är avundsjuka.

    Dessutom är livet mycket mer behagligt när man är ganska tillfreds med sig själv och kan unna alla nära och kära (och ytliga vänner för den delen) framgång och lycka.




                                                                         Envy - avundsjukan

                              Avund är en känsla av olust över att inte vara delaktig av någon annans förmån.



                                                             F

    besviken

    Det blev ingen telefon idag ..så jag får stå ut med min gammel skrutt telefonen ett tag till :(  tröst åt med pizza. vi blev så lata så vi beställde hem :)
    Ska bjuda hem Madde på middag nån dag, tänkte jag, får se till och hitta på något smarrigt. vad det nu skulle vara?

    Farmor vad här på besök idag. Det är ju så synd att vi bor så långt ifrån varandra. Nelly får ju så sälla träffa sina mor och far föräldrar. Nu till marknaden ska vi ju hem till jokkmokk, ( kallar det fortfarande åxå hem) stannar ju inte så länge men ändå! 

    Sitter och ser Extreme home makeover, jag blir så sentimental när familjerna få se sina hus. jag kan nästan börja böla för ingenting ibland. Tror det är mamma horrmoner! Grät när jag så sex and the city en gång ha ha..  När Mark dör i ett avsnitt av cityakuten, men inget får mig att gråta så som dokumentärer om prematura lr sjuka barn. Jag tackar gudarna för vårat friska barn..

    Nä, nu gör jag och Nelly snart kväll .. Tänkte att jag för en gång skull skulle gå å lägga mig tidigt. Har varit vaken till 2-3 på nätterna nu när J har varit hemma. 

    Go kväll!

                                               u   


    äntligen måndag

    Fick sovmorgon idag! J var snäll och gick upp med Nelly kl 9. så fick jag sova vidare.
    Idag kanske , kanske jag får min nya telefon. vi ska åka och höra på onoff om den har hunnit komma.. hoppas det för annars får jag vänta till nästa vecka. j åker nämligen å jobbar idag.  Så då är jag ensam igen en vecka. D brukar oftast inte vara några problem.. men det är inte alltid en dans på rosor.  Fick beröm av J igår, han tycker jag är duktig som orkar,  han tycker själv ibland det har varit jobbigt när hon får sina hysteriska utbrott på kvällarna.  men det utjämnar sig, för på dagarna är hon som en liten prinsessa :)

    t


    En ny studie visar att barnen somnar bättre till poplåtar. Poplåtar och rocklåtar fungerar tydligen bättre än traditionella vaggvisor som "Byssan lull" Bebisar behöver bli omgivna av rytmiska ljud för att bli lugna. Det är dom van vad från när dom låg i magen. Jag spelade själv mycke mysik varje dag när Nelly låg i magen. Märker på henne nu när jag slår på radion att hon ligger tyst och lyssnar . Spelar jag nån lung musik så somnar hon oftast  Kanske jag skulle börja spela några lugna låtar på kvällen så kanske hon varvar ner och somnar lättare. Alltid värt ett försök iaf.


    Fin!

    sitter och nätshoppar lite, och hittade den här jätte söta klänningen till Nelly :)

    i

    Som vanligt så hittar jag aldrig nå kläder till mig själv nu mera :( När jag jag är på stan och ska handla kläder till mig så slutar det med att jag slinter in på Lindex och köper något sött till Nelly ist :)  Vilket jag inte alls behöver för hon har och får kläder hur mycket som helst!  Kanske nån kan tipsa mig om nån bra sida där jag kan beställa kläder? helst inte dom här vanliga som HM, Ellos, Halens, La redoute... dom har jag redan varit in på tusen gånger! Nelly.se brukar ha fina kläder. men d brukar vara alldeles för dyrt där!


    Söndag

    Sista dagen på veckan började kl 09.30. Steg upp, gjorde lite fika och såg en stund på nyhetsmorgon.  passade på att mysa lite medans Nelly är på ett bra humör, vi lekte en stund i babygymmet.  Hon kunde roa sig själv en stund medans jag tog hand lite tvätt..  Vi såge en film sen när J hade vaknat för att d var sista dagen innan vi var tvungna att lämna igen dem. Kom inte ihåg vad filmen heter, men d var nån sorts fantasy film.. liknande som sagan om ringen. Inte riktigt min filmsmak. 
    Eftersom filmerna skulle igen idag så tänkte jag att jag skulle vara hurtig och gå in till stan med dem. (här i luleå är låningsstiden 1 vecka) Madde var snäll och följde med på en promenad. Nelly fick stanna hemma, d är så besvärligt att ha med vagnen när man ska gå så långt. Jag var vrålhungrig när jag kom hem, så d fick bli nånting som gick snabbt och göra, Köttbullar och potatismos.

    Brukar läsa Expressen och Aftonbladet varje dag, En stor nyhet i  Expressen idag var att Viktoria och daniel hade varit på en shoppingrunda i sthlm.. Visserligen så blir expressen mer och mer lik en veckotidning, men att man går ut med nyheten att viktoria och daniel har syns ute slår väl ändå rekord. Sen att Carl philip håller sig undan i skånetrakterna, undra just varför dom håller sig undan?!

    21 mamma sanningar..

    Du vet verligen att du är en mamma när:

    1. Du kan duscha, tvätta och torka ditt hår och få på dig kläder på mindre än 10 minuter.
    2. Du vill be om ursäkt till dina vänner som fick barn före dig eftersom du aldrig förstod varför de inte hade tid över för dig.
    3. Du fantiserar om vad du skulle byta mot åtta timmars sömn.
    4. Du undrar hur andra mammor kan vara så smala, samlade och energiska.
    5. Du hittar halvätna smörgåsrån på de konstigaste ställen.
    6. Du tackar gud för koffein.
    7. Du känner dig naken när du är ute och går ensam.
    8. Någon kissar, bajsar eller kräks på dig, speciellt när du inte har något ombyte.
    9. Bröllopsfotot i plånboken har hamnat bakom ett foto på bebisen.
    10. Du inte alls är intresserad av sex när din kille rör dina orakade ben och smeker ditt otvättade hår.
    11. Du för en gångs skull vill ha sex och upptäcker att din andra hälft redan har somnat.
    12. Du prisar friheten det ger när ditt barn kan hålla nappflaskan själv så att du kan plocka in och ut ur diskmaskinen.
    13. Du inte längre finner någon glädje att shoppa kläder till dig själv, det är roligare att handla till bebisen
    14. Din tacksamhet inte känner några gränser när någon ger er ljudlösa leksaker utan batterier.
    15. Du räds barnen på öppna förskolan som är snoriga och hostar.
    16. Du aldrig mer kommer röra någon annans bebis händer eller ansikte.
    17. Du småpratar förtroligt med främlingar i kasskön bara för att de är gravida eller har en bebis.
    18. Du så fort du råkar få en ledig stund skickar MMS med de senaste bilderna på ditt lilla underverk till alla du känner.
    19. Du förlikar dig med dina bristningar eftersom de ger er dig karaktär.
    20. Du hör dig själv säga till nyblivna mammor att den första tiden bara flyger förbi, fast du fortfarande kommer ihåg hur irriterad du blev när folk sa det till dig.
    21. Du undrar om du någonsin kommer älska ett annat barn lika mycket.


    lördags kvällen

    jaha nu har den här dagen snart åxå gått..  Har inte hunnit göra så mycket.. blev slö mitt på dagen och tog en tupplur, får ta igen all sömn på dagarna ist! Sen vi gick en snabbis till Nathalie och Gus, innan middagen. Nathalie bjöd på en smarrig morotskaka :)
    J har lovat laga middagen ikväll, efter många om och men ha ha.  Det ser lite stressigt ut :) men jag tror det ser ut som att det bjuds på pasta carbonara. inte illa!! Är jätte hungrig och det luktar riktigt gott. tror han får ta över köket fler gånger :)

    J har laddat hem kill buljo, har bara sett halva när den gick på canal +  Jompa Torman är en same besatt av hämnd. En vansinnig sjuk norsk parodi på Kill Bill.. Ganska roligt enligt min åsikt :)

    Sen blir det nog bastu när Nelly har gått å lagt sig..

    Lördags morgon

    En mysig start på lördagsmorgonen, med frukost framför nyhetsmorgon på tv4. Nelly väckte mig kl 9 imorse, lite tungt att gå upp när man har haft en sömnlös natt.. har haft så fruktansvärt svårt att somna dom senaste nätterna. Såg att det var fullmåne igårkväll, kanske det har påverkat min sömnlöshet? Är det sant att man blir galnare , sjukare och mer olycksdrabbade? Vissa studier visar att det föds mer barn vid fullmåne och att människor i högre utsträckning söker sig till sjukhus och vårdcentraler. Vad jag minns så satte min förlossning igång vid fullmåne, kanske inte har något samband, men man vet aldrig :) Månens fasor kanske har betydelse för att vi tror att det har det.. 


                                                     o


    det skär i mitt hjärta..

    .. ..att se min lilla älskling ha så ont. Hon har magknip å gråter hysteriskt varje kväll nu. och man kan inget göra :( På dagarna är hon en helt annan person, så snäll och glad. Jag vill inget annat än att det bara ska gå över för henne...
    Hon sover nu, men var inte riktigt det sättet man önskade att hon fick somna på...



    Jag känner dig
    Dina fasor dina, våndor
    Finns också i min själ
    Du är mitt kött och blod
    Du är ett dyrbart namn
    Och min kärlek
    utan villkor
    Jag gör vad jag kan
    Så stor och stark på dagen,
    men så liten mitt i natten
    När ingen hör, när ingen vet
    kommer gråten mitt i skratten....




    i




    Tre ting du kan lära dig av barnet:
    Det är glatt utan behöva anledning till det
    Det är inte sysslolöst ett ögonblick
    Och vad det saknar vet det med all kraft begäran,


    så sött!


    " Nu är häxor för läskiga "

    Nu ska tydligen sagorna om Bröderna Grimm och Rödluvan vara för otäcka och politiskt inkorrekta för att berättas för barn enligt dagens föräldrar. En varg som slukar mormor. Elaka häxor som göder barn. Onda styvmödrar som ger bort förgiftade äpplen.

    Men vad då? Den riktiga världen är åxå grym. Det är väl mycket bättre att barnen kommer i kontakt med "onska" via sagor än nyheterna? Hellre berätta om häxan i pepparkaks huset än att Israeler bombar barn i Gaza. Sagor hjälper barn att gestalta de rädslor det går runt och bär på. Det är mycket lättare att vara rädd för spöken, häxor eller trollkarlar än Jordens undergång.

    I alla dom flesta sagor ligger det en uppfostrande tanke bakom. För att nämna några. Ta t.ex  I Rödluvan får man lära sig att man aldrig ska lita på okända. För då kan d gå illa! Hans och Greta samma sak.. samt att man ska lämna spår efter sig om man går vilse.

    Dagens barn "skyddas" allt för mycket. Det är alldeles för mycket gulligull. Jag tror nämligen att barn ser det här med helt andra ögon än vad vi vuxna gör. Barn måste lära sig skilja på fantasi och verklighet.  Jag läste alla dom där sagorna när jag var liten, och inte har jag tagit nån skada av det.


    ut vilad

    Det går bra att ligga på magen när man har en spegel framför sig :)

    å

    Annars så gillar hon det inte alls.. nån minut högst går d bra,. så då får man ta till andra metoder, Spegeln är ju alltid rolig att titta i :) d är bra att träna nack och rygg musklerna!

    Har inte kommit på än vad det kan vara jag har glömt bort. säkert så är det ingeting. Har ju fixat allt inför dopet, allt som går att förbereda i förväg iaf!  Vi har redan fått in några anmälningar.. kul :)
    Jag slumrade till i soffan för en lite stund.. Dom få minuterna räckte för att jag ska känna mig mycket piggare!

    Nu blir d att läsa skvaller pressen..


    Glömt nånting?

    Då var det fredag, har varit dagvild då alla dagarna ser nästan likadana ut. Somnade kanske 3 inatt.. kunde verkligen inte somna, vaknade sen vid 6 tiden.. klev upp en sväng då med Nelly för hon behövde bytas på. hade svårt att somna om sedan därefter. vaknade sen vid 9 för att stiga upp. så d blev inte så många timmars sömn inatt.  Men jag ska inte klaga, d finns alltid dom som har det värre!!
    Fick min långpromenad idag.. jätte härligt väder ute! kunde inte ta med mig Nelly för hon skrek som en stucken gris då jag försökte klä på henne. 
    Känns som om d är nånting viktigt jag bör göra, nånting som jag har glömt.. men kan inte komma på vad d kan vara?

    Annars så har jag inget planerat idag, så får se vad som händer...

    pinsamt....


    bf

    Nu har vi barnfritt, Nelly har lagt sig för kvällen.. gav henne magmassage innan för att hon hade lite magknip. till slut så somnade hon. J sitter och ser en finsk samisk film.. jätte bra .not! Den har en helt värdelös handling och dålig humor, lr så är d jag som har dålig humor :)
    Nä om man skulle ta te å macka å sen gå till kojs.


    Trodde jag! Nelly började skrika hysteriskt, så jag var tvungen att ta upp henne igen.. nu sitter hon så nöjd i soffan. Hur pigg som helst! vi får se hur den här natten slutar..

    Så otrevligt...

    ....att ge sur minen när folk kommer och hälsar på :)

    u

    i

    huslig

    jag har stått i och lagat egna köttfärs biffar till middag..Gjorde en dubbelsatts, av nästan 1 kilo köttfärs! Det tog sin lilla tid.  Men bra blev dom iaf. Känner mig som värsta hemmafrun. Lagar mat, städar, tvättar U name it! ha ha. Men d kan jag gått göra som bara är mammaledig. Någon sysselsättning måste man ju ha :) Laga mat är ju bara roligt! försöker vara på hittig och laga nya saker. Innan när man jobbade, orkade man inte lägga ner så mycket tid på maten, nu har man ju all tid i världen! J är nog glad för d.. så många goda matlådor han får med sig till jobbet. Det är ju värsta lyxen :)

    Nelly gör inget annat än sover idag..  tycker d är märkligt så jag kollade tempen på henne, men ingen feber.
    Vet inte om hon kanske håller på att bli sjuk hon me :( Hon äter då och är som vanligt när hon är vaken,  1 timma orkar hon hålla sig vaken som mest, sen blir hon grinig och vill bara sova mer. ( mycket ovanligt )  Jag får avvakta å se om hon blir nå sämre, annars får jag väl ringa barnmorskan.

    Tanken var att jag skulle gå på en långpromenad ikväll.. såg på termometern att d bara var -3 grader. Fast när jag kom ut så var d nästan snöstorm, så jag gick runt kvarteret och så hem :) får göra ett nytt försök imorgon!

    Nu rör det sig lite i vagnen, ska se om hon har vaknat och vill vara me en stund :)

    u

    Hon låg och småskratta lite för sig själv :)

    hjälp!

    Har druckit echinacea igår och idag.. läste nu att d rekommenderas inte att man gör d om man ammar.. hoppas inte d har hunnit ta nån skada :(
    Tack du anonym för upplysningen!

    Tydligen så om ett par veckor så väntas influensan rulla in över Sverige Man till och med rekommenderas att vaccinera sig.  Så nu är det bara att isolera sig ett par veckor :(
     Nelly, hon ska ta sin 3 månaders vaccinationsspruta nästa vecka. det blir jobbigt. Finns många biverkningar på det, som feber, smärta, slöhet och dom kan bli allmänt gnälliga ett par dagar, Har inköpt panodil suppar i förebyggande syfte.

    krasslig

    Jag är lika trött och hängig som igår.. säkert en förkylning som härjar i kroppen på mig :( har kört en dunder kur med Echinacea, förhoppningsvis så hjälper det! Får se om Nelly klarar sig från förkylningen. Det skulle inte förvåna mig om det kommer väl lagomt till dopet.
    Än så länge verkan hon ju kry och glad :

    k



    Det var ett litet reportage om Trollkaren joe Labero  på TV Han berättade om en pojke som kom fram till honom och gav honom en tjuga, och frågade om han inte kunde trolla bort pojkens fräknar, för att han blev mobbad i skolan.  :(  Han tyckte så klart det var jobbigt att berätta för pojken att han inte kunde hjälpa honom . Ett jobbig läge för Joe där.


    go kväll

    u


    God kväll allesammans!!

    övermättad

    Nu är man mätt och belåten för idag.. Det blev kasslergratäng till middag. Nästan så att man rullar fram nu efter alla bullarna , men goda blev dom. Mina vart snäppet godare än Js. Jag hade mer fyllning i mina :)
    Jag är så trött nu att jag skulle kunna gå å lägga mig. men d kan jag ju bara glömma,! Nelly har sovit näst intill hela dagen (vet inte varför hon sover så mycket på dagarna) så hon blir väl vaken till sent inatt :( Blir  skönt  sen när man börjar få lite rutiner..

    Hon är så söt nu när hon leker med J.

    i



    Idag har jag varit duktig och hört mig för med körkortet. Nu har jag gett mig fan på att jag ska ta det!!  inga undanflykter längre.. Men jag säger inte när :)

    kakmonster

    Här har vi nog ett riktigt kakmonster ;)

    i


    Bullkalas!

    Fyfan vad kreativa vi har varit Jag å J idag!!  Första gången på 10 år som jag bakat bullar..  och å så fina dom blev :)

    Js bullar

    h

    i



    Mina bullar

    i


    y




    Nu ska vi bli tjocka å goa!


    klockrent!

    Taget ur aftonbladet idag:

    MAMMA, DÄRFÖR ÄR DU VÄRD EN HÖGRE LÖN!
    Ett klockrent inlägg enligt mig :) Det är sant det som står att man har varit inne in nån slags föräldrarbubbla ett tag, man har mest pratat bajs, blöjor och barnmat :) och plötsligt ska man ut i arbetslivet efter ett halv år lr ännu senare ett 1 år.
    Har ställt mig i kö plats på dagis nu, så snart är man ju där :( man får lite ångest. Fast ändå blir det som kul att komma tillbaka till cilivisationen igen. Som det framstår i aftonbladet att det som efterfrågas nu på dagens arbetsmarknad är mycket det som man tränar som förälder.  Man blir mer organiserad, effektiv och kreativ. Man har tränat på att arbeta under stress och man blir bra på att hantera kaos och konflikter. Så nu om jag får komma tillbaka till mitt gamla jobb igen så ska jag banne mig begära löne förökning ha ha.

    Det här fick mig att vilja vara lite kreativ idag och baka lite bullar  :)


    Hemma mys.

    Igår såg vi nya James bond filmen.. tyckte inte den var så bra som förra filmen. För många snabba klipp och lite svårt att hänga med i handlingen ibland. Kan bero på att ja var ganska trött åxå.
    J steg upp med Nelly imorse så jag fick sova ut en stund. Känner mig rent utav sliten idag :( Så vi ska bara ha hemma mys, å se lite film, J har laddat hem nya Bartman, den ska tydligen vara bra.  ska väl vara lite huslig och städa lite åxå.

    Längtar så mycket till marknan nu.. Nellys lillkusin kommer upp då :) han är så fruktansvärt söt denna unge! har bara sett bilder på han än. Men d ska bli så roligt när dom kommer. Då är han lika stor som Nelly är nu. Tiden går så fort nu. Det händer saker hela tiden. En mycket rolig tid.

    stor besök

    Vi hade madde här på besök en sväng. d var trevligt! Hon fick hålla lill tjockisen en stund. Hon är ju van att hålla sin systersson som är några veckor yngre än Nelly.. kan tänka mig att skillnaden är ganska stor :)

    y

    y


    Sen kom Gus, Nathalie och Nova förbi en sväng åxå.. Tror minsann att Nelly snart växer ifrån Nova :) stora tjejen!
    Nelly är ju så trevlig när hon får besök. Är hon inte arg som ett bi så sover hon he he..
    Ska ta och hälsa på dom när hon är på lite bättre humör :)

    Nu sitter hon med sin far och spelar tv-spel :) Tror jag ska ta och bada henne så hon sover gott inatt..

    y

    ha ha

    Från en man till oss kvinnor.

    1. Jag är tunnhårig och har därför inget annat val än att snagga mig.
    FRÅGA. krävs det en hårtansplantation för att den "bristen" ska godkännas av er?

    2. Jag har en hårig kropp.
    FRÅGA. krävs det en vaxning lr hårborttagning för att bli godkänd?

    3. jag har barn.
    FRÅGA. krävs det en adoption för att bli godkänd?

    4.jag är inte muskulös, men jag är inte fet heller.
    FRÅGA. krävs det ett gymkort för att bli godkänd?

    5. jag har ingen färdiggjord utbildning.
    FrÅGA. krävs det en akademisk utbildning för att bli godkänd?

    6. Jag har väl ett ganska bra utseende.
    FRÅGA. krävs det en plastikoperation för att bli godkänd?

    7. jag är svensk och vit.
    FRÅGA. krävs det att jag gör en pigmentförändring och bli en lång och mörk italienare för att bli godkänd?

    ha ha är vi kvinnor verkligen så utseende fixerad?? :)


    Här har vi en man som anstränger sig iaf :)

    i


    vad är det värsta....

    satt å läste ett inlägg på familjeliv, diskussionen löd " vad är det värsta du någonsin sett en förälder göra mot/med sitt barn.
    Några svaren av som berörde mig, och som jag tycker är värt att tänka på.

    -ett barn som alltid sitter framför tvn efter dagis fram tills det är dags att lägga sig, barnet är snart 5 år, språkutvecklingen på detta barn är lika "utvecklad" som en 1-2 åring

    - en liten pojke ( 6-8 år) stod utanför en pub och väntade på sin mamma. det var minusgrader och han var tunt klädd. Ett par gånger kom han in till sin mamma. Men hon satt och drack med sina vänner, och körde ut pojken igen. Där stod han ensam i mörkret och kylan och väntade. :(

    -Lämna sitt barn i sitt hemland och åka till t.ex Sverige för att gifta sig, och förnekar att man har barn.

    - Att ignorera sitt barn. vissa har det som nån slags uppfostringsmetod.

    - En mamma som gick och drog sin 5 årige son bakom sig och skrek saker som " du är dum i huvudet, jag fattar inte hur du kan vara så värdelös. Är du helt sjuk i huvudet lr?"

    Usch jag mår nästan illa över hur man som förälder kan bete sig så mot sitt barn.
    oavsett orsak och hur trött man än må vara, så kan man inte kläcka ur sig vad som helst lr uppföra sig hur som helst. Det finns inga ursäkter för att behandla ett barn så illa. Blir bara arg när jag läser sånt här. Jag själv har inte sett så mycket hemsk, men jag kan säga att jag ogillar när mammor förväntar sig hyfs av sina 1årig lr yngre barn. att dom förväntar sig att barnen ska kunna förstå nånting i den åldern, och som med sina tillrättavisningar gör barnen bara mer förvirrande. Enligt min åsikt så hindrar det deras upptäckarlust och utveckling.

    Nog om detta!
    tretton dagsafton idag.. inget öppet inne i stan :( så d blir inte att göra så mycket..jo, vi ska till ica maxi och lämna igen en ost som j köpte igår.. Den var lika mjuk som smör. snålterm som man är så åker vi dit å byter ut den :)


    vaknat

    Idag har vi sovit lääänge.. d var riktigt härligt.! vi har bara hunnit varit vakna en stund, men än så länge verkar Nelly nöjd och glad. ja väntar bara på att magen ska sätta igång igen.. Kom ihåg att barnmorskan sa att dom kan få problem vid 2- 3 månaders åldern, deras tarmar är outvecklade (lr mycket aktivitet i dom) Det går över med tiden..värst är d 5-6 veckor :(


    Har lagt Nelly i sin säng nu för att hon ska väcka J :) han är en riktigt sjusovare..jag ska hoppar in i duschen nu!


    kväll

    lägger upp lite kvällsbilder..

    k

    o

    o

    t

    k


    var ute å gick en sväng ikväll.. å gud så skönt d var!..  lagomt kallt och vind stilla. 
    När jag kom hem så frågade j vart f'n jag hade varit!  tydligen så hade jag varit ute ganska länge :)
    Nelly hade ju hunnit bli hungrig å ledsen.  stackarn! :( hon har verkligen inte varit på något bra humör idag. Haft ont i magen till och från hela dagen. Men nu sover hon iaf, med snuttefilten upptryckt i ansiktet :)

    y


    ska se en film  nu, IN BRUGES. nån action som J har hyrt sen blir det sängen!

    dagens ros!!

    Jag måste bara få ge dagens ros till J för att han har varit helt underbar idag!  fast d är han ju för det mesta ;)


    a

    Dagens ris!

    Vi var på Onoff butiken idag för att kolla på en telefon till mig. Hittade en jätte fin en, men d var en beställningsvara så d tar ett tag innan jag får den tyvärr :(
    Medans vi stod där och gjorde beställningen kom det en vresig kund. Han tyckte inte att expiditern skulle ösla tid på oss.. vi kunde lika gärna bara ta en boschyr å gå hem å läsa den, sa han. (d är nummerlappsystem där) Han förstod inte alls vad vi hade där och göra. .. ha ha vilken idiot. Han själv skulle ha en usb kabel, och expiditern sa att han kunde gå till kassan å få hjälp. Men d skulle han minsann inte alls göra! där skulle han få vänta flera minuter till sa han.. Efter ett tags tjafsande bad expiditern om ursäkt  för att han var tvungen att gå och hjälpa denna griniga gubbe.

    Iaf så var det den här telefonen som jag fick :)

    g



    Hittade den här klänningen på stan åxå, köpte den på vila för 299 kr . funderar om jag kanske ska ha den på dopet. hmm får se. ser nästan ut som ett nattlinne på bilden :) den är mycket finare på.

    a



    Theres´s never time to do it right, but there´s always time to do it over

    vrång!


    Nelly är lite arg idag :(

     u


    Något lekhumör är vi visst inte heller på!

    u


    y



    Men kärlek kan man aldrig få nog av ;)

    y

    klart!

    Satt uppe tills kl var 00.30 inatt för att göra klart dopkorten, men nu är dom klara iaf att skickas iväg. listan kan göras lång.. blev lite fler än vad vi hade räknat med.. Vi hade först inte tänkt ha så stort dop. bara dom närmaste.. men då blev d så att har vi bjudit den personen, så måste vi ju bjuda henne/honom  åxå :) tog aldrig slut ha ha¨


    j



    Nelly hon jollrade på fram till småtimmarna inatt.  kl 2 nån gång tror ja att hon somnade till slut. Inte konstigt med tanken på att hon sov som en gris nästan hela dagen igår. Fast jag klagar inte, jag fick sovmorgon  idag då ist :)
    vad händer idag då? jo vi ska åka å kika på en telefon.. J tyckte synd om mig så han tänkte köpa mig en ny..  jag fick välja vilken ja ville :)  så gulligt av han!
    Få se vad d blir för nån.. har kollat lite på nätet.


    dopkorten!!


    Håller på att skriva klart dopkorten.. har lite bråttom med dom, känns som om vi är ganska sent ute. Folk ska ju hinna svara på dom åxå.. d är knappt en månad kvar till dopet och jag har inte ens hunnit skicka iväg dom!!
    måste bli klar med dom ikväll iaf.  får väl sitta uppe hela natten om d så ska ta!

    Nelly, hon leker med den lila elefanten.. 


     ty   


    Jag var bara tvungen att dokumentera när hon rullade..
    hon blev inte så glad när hon hamnade på rygg!

    ui

    karl fasoner!

    Hm d är så typisk karlar att bara slänga sina grejer vid dörren så fort dom kommer in.. Rätta mig om ja har fel!
    jaja d är väl d man är till för, plock å tjat kärring :) nä allvarligt talat , kärpning!


    u

    fasst visst har jag saknat d medans han varit borta :) Nelly har då saknat sin pappa!

    i

    myspys

    Har tänt ljus och har lite mysigt.

    i

    y

    Idol nästa?

    Tror nämligen hon blir årets nästa Idol,  har ju både karisman och redan en ljuvlig stämma :) måste bara träna lite på singstar här hemma tills dess.


    y

    Om ett barn

    OM ETT BARN

    Om ett barn får uppleva KRITIK, lär det sig FÖRDÖMA.
    Om ett barn får uppleva FIENTLIGHET, lär det sig SLÅSS.
    Om ett barn görs till ÅTLÖJE, utvecklar det BLYGHET.
    Om ett barn uplever SKAM, lär det sig känna SKYLDIG.
    Om ett barn behandlas med TOLERANS, lär det sig TÅLAMOD.

    Om ett barn får UPPMUNTRAN, lär det sig FÖRTROENDE.
    Om ett barn får BERÖM, lär det sig UPPSKATTA.
    Om ett barn får uppleva RENT SPEL, lär det sig RÄTTVISA.
    Om ett barn får uppleva SÄKERHET, lär det sig känna TILLTRO.
    Om ett barn får UPPSKATTNING, lär det sig att vara TILLFREDS med sig själv.
    Om ett barn är ACCEPTERAT och möts med VÄNSKAP, LÄR DET SIG ATT KÄNNA kärlek i världen.


                                                                            i


    det får duga!

    sådär d får banne mig duga! har haft värre dagar ha ha


    i

    u


    helt utslagen..

    kolla in damen här!!  är alldeles utslagen efter badandet idag :) Tror minsann att hon har sovit  i 3 timmar i streck!!!

    o
     

    Det brukar inte hända numera längre att hon sover sååå länge. Så medans hon har sovit har jag hunnit stöka på här hemma med att städa upp i gästrummet (var behövligt) och ätit lite lunch, fick bli att äta lite rester från igår. Man är alldeles för lat för att laga nån mat när man är ensam hemma.. blir lätt bara att man tar nån macka lr nåt. Borde bli bättre på det, med tanten på att jag ammar henne fortfarande, behöver ju då alla näringsämnen som jag kan få. Så jag kanske lyxar till det med torsfilé och egen potatismos till middag idag :)


    Fick en liten suprise idag.. J kommer hem en dag tidigare än beräknat.
    Undra om jag ska överaska honom åxå med att piffa till mig lite :) och lyxa till d lite extra här hemma!

    charmigt med barn!

    Nelly, hon väcker mig allt tidigare varje morgon.. Vaknade av att hon låg å pillade mig i ansiktet, hon ville väl antagligen väcka mig lite försiktigt, d var nog inte med avsikt  hon petade mig i ögat! :) Så d var bara att palla sig upp kl 7.30 blää .. är väl d som är charmen med barn.

    Här har jag sminkkurs med Nelly :) Hon hade ingen lust  alls att roa sig själv medans jag gjorde mig i ordning på morgonen, så då får hon hänga på.

    j


    Håller en mascara, snart så sminkar hon sig själv :)

    i


    Efter maten så var det dags att bada.

    o

    p


    lite bråk vid påklädningen

    u


    men d var d värt besväret, för så fin hon blev sen :) snygg tröja har hon fått av Lina!

    i


    ny blogg sida

    Har fått mina sida fixad, äntligen! så tråkig som den sett ut tidigare. Har inte haft tid lr ork att sätta mig ner å trixat med den själv.. finns ett stort hav av alla dessa koder mallar å allt vad d nu innebär.. Så jag fick helt enkelt överlåta det till någon annan. Jessica heter hon som gjordet det åt mig. tack så mycket ,så fin den blev! :)


    in my daugther´s eyes...

    In my daughter`s eye`s
    I am a hero
    I am strong and Wise and i know no fear
    But the truth is plain to see
    she was sent to rescue me
    I see who I want to be
    In my daughter´s eyes

    In my daughter´s eyes
    Everyone is equal
    Darkness turns to light
    And the world is at peace
    This miracle God gave to me
    Gives me strength when I am weak
    I find reason to believe
    In my daugther´s eyes

    When she wraps her hand around my finger
    it puts a smile in my heart
    Everything becomes a little clearer
    I realize what love is all about

    In my daughter´s eyes
    I can see the future
    A reflection of who I am and what will be
    Though she´ll grow and someday leave
    maybe raise a family

    When I´m gone I hope you´ll see

    how happy she made me

    For l`ll be there

    In my daughter´s eyes




    Avsikt

    Avsikten är vår starkaste kraft. Varje handling, tanke och känlsa är
    föranledd av en avsikt och det är bara en själv som vet vad en avsikt är.
    Beakta att vi lever i en värld av orsak och verkan.
    vad man orsakar får man  ta konsekvenserna av,för orsak kan inte skiljas från verkan.
    varje handling och varje tanke ger ett likvärdigt gensvar.

    kaaaallt...

    8.10

    Morgonmys..

    kl


    Lillskruttan vaknade imorse kl 8! d verkar som om d blir tidigare å tidigare :(  Så här mysigt har vi bara när J jobbar borta. Annars sover hon mest i sin egen säng.  Fick henne först att somna efter kl 1 inatt.. hon skrek å hade magknip, hon satte igång redan kl 10 på kvällen. Jobbigt att vara ensam hemma då när hon blir så, man känner sig helt maktlös. Har ju glömt at ge dom där dropparna ett par gånger.. så skärpning på mig nu.

    Iskallt var d på morgonen när ja steg upp.. undrar nästan om J drog ner på temperaturen innan han for.
    Tur att jag köpte dom här rejäla tofflorna till mig själv i julklapp.  Hur sköna som helst :)

    g


    Vi har golvvärme i hallen, tror jag får ställa mig där en stund.
    Blir nog inte att åka in till stan idag heller, d är nästan -20 grader ute. Lika bra det kanske annars slösar man väl upp allt. hade ju behövt en ny telefon, halva displayen är sönder på den jag har nu. så jag kan inte läsa sms lr ta några bilder på den.. helt värdelöst.
    Lite mörk bild men ni ser kanske det svarta på displaynen
    t



    Färgade håret för någon dag sen.. ni kanske inte märker någon skillnad, men ja fick bort värsta ut växten iaf :)

    j



    10.00

    jag undrar vad som är så roligt med att byta blöja :)

    å


    här sitter hon helt själv utan något stöd från mig. kolla in skalle per frillan hon har fått.. ha ha. hon hade mer hår när hon föddes, men nu har hon lyckas nöta bort allting. ser ganska kul ut.

    u


    lika fåfäng som sin mor så tycker hon om att spegla sig :)
    jeanskjolen hon ar på sig fick hon av mormor i julklapp. vilken tuffing!!

    i



    12.00

    Nu har skruttan somnat en stund, så då passar jag på att se 10 år med parlamentet.. Björn Gustavsson är väl för söt :)


    Måste handla mat! har d ganska tomt i kylen ser ja nu.. synd bara att behöva ta ut Nelly i denna kyla.. får bulta på henne med en massa kläder så går d nog bra! Nathalie, du glömde vällingflaskan! och ölkorven där ni köpte glömde vi ju äta på nyårsafton :) den var smaskens iaf!

    i



    undra om hon tycker där för varmt? lika bra att klä henne rejält idag.  Har byltat på henne en body, långkalsonger, kofta,byxor overallen och sen i sovsäcken :)

    ä




    Bjuder en  vinterbild från när vi var ute å gick.


    i


    skulle inte gå så långt idag, så jag genade lite genom ett radhuskvarter. slutade med att jag gick vilse där. hittade inte vägen som gick till storvägen.. kände mig som en vilsen irrhöna. Alla husen å gårdarna såg likadant ut.  Folk undrade väl var d var för tok som sprang runt  runt där med barnvagn ha ha.. stackars Nelly, tur att hon sov som en gris där i vagnen.
    Så genvägen=senväg

    Nu ska jag äta en broccoli och potatis soppa, blir smaskens! känner mig lite om tumlad efter promenaden :)

    j


    den var faktiskt mycket godare än vad den ser ut att vara :)



    Hon är så go ibland :)

    m


    Lyckans Minut

    Är det sant att jag håller ett barn på min arm
    och ser mig själv i dess blick.
    att fjädrarna gnistra och gjorden är varm
    och himlen utan en prick?

    vad är det för tid vad är d för år
    vem är jag, och vad bär jag för namn?
    du skrattande knyte med mörkt hår
    hur fick jag dig i min famn

    jag lever, jag lever på jorden jag står
    var har jag varit förut?
    jag väntade visst i miljoner år
    på denna enda minut.



    renovering

    För dom som inte har varit och hälsat på oss i ny huset så tänkte jag lägga upp några bilder på hur resultatet blev efter renoveringen. Måste bara passa på att berömma J som har slitit alldeless själv med golvet och köket. En riktig händig man är han :)


    hallen

    hallen

    köket
    köket

    kök


    resten får ni komma å se själva :)




    Klockan är snart 10.00,  vi steg upp för nån timma sen. Nelly brukar kunna sova till 11 men idag var hon pigg och ville inte alls somna om. Man har väl blivit bortskämd.
    En bild på trollet när hon är klarvaken.  Kan ju säga att jag är inte lika pigg.

    klarvaken


    Tänkte vi skulle ta en promenad nu på morgonen, men såg på termometern att d stod -17 så vi håller nog oss inne idag.
    håll med om att d ser kallt ut.

    kallt


    Har inte haft så här mycke snö i Luleå på flera vintrar. Inte så länge jag har bott här iaf! Måste ta å hacka lös isen från bron, lätt hänt att man halkar till.  Var snudd på att jag gjorde d igår när jag skulle in i förrådet, d var ganska mörkt så jag såg inte isfläcken som var där. Men nu ska den bort!

    Nä om man skulle ta å göra sig lite fika om inte annat.


    Busfröt ligger i babygymmet nu och sliter lös alla leksakerna för att kunna äta på dem. hon måste vara rätt stark i nyperna :)


    babygym

      det ska börjas i tid :)

       m,


    Håller på att planera in dopet nu. Det blir till vintermarkanden d äger rum. Fick nästan tjata mig till ett för att J är inte så förtjust i att ha något. bara bra för mig då får ja styra å ställa hur mycket ja vill :) Vill mest ha d för traditionen skull, och sen så är d ju fint åxå. Faddarna blir Veronica och Magdalena.. Får se om dom orkar hålla  i bjäffaklumpen hela dopet, som hon växer ha ha.
    Dopkorten är klara nu iaf så här ser dom ut.

    ,




    Var ut en sväng å såg när jag kom hem att fotografierna som jag skickat iväg för framkallning hade kommit.!!  Förstorade bla den här bilden, den blev så fin! En riktig fotomodell är hon :) Mössan där fick hon av farmor i julklapp.

    sötnos 




    nu ska vi gå å sussa...
    b





    Ju mer jag tänker på saken, dess tydligare tycks det mig att livet är till helt enkelt för att levas.


    Nyårslöftet..

    Ja, mitt nyårslöfte detta år var att starta en blogg, Och idag är det  ju första dagen på det nya året så varför inte börja redan idag. Är som sagt var nybörjare på det här området vilket man kan se på min tråkiga sida. fattar nada än så länge hur man kommer igång. Jag är inte så haj på datorer. men d ska nog gå bra iaf ha ha.

    Ingen rolig start på det nya året idag. vaknade imorse med skallebank, trots att jag var lugn å skötsam igår.  Vi hade fin besök här, Nathalie, Magnus och Nova var på middag. Vi bjöd på oxfile med klyftpotatis. Tanken till d var att J skulle göra en möggelostsås till men den misslyckades han me totalt. den smakade ju iof gott men den ska ju se aptit ut åxå, vilket den inte gjorde. vi kan skylla detta misslyckande på mig som köpte fel sort ost...  Men hur som helst så åt dom den å såg glada ut! stackarna ha ha
    Nelly sov sig igenom nästan hela nyårsafton. Otrevligt mot  Nova tycker jag!! Fast d var ju iof ganska skönt att hon var så lugn som hon var. annars brukar hon ha sån magont på kvällarna. Har nu köpt miniform som jag ska ge innan varje måltid, så vi får se om d hjälper henne. Hoppats det, för hennes skull om inte annat.
    Nu sover hon då så gott här brevid mig här i soffan. ska snart lägga henne för kvällen, jag själv skulle behöva lite skönhetssömn åxå..


    sov gott!sover så sött med snuttefilten i ansiktet


    Välkommen till min nya blogg!


    RSS 2.0