Helgen

Känner mig lite dåsig idag. Vi hade gäster här igårkväll. Nathalie, Magnus och Daneil. Jag bjöd på Langos och till det drack vi lite vin och öl. Det blev att gå och lägga sig ganska sent, och sen upp kl 6 imorse.

Den här helgen har det varit varmt. Värmen tar nästan musten ur en. Vi har varit ute mestadels hela helgen. Fredag hade vi fika på bakgården. Med nathalie, Magnus och Nova. Nelly farföräldrar kika förbi en snabbis innan dom skulle vidare med flyget till sthlm. Senare på kvällen grillade vi, men dock blev det en tidig kväll.
Igår åkte vi till boden för att se skotrar på vatten. Det började regna så vi åkte hem efter halva uppvisningen.

Ikväll blir den en tidig kväll. skulle kunna lägga mig nu men det kanske är LITE väl tidigt :)

En dag hos karin


Jag och Nelly traskade hem till karin på fika idag. Vi slog läger på deras gräsmatta och hade det mysigt och trevligt.
Vi fick höra att Max var i lågor. Vi såg svart rök komma därifrån. Tråkigt för Max som precis har gjort en hel renovering.
När i åkte förbi där på eftermiddagen så fanns det inte mycket kvar av byggnaden. 


                               x

                               c


Bullmamma

Igår var jag flitig och bakde bröd och senare på kvällen kanelbullar. Var klar med bullarna stax efter 12 på natten. Känner mig som en rikitg bullmamma :)

Idag det varit fantaskit väder! vi tog med oss picknickskorgen och begav oss till Gûltsaudden. Nathalie och gänget var med. Bilderna får tala för sig.


                            i
 
                            g

                            j

                            h

                           f

                         
                           

Bvc

Nelly hatar verkligen bvc. Allt går så bra innan i väntrummet. men sen bryter helvetet lös. Hon får verkligen en knäpp. Allt är jätte hemskt för henne. stackars liten :( Det blev inte mycket surr utan vi gjorde det vi var där för att göra. Vikt och längd idag: 7700 g och 70 cm

Idag har jag mestadels försökt jobba på min solbränna medans Nelly sovit middag. Blev mest röd som en tomat, men förhoppningsvis så går det över till det bruna snart.

Jocke kom hem ikväll. Jag gjorde en liten överraskning åt honom. Langos, hans favoriträtt. Så han blev glad. Har aldrig ätit eller gjort det tidigare. Men det var en riktigt hit måste jag säga!

skönheten

                   f

Midsommarhelgen

Piteå resan blev inte inställd. Jag tyckte Nelly verkade kry där på fredagen så vi ringde Nellys farfar så han fick komma och hämta oss. Det var inga problem alls.
När vi kom till havsbadet så bjöd dom på en smarrig smörgåstårta och lite sill och sånt smaskens. Jag är ju en riktig sillidill älskare :) Vädret var väl inte det bästa men vi satt där i förtältet och hade det himla mysigt ändå. På kvällen gick vi över till walltrömmarna och grillade. Drack en öl på hela midsommarafton. Vi var som värsta pensionärerna hela bunten som gick och la oss den kvällen strax innan 10 ha ha. Men det var inte det lättaste att försöka somna. Det var ju hålligång i nästan vartenda förtält. Så där låg man och lyssnade på folk som stojade och sjöng. Nån timmas sömn fick man iaf.

Idag var det mycket bättre väder. vi åkte in till stan och gick på loppmarknad. Fyndade ingenting till mig själv. Men det var trevligt att bara gå och titta.
Sen åkte vi tillbaka och köpte oss lite glass.

Kom hem till Luleå idag vid 5 nån gång på eftermiddagen. Känns skönt att vara hemma igen. Nu har man fått lite försmak på hur husvagnslivet är. Och visst måste jag erkänna att det hade varit himla mysigt att ha en egen och åka iväg hela familjen på en husvagnssemester. Men det får bli nån gång i framtiden :) 

Glömde ju så klart våran proffskamera, men hade med mig en annan som gav riktiga suddiga och tråkiga bilder. Nästan inte värt att lägga upp några bilder alls. Men gör det ändå!

                      g

                                                  Inne i förtältet, Gun dukar upp till lunch'
                      j'

                                                                Farfar och Nelly

                      h

                      Gun planterar konstblommorna i backen som hon fyndat på loppmarknaden

                      h

                                                                                Lill Affe

                      h

                                                             utsikten från husvagnen

                      g

                                                              Nelly, farmor och Affe


åh nej, inte nu

Nelly verkar inte vara så kry idag. Hon har varit snorig lite i veckan men jag har bara trott att det är tänderna uppe som är påväg. Men inatt har hostat och snorat så jag tro det är någonting annat på G :( känns så trist att behöva ringa Nelly farmor och säga att vi inte kan följa. Men vad ska man göra?

Dagens aktiviteter

Nelly vaknade kl 6 om jag inte minns fel. kröp runt i sängen och gjorde allt för att jag skulle stiga upp. Men det ville inte jag, inte den tiden på morgonen. Fick henne till slut att somna om till 7 iaf. Det var riktigt fint väder på morgonen. När Nelly la sig för att sova förmiddag så passade jag på att sola lite. För att vara så tidigt på morgonen så var det väldigt varmt solen.

Efter jag lunchat Nelly så mötte jag upp Karin och twinsen. Sofia och Nacy hade vi bestämt träff med så dom hakade åxå på in till stan. Jag shoppade varken nånting till mig lr Nelly. Hon har redan en garderob för TVÅ. Och jag behöver inte heller nya kläder. Skulle därimot behöva rensa ut och slänga en säck lr två.


Nelly sov bara två korta stunder under eftermiddagen så hon var jätte trött ikväll. Hade svårt att hålla henne vaken. Hon somnade så sött i min famn framför tv, innan vällingen och allt. Förhoppningsvis så tog hon bara en power nap...

Imorgon måste jag in till stan igen. Har fått i uppdrag att köpa en tårta som jag ska ta med till Piteå. Jag och Nelly ska vara där hos svärföräldrarna på havsbadet hela midsommar helgen. Det blir trevligt!


dags för uppdatering

Slänger upp lite bilder på sötnosen, då jag är lite för lat för att skriva nånting.


                       m
   
                                                         Nelly kikar ut genom regnskyddet

                       d

                                                          Står och stöder sig mot gåstolen

                       z
 
                                                                 Bus med nallen

                       nh

                                           En tårögd Nelly med grötmustage på överläppen :)


lek

                            h
                            h

Härliga Lördag!

Usch vad veckorna går fort nu. Helst veckorna Jocke är ledig. Nu är det snart måndag igen och då åker han och jobbar. Men det blir den sista veckan innan hans semester. Så det är ju ett +.

Nätterna är mycket bättre och Nelly verkar sova tryggt i sin säng nu. Visst får man springa upp 2-3 gånger och ge tutten men jag behöver inte söva om henne som tidigare. Men hon har ist vaknat väldigt tidigt nu varje morgon, och varken jag eller jocke har varit så morgonpigga denna vecka. Kanske beror på att vi har suttit uppe halva nätterna. Inte så klokt kanske. Men det är svårt att somna tidigt när nätterna är ljusa.

Idag ser det ut att bli sådär halvbra väder. Dom har lovat regn och åska i dom norra delarna. Vilket man nästan känner i luften att något sånt är på g. Jag svettades som en gris igår, luften var så kvavt och fuktig.
Tanken var att vi skulle olja in altanen på framsidan i helgen. Men blir det regn så går det ju inte. Baksidan är iaf gott som färdig. Lite klent med blommor där än men det får vara så ett tag nu. Har iaf satt ut dom röda solrosorna, så hoppas dom växer till sig nu.

Vet inte som jag kanske skulle passa på att sova en stund nu när Nelly just somnat. Jocke sover än och det är alldeles lugnt och tyst. Nästan för tyst för min smak...

blir så förbannad!

varför kan min inte få ha familjens privata  angelägenheter ifred. Måste folk utifrån veta allt som dom inte har någonting med att göra!? vissa har tydligen  svårt att hålla tyst :(  Det är riktigt synd att man inte kan lita på folk som står en nära.

Utemöbler

Vi har idag varit på suomisoffa och köpt ett bord till baksidan, två stolar + dynor har vi redan. så det är vad vi har bla sysslat med idag. Resultat kommer nån annan gång. Jocke var duktig att olja in bordet.

                                c  

Trötterötter

Har varit alldeles för trött för att orka uppdatera. Vi försöker få Nelly att sova i sin säng en HEL natt. Vilket inte har varit lätt. Den första natten så vaknade hon en gång i halvtimmen, och då överdriver jag inte. Fick gå upp och söva om henne hela natten. Jocke tog över kl 6 på morgon så fick jag sova ut då. Men det gör man ändå inte riktigt ordentligt. Andra natten så sov hon fram till kl var 3 typ, och höll på till 5. så få se nu hur det går natt 3. Kanske hon sover hela natten nu? Hade varit skönt!

Idag åkte jag in till stan, gick och strosade i lugn och ro för mig själv. Köpte hem lite leggings, kjol och en tunika. Hel nöjd är jag.  Ska gå och prova kläderna en gång till :)

Trevlig dag!

Var mycket mycket trött imorse. Att Nelly låg och surrade och klättrade omkring i sängen gjorde inte saken bättre. Stoppade henne i sin egen säng. Där satt hon och lekte snällt en stund tills hon somnade om. Och jag fick sova ytterligare en timme extra :)

Det var fint väder och jag ville inte alls sitta inne. Så jag och karin drog med oss ungarna till barnenshus. Vi kände oss rejält hurtiga efter promenaden. Jag hade ont i fötterna( hade bara sandaler på mig) och Karin fick skavsår, stackarn!
Jag begav mig hem och fortsatte att vara nyttig med en att äta en tonfisk sallad till middag.
Sen har vi bara lallat på som vanligt här hemma. Med dittan och dattan.

Nu väntar jag på min käre man som är på väg hem från jobbet. Jag har köpt jordgubbar och grädde vi ska äta ikväll. Så kvällen fortsätter med lite gott och mys pys.

överaktiv barn

Skulle behöva en hjälm på Nelly nu, som hon far och klättrar överallt. Hon är inte så stabil som hon tror att hon är.  Men man kan inte vara bakom henne hela tiden och se efter, hon måste få lära sig själv åxå.

På kvällen blir Nelly överaktiv, och samtidigt trött på det är ingen bra kombination. Idag har hon rivit ut alla filmer från tv bänken om, om och om igen. samtidigt som hon gör det så tittar hon frågvis på mig som om hon tänker- får jag?
visst får hon göra det. Det blir ju tjatigt annars att hålla på och säga Nej nej till allting. Jag har lovat mig själv att inte bli en sån där tjat morsa! Måste låta henne få utforska lite. Det är ju bra om kan roa sig själv lite åxå :) 

Nu ligger hon och sover utan protester den här kvällen. Vi satt och mös och sjöng lite innan hon fick gå och sova. Tydligen så räckte det för henne. Skönt, så nu ska jag bara koppla av med lite te och tv.





 


Väggdekoration

Behöver lite inspiration till väggdekoration till Nellys rum. Har kollat runt lite på Internet hittade bla det här som jag tyckte var fint.


dx

Tänkte jag skulle måla själv, för det är svårt att få självhäftande att fastan på den väggen.  Guud så svårt jag vet inte alls vad jag ska göra? Tänkte jag skulle få det gjort till nästa vecka, så hinner jag få upp dom vita hyllorna från Ikea åxå. Dom får Jocke sätta upp. Nån som har några bra idéer på vad man kan göra?

Annars då? jo vi klev upp jag och Nelly halv 7 imorse. Klädde på oss och gick på en promenad runt sjön Kan ju säga att det var inte så många själar vakna vid den tiden på en söndagsmorgon. Härligt var det! jag har ju knappt rört på fläsket på hela helgen. Fy skäms!

Bokade föresten flygbiljetter ner till sthlm till den 14 juli. Vi blir bara borta 5 dagar. Jocke är så hemma kär så han klarar inte att vara borta så länge :) Men vi hinner förhoppningsvis med allt vi ska göra iaf.

Nu vill jag få tillbaka sommaren vi hade för inte så länge sen. Förhoppningsvis så kommer det en värme bölja snart! och då är det stranden nästa! Känner mig som ett blekt spöke.

Rumphasare!

Just vad Nelly är!  Har läst/hört att det är viktigt att dom inte hoppar över krypning för kommande inlärning senare i livet bla bla bla.. Vet inte ens om detta är sant? En vecka nu har hon bara hasat fram på rumpan. Har sett hur kul som helst.
Idag så har jag försökt hjälpa henne lite på traven, och det verkar villa fungera. Nu kryper hon iaf när hon känner fört. Så hon kan om hon vill :)

Det har bara varit skit väder och jag har inte velat gå ut trots rastlösheten. Har fått tagit in stackars olivträdet för att det varit alldeles för kallt för den att stå ute. Först kommer sommaren sen blir det kallt igen, man blir lurad minsann.

Stor tjejen!

                                 v

Står mot bänken som jag monterat ihop ikväll. Hon är så duktig nu att hon ställer sig helt själv nu. Stora tjejen! Det händer så mycket nu på en gång och jag hänger inte alls med. Vart tog min lilla bebis vägen?

Ikväll har vi åxå borstat hennes två tänder för första gången. Bara med vatten. Hon tuggade mest på tandborsten så nå borstning blev det väl inte direkt.
Nu sover hon iaf och jag ska gå och rota i kylskåpet och se om det finns nå ät bart.


Trevligt

Det blev en lyckad middag igårkväll. Jätte trevligt att träffa både vea och Magdalena som så sällan träffar tyvärr :( Men nu får det inte gå så lång tid till nästa gång!
Nelly hade lite svårt att komma sig till ro att sova när det var så mycket folk här. Klart hon vill vara uppe hon med :) Kl 10 efter grey´s anathomy somnade hon tillslut, då gick Madde och Åsa hem.
Tänkte att nu minsann får jag sovmorgon imorgon. Pyttsan! Hon vaknade tidigare än nånsin.

Idag har vi haft trevligt på stan med Karin, Tyra och Tilda. Vi gick i affärer och fikade. Sen knallade vi hem i blåsten. Jäklar vad det blåste! Men det gick bra ändå.

För en liten stund sen ringde det en karl och sa att han kommer med mina Ikea möbler på en 20 min. Det bli spännande! så nu har jag fullt upp ikväll med att montera :)


Tränar

                                 Nelly tränar krypsteg, jag tycker väl det går sådär ha ha

                      c
                      j


Håller på för fullt här hemma med att förbereda middagen som jag ska ha ikväll. Det kommer en massa brudar hit, Veronica. magdalena, anna-lisa, åsa och madde. Jag ska bjuda på Lax i ugn med Bakpotatis och två såser till. En med fetaost och en rom sås. Jag hoppas det blir smaskens!

Skrämmande

När jag och Nelly skulle ut på en morgonpromenad  tidigare i morse så såg vi att polisen körde in på gården till grannarna längst bort. Tänkte inte nå mer på det men när jag träffade på Jenny så berättade hon att dom har haft inbrott inatt inne i lägenheten. Dom hade hittat deras bilnycklar och sedan därefter tagit deras bil. Det skrämmande var att allt detta pågick medans familjen låg och sov i hemmet. Lite nojjig man blir nu när man är ensam hemma och allt. Som tur är så är jag jätte noga med att låsa dörren, även på dagarna.

Nu när jag tänker efter så förra veckan när jocke var hemma, när jag klev upp så stod dörren öppen på vid gavel. Då vet jag inte om vi hade glömt stänga den innan vi gick och la oss eller om nån har varit in under natten. Obehagligt till tusen!

Jag kanske är lite konstig men ibland på nätterna när jag har svårt att somna kan jag ligga och fundera på vad jag skulle göra om jag hörde nån bryta sig in på natten. Skulle jag väcka Nelly och försöka gömma henne? vart skulle jag gömma mig?

Nu har jag blivit rejält uppskrämd och jag kommer hädanefter ha telefonen liggandes brevid mig i sängen ifall jag skulle höra nånting.

Ska man inte kunna känna sig trygg i sitt eget hem längre?


Det går undan

                   Numera står Nelly i sängen när det egentligen är meningen att hon ska sova. 


                    d

RSS 2.0