Måste bara...

Nelly har fått sin andra tand. Dom bara ploppar upp nu en efter en. Inte undra på att hon har varit gnällig och klängig.




              

                                  


Kanon dag

Har det varit idag! Tror att det kan ha varit årets varmaste dag hittills Så himla varmt. Men jag klagar inte :)

Vi har som sagt varit på morsdagkryssning idag. Det var vi och pensionärerna ha ha.  Det bjöds på god mat. Och sen sjöng vi allsång ;) Här bjuder jag på lite bilder. 

                                  n

                                                                    Sitter och väntar på avgång

                                 n
              
                                                                                    Lämnar hamnen

                                 d
                                 c
                                 g
                                  
                                                                                       Uppe på däck

                                 g
                                 f
                    
                                                                    Kul min där Nelly :)

                                 f

                                 j

Havsbadet och grillning

Gården var mycket trevlig. Det blev fint som dom hade lovat. Vi åkte till havsbadet på förmiddagen där Jockes föräldrar håller hus. Dom har sin husvagn där under hela sommar säsongen. Måste säga att det var himla mysigt.
Vi grillade hamburgare och drack kaffe. Även Walle och hans tjej kikade förbi.

Jocke ville skynda sig hem så han skulle få hinna åka lite hoj innan jag skulle iväg på tjejmiddag. Så jag gjorde mig iordning medans. Där runt 6 snåret begav vi oss till Daniel, där vinkade jag av mina älsklingar och begav mig vidare till Åsa. Där vi grillade drack lite vin och bara surrade på. Jätte trevligt hade vi. Jag var inte hemma fören vid 12 på natten.  Tiuden går fort när man har roligt.

Idag är det kanon väder med. Jag har blivit bjuden på morsdag kryssning av Jocke. Vilken gullig karl jag har! :) Det blir lunchbuffe, kaffe tårta med underhållning Det ska bli jätte trevligt. Varken jag eller jocke har varit ute i Luleås skärgård. Det ska tydligen vara jätte fint iaf. Så det blir spännande!


Stan

Idag har vi varit ute på stan hela dagen. Tankten var att vi skulle se Markus Fagervall som skulle spela utanför gallerian. Men ist gick vi och åt lunch. såg bara lite dans uppvisning och modevisning. Nelly vägra sova på hela tiden så när vi kom hem slocknade hon som en klubbad säl i sängen. 

Ikväll vet jag inte om det blir grillat lr ej? Grilla ska jag iof göra imorgon med tjejerna. vi ska ha en liten tjejkväll med lite mat och lite vin. Det blir trevligt! 

flås

Tog en runda runt spåret idag. Måste försöka få upp flåset. Jag är duktig nån dag sen blir det några slödagar och man är tillbaka på noll igen. Nu hela veckan ska jag morgon och kväll springa upp för ormberget. Inga undanflykter nu.

Har varit hemma hos Gus och Nathalie ikväll. Före det så har vi bara suttit hemma och gömt oss. Man har inte kunnat gå ut då det har varit blåst och regn. Nästan så att vårt parasoll blåste sönder. Men nu har det börjat klarna upp och dom har lovat fint väder hela helgen, upp till 25 grader. Bara att hoppas på det bästa!


Blommor

Det här är lite av blommorna som vi köpte idag till uteplatsen. Det blev riktigt hemtrevligt..

                        f

                        n

                                              Ett olivträd skulle kocke minsann ha :)
         
                        d

pissväder!

jäkla pissväder idag :( Jocke är ute och handlar frulle, sen ska efter vi ätit ska vi till storheden och handla lite. bla mat till veckan. Sen ska vi kika på lite virke till altanen som vi ska bygga om på framsidan. Måste åxå till växthuset ock köpa större krukor till mina växter som har gått och blivit stora medans jag har varit borta.

Det vart lite smått och gott om vad som händer idag...

Nu mina trogna läsare...

..så kommer jag inom kort låsa min blogg. Jag kommer fortsätta skriva men det för min egen skull.
Måste passa på att tacka för alla fina kommentarer jag har fått. Än så länge inga dåliga. peppar peppar.. Det är ju alltid lite skrämmande att blotta ut sig. Och folk har kan vara elaka, men jag måste ha världens snällaste läsare :) Säkert så sitter det en och annan elaking och hånar mina inlägg, men som inte riktigt vågar strida fram med sina åsikter. ha ha

Ni har kommit med underbara råd och visat omtanke. Vilket jag givetvis kommer sakna nu när jag endast kommer ha mig själv som läsare :)


Regn och rusk

Här i jmk :( hujja nu längtar man lite hem då man får höra att det är kanon väder i Luleå! Men vi har ju trevligt här ändå. Idag har jag varit och fikat med Ygis och sen åkte vi hem till Bibbi och busade med Rasmus. Han har blivit en stor kille nu. Man märker hur fort dom växer när man ser dom så sällan...

Ikväll blir det grillning. Får se om jag går över till ygis sen när lilla hjärtat har somnat. Tur att hon bor så nära ifall nu Nelly skulle sakna sin mamma, lr rättare sagt jag henne :)

Sabotör

n m
n

Nelly satt nästan en hel timme och lekte med tidningen Hon tyckte det var jätte kul att slita sänder den i bitar. Att en tidning kan vara se underhållande :)

Jag har solsting tror jag. Fick sån huvudvärk när jag kom hem och det sitter fortfarande i. Väskebrist förmodligen.
Dricker och dricker men det verkar inte vilja hjälpa :(

Mina planer för imorgon ser ut som så att vi åker in till stan på förmiddagen, kanske det blir babysång vad vet jag?
Sen kl 1 är Karin färdig hos frisören så då ska vi luncha. Efter det måste jag bege mig hem för att packa väskan, för jag och Nelly blir hämtade av mina föräldrar Vi blir i Jokkmokk över helgen. Det blir en och en annan dejt med mina kompisar. Sen måste vi hinna träffa Nellys farmor och farfar åxå.

Nu ska jag gå och kyla huvudet!


Prinsessan

                                   n

I sin nya fina klänning. Hon är så söt i den. Klart hon ska ha klänning på sig när det är sånt sommarväder ute idag.
Jag satte mig en stund och solade tidigare i väntan på att Madde skulle komma. Jag bjöd henne nämligen på lunch idag. Det var så länge sen nu vi sågs. Alltid har det varit nånting i vägen :(
Efter lunchen gick vi in till stan och köpte glass. Det är röd dag idag så inget var öppet. Så vi köpte glass på pressbyrån och satte oss i parken och glassade :)

                                  c

                                  v

Självklart så skulle Nelly få smaka glass hon åxå. Det var väldigt populärt. Hon satt bara och gapade efter mer hela tiden. En tugga det fick räcka. Hujja det är nog mycket socker...
Sen gick vi runt Malmudden och så hem igen.

Känner mig helt yr och vimsig efter all sol och värme idag. Och fötterna är bortdomnade för jag är ju smart och går i mina sandaler. Ja då får man skylla sig själv.
Nu ska jag hälla i mig 1 liter vatten och sen sätta mig och läsa hänt extra som jag köpte idag,  hoppas på något smarrigt skvaller :)

Lite regn...

kommer över Luleå nu. Det behövs nu när det har varit ganska varmt nu ett tag. Tur att vi hann med en promenad tidigare. Lotta och Liam har vi haft på besök här i dag. Vi tog oss en promenad före, så Liam fick sova en stund. Sen fikade vi kaffe och bulla. Köpes bullar för jag har inte hunnit bakat något. Och så fick barnen leka en stund. Nelly helt slutslagen idag med. Hon har knappt hunnit sova någon middag. Det är ju oförskämt att sova när man har besök juh ;)
Nu när dom gått hem så slocknade Nelly nästan på en gång.

Jag ska ta och köra igång en tvättmaskin och sen slänga mig på soffan och se lite tv. Det brukar inte bli så mycket tv tittande på dagarna numera. Tv kan slås igång först efter Nelly har lagt sig för kvällen ibland. Jag tycker man har så mycket annat att göra en än att glutta på dumburken. Och så vill jag ju ägna all tid åt Nelly dom få timmar hon är vaken. Rättare sagt att trötta ut henne rejält innan sängdags ;)





En trött tjej

                                   n

Somnade på min mage tidigare ikväll. Hon var helt slut av allt bus idag. Hon sov även knapp någon middag idag heller. Så inte undra på att hon slocknade helt. Så mysigt det var att ha henne liggande där. Det är bara att njuta så länge det varar.

Ju mer rörligare Nelly blir desto svårare blir att att hantera vissa saker som ombyten och läggning. Ombyten är ett kapitel för sig. Det är bök och stök varje gång, och hon hatar att klä på sig. Hon ligger längre inte ner på skötbordet utan hon ska sitta tycker hon. Och visst går det bra om hon skulle sitta still, vilket hon inte gör!

Nattningen ska vi inte tala om.. Varje gång hon ska läggas så blir hon sur (fast hon är så trött så hon knappt orkar hålla ögonen öppna) och sätter sig upp i sängen och skriker rakt ut. Jag väntar en liten stund och går in igen ( knappt en halv minut). Tar inte upp henne utan tröstar i sängen, lägger henne ner igen och går ut. Hon ligger tyst några sekunder sen samma procedur Och så håller vi på några gånger. Nu låter det som om jag inte tröstar mitt barn när hon är ledsen. Så är det verkligen inte. det kär i mitt hjärta när hon är gråter, och jag får verkligen kämpa att inte börja böla jag med :)  Hon grinar oftast för att hon är så jätte trött. Vet inte varför hon alltid måste skrika lite innan hon somnar, men så är det bara.  Vägrar hon bara sova så tar jag självklart upp henne. Men oftast så somnar hon på några minuter.

Ja det är min lilla flicka det, så underbar som hon är finns det inte! Så lite får man faktiskt tåla, vem har sakt att det ska vara enkelt ;)

Roligheter

Karin förgyllde våran dag idag. Jag och Nelly gick dit efter att hon haft sin förmiddagslur. Vi satt där och surrade en stund innan karin skulle till bvc med Tyra. Vi tog barnen med dit. Allt gick bra. Sen gick vi på affären och köpte god fika med oss hem till oss. Här hemma blev det bus och lek. Vi tog en filt och satte oss ute för det var skönt ute och solen sken ju.


                      n

                                                    Snusdosan är Nellys leksak :)

                       c
 
                                                              Tyra tyckte det var roligt att gunga :)

                      f
                                      
                                                                         Mamma karin och Tyra

                      b

                                                                          Nelly och Tyra
                      f

          Tilda bara sov och sov men till slut så vaknade hon också, då blev det dags för gruppfoto.

                      c

Förmiddagsluren

Jag och Nelly klev upp kl halv 8 imorse. vi låg länge innan och bara myste på. Hela morgonen har Nelly lekt för sig själv. Man har märkt att hon har blivit mycket mera självständigare nu när hon tar sig fram på egen hand. Hon kan leka nån timme själv. Iaf på förmiddagen. kvällen brukar vara gnällig hur som helst.

Idag hade jag ju sett fram emot att Magdalena skulle komma. Men hon åkte på jobb så det blev  inte den här veckan iaf :( så nu har jag inga planer idag. Det blir förmodligen en promenad. Har inte bestämt mig om jag ska gå runt den stora lr lilla sjön?

Nelly ligger i sängen för att egentligen sova förmiddag, men just nu sitter hon och ropar på sin mamma så det är väl bäst man skyndar sig :)

kom hem igen

Det har varit ras i gruvan där Jocke jobbar. Nu bara ett litet och ingen människa har blivit skadad, men det gör mig orolig iaf....

Jag har aldrig förstått mig på kvinnomisshandel

Man läser ofta nu förtiden tycker jag om kvinnomisshandel. Det är fruktansvärt. Jag kan inte förstå att sådant händer. Kanske har dessa kvinnor varit utsatt för kränkningar.  Manipulerar dessa män? Jag vet inte.
 
Misshandel uppstår inte över en dag. Det är en lång process och i denna process vore det naivt att blunda för kvinnans agerande Inget rättfärdigar misshandel, men när en man börjar med försiktig mental misshandel och kvinnan inte säger ifrån så lämnar hon en öppning som bara blir värre.
Ofta är kvinnan den svagare individen som förtryckts och inte vågar säga ifrån, av rädsla för mer misshandel. Det är här tålamod och stark anda är ett måste.

De få allmänningar som kommer in till polisen är det oftast inte kvinnan som anmäler sin man för missandel utan det kan vara barnen lr grannen. Men tänk alla de gånger som kvinnan inte säger något om det, att hon blir misshandlad. Vad är det som gör att kvinnan stannar kvar? Är det för att hon skäms för att mannen slår henne? Att hon känner skuld för att hon utsätter sig för denna misshandel? Det kanske började med en lavett men så går det så långt att hon tillslut ligger på golvet och tar emot slag efter slag, sparkar mm.

Jag kan bara tänka mig hur det känns... den förnedringen som hon känner och den skam hon utsätter sig för. Kanske tänker hon att han är snäll innerst inne... Det går över snart... Eller det värsta av allt: han har fått henne att känna att det är hennes fel. Tänk alla de bortförklaringar som hon har hittat på. För att ingen ska märka hur hon har det. Och vad skulle hända om någon kom på henne?
Framför allt skulle nog både hon och andra ställa sig frågan: Hur kunde hon låta detta pågå, varför lämnade hon inte mannen vid första slaget?

Jag blir så arg och ledsen... 


                         n

Så het så het....

Men man ska väl inte klaga. Bara njuta av solen när den är här. Det har jag gjort idag. Klev upp kl 7 med Nelly. Åt lite frukost sen gick vi ut och satte oss på en filt och lekte lite. Eftersom att morgon solen inte är lika het som på dagen så går det bra för Nelly att sitta ute och leka en stund.

Hade planerat idag att gå på babysången men hörde att den var inställd :( Det var ju länge sen Nelly fick gå på det så jag blev lite besviken. Så då fick vi helt plötsligt inget att göra. Som tur var så hörde Lotta av sig och bjöd hem oss hem till henne och Liam på fika. Vi knallade dig jag och Nelly. Så fint dom hade det där hemma. Huset alldeles intill vattnet och allt. Dom har ganska mycket kvar att rusta i men när allt bli klart så kommer jag och Nelly bo där på somrarna och bada ;)

Liam och Nelly fick leka ett tag sen var det dags för oss att gå hem. Jag vill ju att Jocke skulle få hinna vara lite med Nelly också innan han åkte till jobbet.
Det blev något lätt till middag idag. Grillad kyckling och sallad. Det passade bra det idag! Jag orkade inte stå i köket idag i värmen.

Nu sover Nelly och Jocke har åkt på jobb. Själv ska jag tröst äta lite ostkrokar som har blivit över från i helgen.. Det kan jag med gott samvete göra, som jag har gått dom här dagarna.  1 mil igår och idag typ 5 km. Och mer blir det till veckan!


Promenad

                                         

                       n


Nelly efter promenaden runt björsbyn. Det var varmt och solen glassade på ordentligt när vi gick. Tur hade jag med vattenflaska till mig och en till Nelly. Gud så fint det är på andra sidan sjön. Hade lätt kunna köpa mig en tomt där och smälla upp ett fint hus vid vattnet. Fick se Lottas hus på lite närmare håll nu. jätte fint. Såg inte ut som om dom var hemma så jag gick bara förbi. Ska dit nästa vecka hade jag tänkt. Nu vet jag att det inte är så långt att gå dit iaf.

Funderar så det knakar på vad jag ska hitta på till middag idag. Har ingen fantasi alls idag. Ska kika lite på arla.se sidan och se om jag kan inspireras av nått gott.

söndag

Vilken härlig dag. Var tvungen att gå in en stund annars så bränner jag mig. Det är riktigt varmt i solen och jag har inte satt på mig någon solkräm idag. Brukar sällan göra det. Men då får man se ut som en tomat åxå.

Min tur att få sovmorgon idag. Jag sov till 10 ungefär och var tröttare än när jag vaknade imorse kl 5 och hämtade Nelly in till oss. Drömde även konstiga drömmar samer som invaderade vårat hus på natten. Underliga drömmar man har ibland.

Jag tag Nelly ut på gården medans jag plockade upp kvistarna från häcken som Jocke har sågat av. Hon satt där så snällt på filten hela tiden.

                                  b

                                 n

                                n

Efter ha lekt en stund ute blev hon trött och ville sova. Jag tog fram boken champagne Flickan som jag köpt för länge länge sen. Tänkte att jag skulle ha något att läsa till sommaren 

Nelly har sovit nu snart 2 timmar, hon har inte ätit någon lunch ännu. så länge brukar hon aldrig sova i sin säng på dagarna. Endast i vagnen kan hon sova längre som 1 timme åt gången. 


                             


Trädgårdmästaren

Vi var på rusta idag för att få tag i en häckklippare. inte vilken häckklippare som helst utan en eldriven en. Tyckte det var lite onödigt att köpa en sådan, det hade faktiskt räck med en liten sax till vår lilla häck. Men jag är ju lite snålare än Jocke då. Ja ja det är ju han som ska sköta det där så han får väl bestämma ;)

När han väl skulle klippa häcken då så lyckades han på något konstigt vis klippa av el kabeln till klipparen. Så nu har han pysslat hela kvällen med att laga ihop den där. Hur som helst så tycker jag han är duktig som fixar så det ser lite fräschare ut på gården. Det är ju inget roligt om det ska se halvrisigt ut.
Så fort jag får tillbaka på skatten så ska vi fixa baksidan. Men nya utemöbler.

Vad har vi gjort mer idag då? Jo det har ju varit kanon väder ute. Var på väg på en lång promenad men såg att Nathalie och gänget var på gården, så jag blev sittandes där ist. Det var inte alls fy skam. Tog iaf en liten promenad runt björkx bara för att Nelly skulle få sova lite middag.

Till middagen gjorde jag en ny rätt. Jocke har verkligen blivit bortskämd hela veckan med god mat. Men det är han gott värld. Själv så tycker jag ju att det är roligt att laga mat så jag lider inte för det.
Idag blev det iaf fläskfilé i ost- och senaps sås. Ganska underlig smak men gott.
I det hade jag även gullök, vitlök, torrt vitt vin, senap, matlagningsgrädde, kalvfond och riven ost.

                                             b



Ikväll blir det väl att kolla lite halvhjärtat på melodifestivalen. I brist på annat. Vore ju kul att se hur det går för Sveriges bidrag i år. Till det blir det väl att äta lite gott.


morgonen

Nelly vill stiga upp kl 8 imorse. och det var min tur att stiga upp med henne. Vi har myst på en stund i soffan till barntv. Finns inte så mycket alternativ att titta på så tidigt.
Nu när jag kom in och skulle slå på datorn, fick jag se till min stora förvåning att en av mina plantor har tagit sig. Jag har lyckats plantera en blomma :) inte illa ha ha Hoppas dom andra tittar upp snart åxå!

Det var dom uppdaterningarna den här morgonen


Full rulle

hela dagen idag. Dagen började för mig kl 9 imorse. Jag passade på att ta lite sovmorgon. Vi hade planerat åka in till stan och gå på babysång med familjen Rundqvist/Magnusson vid halv 11. Men jag har ju sån seg karl som gjorde att vi kom för sent. Ja ja nästa gång lämna jag honom hemma ;)

Eftersom att det inte blev någon babysång så tog jag en promenad hem från stan. Skulle jag inte ha gjort för jag hade mina ny dojjer på mig. Fick gjordens skavsår. Satan så ont jag hade. Och tjurig som jag är så ringde jag inte Jocke att komma och hämta mig. Nä jag skulle minsann gå hem trots att det blödde. aj aj

Vi blev sugna på tårta både jocke och jag, och det var inte för att vi skulle fira Nelly som är hela 7 månader idag. För det kom jag på sedan jag gjort den. Jockes Kusin och hans flickvän kom på besök. Vi satte oss ute och fikade i sol vädret. Guuud vilken sommardag det varit idag! Riktigt hett ute. Vi åt middag även ute på altan.

Efter middagen kom även Nathalie Magnus och Nova förbi. Nelly var först oförskämd och ville inte alls leka med Nova. Hon ville bara mest sitta i mitt knä och iaktta henne på håll :) Kom hon i närheten så började hon gråta. Efter en stund så gick det bra att leka på golvet. dom bytte nappar och snusdoser med varanndra ;)
Det var trevligt att dom kom förbi ikväll. Det blir alldeles för sällan nu mera. Vi får ta och skärpa oss! ;)

Det var den dagen det. Börjar känna mig lite trött, men jag ska försöka orka hålla mig vaken minst 2 timmar till.. Det är ju ändå fredagskväll...



Passar på...

Nelly sover middag, jocke åkte till Jokkmokk med hojjen över dagen och jag har inget val än att sätta mig vid datorn en stund medans tillfället ges :)

Fint ute men blåser kallt som satan. Jag och Nelly var tidigare på en promenad runt Lulsundet.
Det blir en till sen till affären. Vällingen är slut. och nåde mig om Nelly inte får sin välling på kvällen. Ganska märkligt att för bara några veckor sen så vägrade Nelly dricka vällingen, och nu när hon fått smak på den kan hon inte vara utan den.
Det resulterar att hon sover hela nätter nu. Så jag klagar inte. visst kan hon vakna där vid 4 ibland och är hungrig, men det händer mycket sällan.

Nä det här går inte, ser här brevid mig en hög med papper och gammal post. Ska sätta mig ner och sortera det nu. annars blir det aldrig gjort!

Mitt barn

Kärleken till min baby är så stor. Viljan, instinkten att skydda mitt lilla barn är stakt. Detta barn ska inget ont få hända.
Jag orar mig för stort och för smått. Jag såg ett tv inslag här om dagen och fick som en knytnäve i magen när filmen visade en mamma som satt storgråtande med sitt blödande barn på en gata, och hemmet deras låg i ruiner bakom. Hon berättade att hon inte hade någon mat att ge sitt barn. Plötsligt gick orden och bilderna in på ett annat sätt än tidigare, innan jag själv hade barn. Jag fick en liten aning om hur det skulle kännas att inte någon mat att ge mitt barn och att inte kunna skydda det mot regn och kyla.
Jag fylldes av en stor känsla av glädje och tacksamhet över att leva i ett land utan krig och kunna ge min lilla dotter det som inte är självklart för alla: mat, hem, kläder...

Nelly är ovanligt mammig just nu. kommer hon till någon annan sträcker hon sina armar mot mig och grinar. Pappa duger förstås åxå men är hon ledsen så är det jag som får trösta.

Hon har lärt sig säga mamma, och hon vet vart lampan är om jag frågar. Man kan inte mer än annat än vara stolt!

bus

Tanken var att pappa och Nelly skulle lägga sig och vila efter middagen, men ist blev det en massa bus i sängen ist, med strumpbyxorna på huvudet :) Nelly kom upp i krypläge några gånger. Duktig flicka!


jn
jj
pk

 

Bvc, stan och besök

Idag bestämde Nelly sig för att vakna kl 7. Palla mig upp, efter 2 koppar kaffe vaknade jag till lite. Nelly fick gröt sen ville hon fortsätta sova. Jag började damsuga och skura nedervåningen. Både Jocke och Nelly sov gott medans jag höll på och rusta.

Sen var det dags för bvs kontroll. Nelly blev ledsen idag igen när hon såg bm. Vet inte om hon kopplar ihop henne med sprutan där. Man skulle nästan tror att det var så iaf. Efter lite stök och grinande så fick vi henne iaf på vågen. Den visade 6990, så visst har hon gått upp. verkligen en lättnad. Längd 68 och huvudom 40,5

När vi kom hem åt vi lunch sen var det dags att träffa Lotta på stan. Jag hade hoppats att Nelly skulle somna innan så hon var pigg och glad, men icke det. Mestadels var hon trött och grinig. Det blev en snabb fika sen gick vi lite i affärer. Då somnade hon på en gång.

När vi kom hem hade Nelly farmor och farar redan hunnit komma. Nelly fick lite presenter. Jätte söta!

               n       b          

Nu ska jag påbörja middagen tänkte jag. Det blir skinkrulader. Har aldrig gjort det, Annelie bjöd på det när vi var nere i sthlm, och det var verkligen super gott! Får se då om jag lyckats lika bra.


Nyttig och sen onyttig

Var så duktig efter middagen som gick upp för ormberget och sen sprang jag 5 km spåret. nä nu ljög jag. sprang kanske 2 km sen gick jag resten,men det var bra för att vara en början :) har varit så onyttig hela förra veckan så jag var bara tvungen att ta mig i kragen.

När jag kom hem hade jocke lagt Nelly tok för tidigt. Men hon fick sova en halvtimma iaf. Medans krattade jag gården. kl 7 var Nelly helt däckad igen och ville sova. kunde inte vara fräck att hålla henne vaken så hon fick lägga sig för kvällen då.

Vi ser nu på melodifestivalen och jag har tryckt i mig ett halvt kilo glass.  vilket skämt alla låtarna är. Men man får då garva när man se det iaf. Jag har tänkt se klart röstningen, sen blir det nog att sussa. Vi ska till barnmorskan kl 10 imorgon så det bli att stiga upp ganska tidigt. Sen ska vi träffa Lotta på stan. Det är mina planer för imorgon det!


Klängig

har Nelly varit idag. Det är knappt att hon släpper taget om mig. Hon känns ganska varm åxå. En vit prick har börjat synas nere i tandköttet på henne och det är en liten knöl faktiskt Det känns faktiskt jätte stort att tänderna är på väg. Åh så söt hon kommer bli :)

Vi har nyss varit på storheden och handlat. Var en sväng in på växthuset åxå för att köpa små plastburkar som jag har planterat blommorna i. Vet inte om jag har gjort rätt alls när jag planterade, så det blir spännande att se om det dyker upp nånting där alls.

Nu måste jag packa upp mina kläder och slå igång en tvättmaskin Det blir mycket tvätt när man har varit ute och rest. 


                        n

                                                     så fin hon är

Hem ljuva hem

Ja då var hemma igen från fjollsträsk. Det har varit en trevlig men intensiv vecka i sthlm. Ska försköka så gott jag kan att runda av veckan så det inte blir så långt.

Måndag vid 9 tiden på kvällen var vi framme hos mina gudföräldrar i Danderyd. Det var första gången dom träffade Nelly. Och jag har inte sett dom på flera år. Så det var jätte kul att få komma dit.  Vi var ganska trötta så vi gick och la oss ganska tidigt den kvällen.

Tisdag. Åkte jag, Nelly och mamma in till stora stan och shoppade. Där inne träffade vi bla en gammal kompis till mamma. Jag hittade lite kläder till mig själv och Nelly fick nån sommar klänning åxå. Innan vi åkte hem tog vi en middag inne i gamla stan på en jätte tjusig Italiensk restaurang. Dyrt men det var det värt!

                        n

                                                                        Annelie försöker mata Nelly.

Onsdagen åkte vi till Norrtälje och hälsade på släkten. Vi bodde hos min tremänning Angelica, hennes kille Jon och deras lilla dotter Ella på snart 7 månader. Det var åxå år och dar sen jag träffade dom. Där bjöd dom på jätte god middag och till det drack vi lite vin.

                       g

                                                                     Angelica och Ella

                       f

                                                Nelly har fullt upp att leka med Ellas leksaker. 

                       n
                         
                                         Här sitter sysslingarna med en varsin leksak i munnen

Torsdagen var en riktig härlig dag, det var varmt och skönt. vi gick hem till Jessica och tillbringade dagen på deras stora härliga veranda Där vi grillade korv fikade kaffe och bulla

                      p
                      o
                      l
                      ö

Senare på torsdag eftermiddag åkte vi tillbaka till Danderyd. Där jag lagade middag till alla som jag hade lovat. På kvällen tog jag mod och ringde till min far. Tänkte att nu när jag ändå är här och har mamma min med mig så passade det ju perfekt att jag träffade honom. Han blev lite chockad först tror jag men glad att jag ringde. Vi bestämde att vi skulle träffas på fredagen.


Fredagen var även den en trålande dag. Solen värmde trots att det blåste rejält ute.

                     vb

På väg in till Mörby centrum för att möta upp min pappa. Nelly har en lånevagn som vi fick ha när vi var där nere. 
Min far kom den tid vi hade bestämt. Det var lite märkligt sådär första gången jag träffade han men han var glad och trevlig så det var inga problem. Dessutom hade han otroligt rolig humor :) Han bjöd oss på fika. 

                     g

                                                                              Jag och min far då

Han såg inte ut som hade tänkt mig. Vet inte riktigt vad jag hade tänkt mig men det var nog bra för mig att få en bild av han, hur han ser ut och hur han är. 
Vi bestämde att vi skulle försöka hålla lite kontakt nu. Och att vi skulle träffas igen när jag kommer ner.

Sen efter mötet så tog jag och mamma bussen till strandvägen i Djursholm. Där var jag mycket som liten. Jätte fint där. Husen ser ut som slott och många kändisar bor där. 
Därifrån gick vi vidare till stocksund där jag och mamma bodde innan vi flyttade upp till jokkmokk. En gammal granne var hemma som vi fika hos en stund innan vi begav oss hem igen. 

Lördagen åkte jag och Nelly till Tullinge och hälsade på Emma, Andres och Léon. Emma kom och mötte upp oss vid pendeltåget sen gick vi till ett jätte mysigt fik vid en sjö och fikade lite. 
Emma bjöd på kyckling till middag och sen satt vi uppe och pratade spökhistorier, vi skrämde upp oss rejelt. Tur så kom Andres hem från jobbet där vid tolv :)

                     p

                                             Léon får smaka potatis

                     o

                                                            Hoppgungan var väldigt populär


Söndagen åkte vi in till stan och fikade på Mio. Nelly var trött och gnällig mest hela tiden, så vi var inte där så länge.
Vi vinkade av Emma och Léon och jag åkte hem igen. Jag packade väskan och gick och la mig ganska tidigt.

Måndag så var det dags för hemresan. Flyget gick ganska sent och Nelly var trött redan på Arlanda. Förstod redan då att den här flygresan blir inte rolig. Halva tiden så satt Nelly mest och skrek. Folk tok stirrade på oss, men vad ska man göra? Hon har jätte svårt att somna i famnen, men tillslut så somnade hon av matthet. 

Nelly har varit mycket trött och stundvis gnällig hela veckan. Men vad kan man förvänta sig av en sån liten bebis.. Alla intryck, nya ställen, många nya människor... inte konstigt att hon blir trött av det. Men när hon har varit på bra humör så lyckas hon charma alla :) 


                    

                     


packat och klart

har jag gjort nu, mina föräldrar har nyss anländit. Min styvfar ska köra ut oss till kallax. Men först ska vi äta lite middag här hemma innan vi beger oss till sthlm.
Nu ska vi dricka kaffe!

                                  Nelly och jag har suttit och lekt här ute på verndan tidigare idag. 


                            j
                            b

Drömmar

Nu har vi varit ut på ännu en prommis ikväll. Jag gick och jocke åkte rollerblads. Det var riktigt skönt ute. Vi traskade/åkte runt här på björks och kikade på lite hus. Det var mysigt.  Man blir ju så hussugen bara. En stor tomt med en härlig veranda mot vattnet drömmer jag om, och jocke drömmer om ett stort garage där han kan ha alla sina bilar och hojjar som han så småningom ska köpa :) Ja det får framtiden avgöra om den drömmen slår in.

Nu har jag lagt Nelly i sängen ,men just nu ligger hon inte och sover som hon ska. Utan hon sitter och leker. Hon var så trött för bara en liten stund sen, men det gick över fort då jag la henne i sängen. Det är så ljust där inne nu när kvällsolen ligger på, trots att jag har nere persiennerna

Jag ska gå och fortsätta packa nu, sen tv.

skryt inlägg

Från ena dagen till den andra har Nelly lärt sig sätta sig upp själv och åla sig inte bara bakåt utan framåt åxå!



jkl



.,




Utkast: Lurade med ...

Lurade med Jocke ut på en prommis. Jag lockade han med att vi skulle käka sallad på vägen någonstans. Då gick det bra minsann att följa med ha ha. Ruskigt skönt väder det var tidigare idag. Nu har det tyvärr börja mulna på :(
Fast lika bra det för jag har annat att göra an att sitta ute och glassa.

Har hunnit slagit på 3 tvättmaskiner idag.
Har bäddat rent sängen.
skurat toaletterna.
dammsugit uppe och nere.

och kl är bara halv 14. Jag Kommer hinna packa och allt det idag också om jag ska fortsätta vara så här flitig. 


                                   h


                                           Flummiga jag. Ser så rödhårig ut på bilderna. Det är ny färgart.

                                    j

                                    g
                                   


jahapp

kl 7 vaknade Nelly och ville upp. Jag var sjukt trött då men kliver upp och ger henne gröt, häller i mig ett antal koppar kaffe för att hålla mig vaken. sen en halvtimme senare så vill hon sova igen. Ja då sitter man här uppe själv pigg på koffein medans båda mina darlingar ligger och sover..


Så söt

Nelly blir så glad och överlycklig varje gång när hon lyckas sätta sig upp, helt på egen hand från liggande till sittande. Och jag blir mer än stolt över henne. Nu måste hon bara lära sig ta sig fram på egen hand åxå, det går ibland men hon ger upp alldeles för lätt. Men snart så sitter det åxå :)


illamående

efter maten på waldorf idag. Beställde friterad kyckling. Det var år och dar sen jag åt det! Tyckte det var jätte gott förut, men nu när jag inte ätit det på länge var d inte alls lika gott. Sen började jag må illa.

Gick fram och tillbaka till stan idag. Det var inte alls så skönt. För det blåste ganska kallt, och jag fick ont i öronen.
Har tagit bort åk påsen från vagnen nu, tur att jag hade packat på Nelly en massa filtar. Det är så svårt nu och veta hur man ska klä henne. Men jag ser heller att hon bli för varm en för kall.

Nu ska jag gå ut och sätta mig på altanen och läsa lite. Det är så mysigt där ute nu. Det fattas bara lite blommor sen är det tipp topp. Men det är lite för tidigt att planera där nu. Men snart så :)

Valborg

spenderades här hemma hos oss. Daniel och Magne kom hit och grillade. Vi satte oss först ute för att inviga våra fina utemöbler, men det blev så kallt senare mot kvällen så vi blev tvungna att gå in. 


                                                            Det blev riktigt mojsigt här ute.

                               g
                               o

                               b

                                                grillat kött och grönsaker, och så drack vi vin till det

                                v

                                                                                  Daniel

                                l 

                                                                               Mange

                                l

                                                                                     Jag efter något glas vin :)
                                

                                                                              Nelly fick åxå med ett tag.


Det blev en riktig grabbkväll. Jag bjöd hit Madde för att få lite sällskap, men hon skulle tvätta ;) Men det blev trevligt ändå. Det blev vilda diskussioner, och jag hade dock velat ha lite hjälp från min sida :)


Idag är det lördag,  vi har haft riktigt tur med vädret nu några dagar. Hoppas det håller i sig nu.
Vi ska lite senare ut på stan, om det är öppet vill säga? Har lite saker jag måste inhandla innan vi åker ner till sthlm. 
Emma har ju fyllt år, så grattis till henne i efterskott! Har hittat en present åt henne som jag ska köpa idag. Sen så ska Léon få en liten present åxå..





           

RSS 2.0