Livet

Nelly  har öppnat ett nytt rum i mitt hjärta och gett mitt liv en ny mening. Livet med henne är som ett nytt äventyr redo att utforskas nästan varje dag! Hon är full av kärlek och livsglädje!
Jag blir helt varm i hjärtat varje gång hon ler mot mig.

                                                          

                                                             Mitt lilla hjärta


                       m

Lördag

Kl 6 vakande Nelly i morse.. Lite trött man är! Inte änns på helgerna kan man få lite sovmorgon, det blir andra bullar sen när J kommer hem ha ha. Jag somnade kanske kl 00 inatt, sen har hon ätit kl 2 och 4 inatt.
Jag och Madde hade jätte trevligt igår, pratade lite gamla minnen ;) Det är ju synd att man har hunnit glömma bort så mycket från ungdommen, då är det bra att uppdatera sig någon gång.

Idag kommer som sagt var min mamma och hälsa på. Hon stannar bara tills imorgon. Jag har bjudit över Madde på middag ikväll åxå.
japp, det var korta drag om vad som händer idag!

Nu ska jag göra en fruktsmoothie så man får en energikick, så man orkar med Nellys tempo!



köp stopp!

Nu har vi varit och gjort stan för den här månaden! Det här vara några av inköpen.

Byxa och body

ö

En pyjamas

k

Det var 30% rea på lindex idag så jag hade tur, det blev inte så dyrt då. Inte för att det bebiskläder kostar så mycket men jag sparade lite slantar iaf!

Hittade den här på HM till mig själv.  Tänkte jag skulle chocka med en röd /rosa tunika. Köper annars bara kläder i tråkiga färger som svart, grått och vitt.

l


Jag och Madde tog en fika på Åhlens, det blev en kaffe latte med en semla :) Kände mig som en lite gris när jag åt den där, när Madde var duktig och drack bara en svart kopp kaffe. Lite slisk måste man ju äta ha ha
Jo, jag stötte även på Sofia med familj när vi var påväg hem. 
Tycker dom borde avskaffa dom gamla bussarna med trappsteg, fick åka med en sån till och från stan idag. Jag säger bara, tur att det finns vänliga människor som hjälper en!

Madde kommer hit och äter ostbricka med mig ikväll, vi har hyrt filmer åxå vi ska se, två st komedier.
Så nu måste jag fram med dammsugaren, och städa undan lite!

Hittade Nelly såhär för en liten stund sen, hon har tagit sig från babygymmet ut på det hala golvet.

l

l

Fredag

Höll på att skriva ett skryt inlägg igår ikväll om hur duktig Nelly är som har somnat i sin egen säng helt utan några problem. Då hon vaknade mitt i inlägget och bara skrek och ville inte alls ligga där. hon blev så glad när jag kom in och tog upp henne. så jag kunde inte låta bli att låta henne sova brevid mig resten av natten. det är ju så mysigt! vill att hon sover där jämt! Iaf när J i inte är hemma. Annars blir det så trångt och varmt och jag är rädda att jag klämmer henne nu när hon blivit så rörlig.
Har vi nu kämpat i flera nätter att hon ska sova själv kan jag ju inte förstöra det vi har byggt upp.  Det blir ju att jag ger dubbla budskap.

Idag är det fredag iaf, har bara planerat än så länge att vi ska åka in till stan, där ska vi möta upp Madde. har inget speciellt jag ska handla men alltid hittar man nått skrot. Skulle faktiskt behöva köpa bodysar till Nelly i st 68, ja, hon växer fort!


Mitt lilla barn..

l




Förbannad!

Jag vann budgivningen på gå stolen för ynka 155 kr. Hur bra som helst, tills jag mailade säljaren och frågade om det skulle bli nån affär lr inte. (väntade flera dagar på att hon skulle höra av sig först) Men så fick jag till svar sen:

Ber så hemskt mycket om ursäkt. Alla auktioner som jag lägger ut på tradera lägger inte min man sig i. Så han hade ingen aning om att jag lagt ut gå stolen. Han hade redan sålt den till en en kompis ihop med en del andra saker, utan att jag visste om det. Och jag kunde inte stoppa auktionen när det väl hade kommit in bud på den. Att jag inte svarat tidigare beror på att vårt modem varit sönder och vi väntat på nytt Har varit utan Internet i en vecka och varken jag eller min man har tillgång till dator i vårt arbete. Ber om ursäkt än en gång, men den är inte till salu längre. Jag hoppas du hittar en annan......


hmmm jag tycker det låter lurt!! Hon trodde väl antaglien att hon skulle få den sålt för mer pengar än så. så hon kanske ångrade sig sen?  Är riktigt irriterad nu för att jag tackade nej till en annan gå stol som såldes för mycket billigare än den här. Grrrrr!!!


bakterier, bakterier, bakterier

Det är högsäsong för vinterkräk sjukan - och årets epidemi är tuffare än på många år.


Viruset som ger sjukan kan överleva men inte växa utanför den mänskliga kroppen. I ett gram avföring från en smittad person kan det finnas 10 miljarder virus och vid en kräkning kan 10 miljoner virus spridas. Noroviruset är inte luftburet utan sprids genom till exempel dörrhandtag, toalettsitsar och liknande. Ett virus sägs klara sig från tre timmar upp till tolv timmar utanför kroppen, beroende på typ av virus.


Så hur skyddar man sig mot eländet? Knepigt, men man kan prova med något mycket basalt: att tvätta händerna - noggrant Så nu har jag varit och inhandlat handdesinfektion, så risken minskar att jag lr J ska smittas.

 Folk åker ju överallt ändå fastän man är sjuk.  STANNA HEMMA NÄR DU SPYR! Hittills har jag har aldrig, vad jag minns iaf, åkt på någon vinter kräksjuka i hela mitt liv. Och ska inte få det i år heller!

          


                                               ö
 

Totalt kortslutning!

Det är faktiskt ett vetenskapligt bevisat faktum att ammande kvinnor får problem med de kognitiva funktionerna Eller rakt på sak: kvinnor som ammar blir som halshuggna höns. De springer runt, runt och letar efter huvudet som ligger någon annanstans. Ju mer hon letar, desto mer stresshormoner bubblar runt i systemet och så blir hon ännu mer blockerad och hittar absolut ingenting. Hur många gånger har jag letat efter min nyckelknippa? Mobilen? Bankkorten? 
När folk snackade om att de blev slöa i huvudet, mer trögfattade och fumliga av att amma trodde jag bara att det var något man sa för att få förståelse och komma undan klantigheter. Men nu börjar jag haja vad de snackade om.
Jag glömmer saker titt som tätt. Men det värsta är att jag kan påbörja en mening och mot slutet glömma av vad jag pratade om.Lite pinsamt egentligen. Ser jag en film så efter 45 minuter så fattar jag ingenting vad den handlar om, hänger inte med för 5 öre. Om filmen nu inte är jätte bra, då får jag anstränga mig. Hjärnan har förvandlas till keso. Förmodligen så är det sömnbristen i kombo med allt nytt man har i huvudet som gör nyblivna mammor virriga, inte amningen. Hormonerna hjälper nog åxå till mycket, synd när man slutar amma, då har man inget att skylla på att man är virrig ha ha.

kronprinsessan ska gifta sig!

Nähä!! det har vi inte hört hela dagen, på alla nyhetssändningar och i alla löpsedlarna men jösses vilket liv det blir för en sån sak, är det någon i Sveriges avlånga land som är förvånad att dom skulle slå till snart med tanke på att dom har varit tillsammans i 7 år. Vågar inte ens tänka på vilket liv det ska bli när dom gifter sig nästa år, men då ska väl nästa pers inledas för de två, tjatet från medierna när första barnet ska komma......kan inte alla bara förstå att dom är vanliga människor som alla andra, som har väl rätt till ett privatliv dom oxå, eller har man inte det bara för att man har blivit född till en viss ställning?
Men visst ska det bli roligt och fint med ett stort bröllop i Sverige nästa sommar, sommarbröllop.
Det hela är väldig komiskt på något sätt tycker jag. Inte komiskt kanske men knasigt. Jag menar att det är "hemskt" att en prinsessa/prins i modern tid ska behöva fråga pappa kung, statsminister och till och med regeringen om lov att gifta sig. Visst visst det står i grundlagen, successionsordningen, men vafan. Kom igen! Vi lever på 2000-talet.
jag tycker iaf att det var på tiden att dom ska gifta sig, och jag ser fram emot att sitta bänkad framför tv´n i juni nästa år!


Nu när jag har fått lättat på mitt hjärta ska jag betala mina räkningar, roligare kan man ju ha det, men det är skönt att få det gjort!

Min lilla donna



m


Har idag varit så nöjd och glad hela dagen! Kan beror på att jag har ägnat all min tid åt bara henne. jag har helt struntat i tvätten som väller över tvättkorgen, och dammråttorna som bara växer längs golvet :) 
Vi började dagen med ett bad, Det var mycket populärt! Hon har lärt sig att uppskatta att bada i den lilla baljan, försöker på alla sätt och vis studsa och hoppa i den, men bäst är det i stora bassängen, där kan man simma omkring fritt :)
Efter badet sov vi en stund, Sen gick vi på promenaden där, då fick hon sova ytterligare 2 timmar till, så länge var vi ute!
när vi kom hem åt vi lunch, potatis och palsternacka. Inte jag då så klart! jag fick min macka med kallrökt lax :)
Sen fick hon sitta i babygymmet och dra i alla leksakerna en stund. (Lägger jag henne där så skriker hon) Efteråt hade  vi en liten lässtund , sen blev hon trött och fick sova en stund till. Får se sen när hon vaknar vad jag kan hittar på för aktivitet som passar för lilla donnan :)

ö

Utkast: Hemma igen ...

Hemma igen efter en lång promenad runt malmudden. Ångrade halvvägs att jag gick så långt idag då det började svida i magen. Jag får ju skylla mig själv som går ut på tom mage.  bara en ynka macka kl 7 imorse, Ja då gick jag och Nelly upp! Fick migrän i morse, och den bästa medicinen för mig då är en iprem och sen gå ut. Sover jag så blir jag bara seg resten av dagen.  Hela vägen hem från promenaden så suktade jag efter en hårdbröd macka med kallröktlax på. Lite fortare gick det hem då ha ha. 


Mor min frågade mig igår om hon fick komma hit på lördag och spendera lite tid med sitt barnbarn, Vadå får!? det är väl bara att komma! :)
ingen blir gladare än jag att få lite hjälp..
Nelly har blivit  lite mer krävande nu, tidigare kunde hon ligga själv på en filt lr i babygymmet, när man städade. Men nu blir hon lätt uttråkad och vill gärna att man sitter och leker lr bär på henne.  Hon vill mer än vad hon kan göra, och blir då jätte frustrerad.  Hinner inte med så mycket här hemma nu när J är och jobbar, så då är det alltid bra om man har nån här och hjälper en!

Det ljuvligaste ljud jag nånsin hört

var för en liten stund sedan för första gången så skrattade Nelly högt! ok, hon har gjort det nån gång i sömnen, men det är inte riktigt samma sak. Jag busade med henne och hon skrattade gång på gång. Man fylls av en sådan otrolig glädje. Helt underbart att höra :)

Hon har även andra ljud för sig.När hon pratar så skriker hon, alltså inte så som hon skriker när hon är arg utan glädje skrik. Det låter verkligen ljuvligt. Det är hemskt roligt när hon sätter igång kl 6 på morgonen ha ha.
jaja, huvudsaken att hon är glad, så är jag glad!



Säsongstart!

Jag får bara inte missa "Den rätte för Rosing" i kväll :)
Under nio veckor får vi följa Linda Rosing medan hon dejtar nio olika killar, det kan tyckas vara ovanligt kort tid att hitta sin drömprins på, men så är det i alla fall! Jag är väldigt nyfiken på att få se mer, av henne och av de här männen som så gärna vill dejta henne! :)  ska bli väldigt intressant ha ha


Tusan

Jag höll ju på att glömma bort att det är fettisdag idag! En gottegris som jag är så måste ju genast bege mig ut på stan och köpa mig en semla är två! :)




                    l  


skotta= träningspass

Så himla skönt det varit ute idag, att jag redan har hunnit tagit två stycken långpromenader.  Så Nelly har fått känna på solen idag.  Det värmde riktigt ordentligt. Sen fick hon sova ute i vagnen medans jag skotta bort snön från bron. Inte lite snö d var där!  kändes som om jag skotta bort tonvis med snö. Är helt slut i armarna. Vi har ingen vanlig snöskyffel utan en lite fjutt spade, så det tog sin lilla tid.
Fick ingen ro riktigt när Nelly låg ute i vagnen och sov helt själv, fast än jag var och tittade till henne stup i kvarten. så jag la ner barnvakten i vagnen,  Så då kunde höra om hon vaknade till. Mycket smart!

Sen har jag kämpat med att försöka få Nelly att tycka mina smakisar som jag har gjort åt henne. men det gick väl sådär , helst av allt vill hon äta själv, vilket kan bli väldigt kladdigt. ha ha


mm

mä

l




Nelly helt däckad!

l

Lika så jag!

Det resulterar att hon vaknar tidigt imorgon, om hon redan sover nu. Hon är väl helt slut efter allt allt idag. Föstår väl jag det, som vild och uppspelt som hon var hos Ingela. Tror hon hade ganska roligt där. Många söta pojkar att titta på om inte annat  ;) man får se upp redan nu ha ha
Tror det blir en tidigt kväll för min del åxå. Har jag tur får jag sova några timmar inatt. Hon är inne in nån tillväxtperiod nu och äter varannan timme, dag som natt. det brukar bara hålla i sig ett par dagar, så det kan man stå ut med.


Måndag, ny vecka

vaknade nyss från våran power nap. Jag är helt slut i huvudet Jag, Nelly och J somnade till i soffan. Vi  fick inte så många timmars sömn inatt någon av oss.  Och vi har haft håll i gång hela dagen från kl 7 i morse! Så inte konstigt att vi tuppade av ett stund :)
Åkte iväg på mamma träff hos Ingela i Alvik idag. Vi skulle träffas där vid halv 11.  Så vi åkte ut i snöstormen. Fy fasen vad det har snöat idag! Man tar sig inte fram någonstans. Hos Ingela bjöds det på en massa godsaker, bla hemlagde semlor, som jag tyvärr inte hann smaka på :( en viss dam höll mig upptagen hela tiden :)   Det var en som hade med sig en liten liten bebis bara nån vecka gammal. Så söt han var! Nelly, hon är minsann ingen bebis längre! kan knappt  minnas att hon varit så där liten. Hon skulle ha allas uppmärksamhet där, hon ylade på och surrade på i ett ha ha.
Vi var där ett par timmar. Det var mycket trevligt! Ska försöka ta oss iväg på fler träffar nån gång!

Nu har J åkt till jobbet och man är ensam en vecka igen :( Jag hoppas snart det slutar snöa!  Annars blir vi kanske insnöade här hemma hela veckan,  Vem vet.




kväll

kl är  20.00 och vi har precis ätit middag. Det blev ganska sent.
Tidigare idag var vi och badade på badhuset. Mycket roligare idag än sist vi var där, nu fick vi bada fritt utan den där fula fisken till tränare som var där sist ha ha. Det var lite mer livat, många äldre barn som var där och badade åxå. jag tänkte, få se nu om hon blir rädd. Men Nelly hon brydde sig då inte. Vi var inte så länge, kanske en kvart. Det räckte alldeles väl, för både mig och J :)
J ville nog mest till badhuset idag för att flasha med sin nya tatuering . Här hemma går han och speglar sig hela dagarna ha ha. Han är så sjukt fåfäng alltså. Jag har haft så roligt åt han dom här dagarna.
Nu tror jag iaf att jag har hittat en tatuering till mig med. Fast det blir bara att bygga ut den som jag har i svanken. Ska beställa tid hos Poppen i boden. Lika bra att göra det snart om man ska få nån, Det kan vara väntetid där ett 1 år!

Efter badet blev vi förstås hungriga. Förra söndagen vi var och badade blev det hamburgare så det fick det bli nu med Kan vara gott ibland, är inte så jätte förtjust i det annars. Jag vill ha riktigt mat !:)
Till det hyrde vi en film. En riktigt dålig film. Såg väl halva lr nått sen började jag städa. Jag har svårt att kunna se en hel dålig film.

sen blev jag rastlös i kroppen och ville hälsa på någon. Madde var hemma så jag och Nelly åkte dit. Nelly var så fascinerad över hennes hund. Och han ville bara upp och nosa och leka med henne. Det är märkligt att hon inte alls är rädd för hundar. Men människor hon inte känner igen bölar hon för :)


Maddes vacker hund! Titta så ståtligt han sitter där i sin soffa :)

n

en liten detalj..

Har bokat flygbiljett till sthlm den 4 maj, då åker jag, Nelly och min mor ner för att att hälsa på lite släkt och vänner.  Vi blir borta en hel vecka. Så nu har jag något att se framemot. Det blir roligt!



oboy!

Nelly har inte gjort annat än ätit inatt. Nästan varannan timme.och ändå vill hon stiga upp så tidigt som kl halv 8 :(
Man har inte riktig samma energi som henne. lite kaffe sen piggnar man till. Det är bäst det för jag har lite saker att göra.
Ibland vill jag att ALLT runt omkring mig ska vara perfekt och i fas osv.. annars kan jag inte komma till ro. då stressar jag upp mig över småsaker, funderar hela tiden på vad som måste göras o ALLT blir överväldigande. sen poff helt plötsligt släpper jag det där, o bara är.. gör det som känns viktigast, allt blir inte till MÅSTEN som hänger över mig.. utan jag kan släppa saker o ting ur mitt sikte.

Men just nu. är det 100 % känner jag, att vårat kök snart måste bli klart. Inte så mycket kvar att göra. Bara lite små fix som lister. och nån till hylla ska upp. Men ändå, det ligger där i bakhuvudet och måste göras. det tar ju ändå bara en dag att trolla upp dom där listorna på plats.  Sen har vi tusen andra projekt att ta itu med när det är klart. Tvättstugan ska kaklas om, som den ser ut nu vill jag inte ha det. Det ser för risigt ut på väggarna. Nellys rum ska tapetseras så småningom, klädkammaren ska göras om till en flashig garderob, med kläd och skor hyllor. sist men inte minst vill jag få min önskan igenom, att vi tar bort bastun och sätter dit ett bubbelbadkar :)
Så det är en hel del!


blabla nu blev det mycket strunt!
varför har man en blogg egentligen, för att skriva all möjlig skit som egentligen inte är så intressant?  ja antagligen, för inte lär man väl bli rik på sina not intressanta inlägg..

Idag ska vi iaf åka och bada. Hoppas jag. Allt hänger ju på om J vill och kan. Skönt att man inte behöver ha någon tid att passa, att man bara kan åka dit när man vill. Men det kan ju hända att det är för mycket folk där och det bli alldeles för mycket för Nelly som inte är van. Men vi ska iaf  åka dit och se!


That´s it





Det smittar verkligen av sig :)


Piggelina!

Nelly i nattsärken, glad och fortarande VAKEN.  Ska försöka hålla igång henne ett tag till så hon i vaknar kl 6 imorgonbitti.

Inga sura miner än.

l ö


ÅHHHHHH

Jag är så sjukt less på våran cp bastu!! skulle ikväll ta och njuta av lite varm hettande bastu, men inte det :( varje gång man häller vatten på stenarna så stänger strömbrytaren av sig. NÄ NU ÅKER DEN UT! och in med ett bubbel badkar med massage inbyggd ist :)

vadå härligt!!

l


väder och vind!

Vi gick till affären som inte ligger långt härifrån, vad kan det vara? 500 meter kanske. Men det tog en himla tid att ta sig dit. Det var värsta stormen ute! Det blåste så mycket att Nelly som ligger inbäddad i vagnen tappar efter andan. Vi som täppte igen alla hål som fanns. Men ändå lyckades det blåsa in någonstans. Vi var nu nästan vid affären så någon fara blev det inte. Men det är alltid skrämmande när hon håller andan så där. Får flashback när jag tänker tillbaka på då när vi var i Jokkmokk. Jag skulle lägga Nelly i vagnen som låg ute. Det var nu inte så kallt ute men det blåste lite grann.
skulle bara till min mor som bor ett kvarter ifrån. Hör att hon låter konstigt, och när jag kikar till henne så ligger hon helt stel och kastar bak huvudet liksom, det kommer saliv ur munnen på henne åxå. Jag som inte har hört tidigare att dom kan hålla andan sådär, tror att hon får krampanfall och tar upp stackars Nelly ur vagnen. Det blir bara ännu värre och hon andas fortfarande inte. Jag får panik och lägger tillbaka henne, och springer allt vad jag kan hem. När vi kommer in så är hon helt blek och okontaktbar. Det var det värsta jag varit med om, jag var så rädd. Rune körde oss till akuten på direkten. Hela vägen dit var hon som helt borta. Jag var helt säker på att något var fel med henne. Väl på sjukan så piggnade hon till och fick tillbaka färgen i ansiktet igen. Vilken lättnad! Läkaren kom och tog lite prover på henne. Dom kunde inte hitta något fel  Men dom tyckte ändå att vi skulle höra med barnläkarna här i sunderbyn, så vi blev inlagda där över en natt för bevakning. 
Så då fick vi klart för oss det hade med dykreflexen att göra. Och det vet man ju att  blåser man på bebisar håller dom andan. men det var inget jag tänkte på då att det kunde vara. Mycket obehagligt var det iaf!


Utkast: Lördag idag ...

Lördag idag då. Veckan har bara susat iväg. Har inte gjort något vettigt tycker jag på hela veckan.
Igår fick vi barnbidraget. Så vi åkte till storheten och storhandlade, blöjor, tvättlappar, mat m m .  Sen lagade vi god mat och bara myste på hela kvällen. Nélly var jätte trött som vanligt redan kl 8. vad ska man göra, det var bara att låta henne sova, annars blir det kalabalik Hon sov till kl halv 6 i morse. Så jag gick upp med henne en stund då.  jag har lärt mig att kunna gå upp och vara uppe en stund och sen kunna somna om igen utan några problem. 

Lagade risgrynsgröt till lunch idag. det är så gott! Jag gjorde en dubbelsatts så jag kan göra ris a la malta sen :) Det var år och dar sen jag åt det! Det brukar oftast bara bli kring jul att man äter det. Men i julas så blev det ingen, tror inte änns vi åt nån tomtegröt alls.

Hörde mig lite för och i morgon mellan 10-15 ska vi bada på Hertsön. Det är för allmänheten så man kan komma när man vill.. Mycket bättre det än babysimmet som är tidigare på morgonen. J har sånt dåligt morgonhumör, och försöka få upp han och bada den tiden är ingen lek ha ha.. Men har gjorde det en gång! fast då blev det stress, stress stress

Nu måste jag bara städa undan disken! J lovade göra det SEN. men jag vet hur det brukar bli med det. Tror han nämligen väntar ut tills jag gör det själv. Han vet att jag inte klarar av att det är stökigt :)

oj oj

Lilla Nelly har trasslat in sig i babygymmet. Hon vänder på sig från rygg till mage, sen kommer hon inte ihåg hur man vändet tillbaka, då kan hon bli väldigt frustrerad ibland ha ha.


l

Fit for fight!

Måste verkligen försöka hålla Nelly vaken längre än till 8 på kvällarna, annars vaknar hon hon kring 6 på morgonen, som hon gjort nu dom senaste dagarna. Men det är lättare sagt än gjort. Hon blir lätt grinig och trött på kvällarna.
Gick upp med henne en stund vid halv 7 i morse. Hon var hur pigg som helst, tränade på i gymmet i princip en 1 timme. Sen fick fick jag henne att somna om igen en stund.

Dunder kuren igår gjorde susen! känner mig genast mycket piggare idag. så nu är jag fit for fight igen :)
Vill så gärna börja träna nu. Kroppen skriker att få komma i form och bygga muskler. Men att apropå att komma i form så har jag faktiskt tappat alla graviditets kilorna + 2 kilo till. Helt utan ansträngning Amning är rena rama fettsugningen ha ha. Men man känner sig som slapp i kroppen på någe vis iaf.  Får väl offra några tusen för ett gymkort då! Det kanske det är värt.

Idag ska vi till storheden och stor handla inför helgen. Det blir så dyrt att handla dag för dag. Men vi är så dåliga på att storhandla. Jag har så svårt att komma på vad jag ska äta för en hel vecka. Men ikväll blir det nån god pasta rätt med kanske ett glas vin till :)

Nu ska jag och Nelly äta lite lunch.


                        m

klen

I morse vaknade Nelly kl halv 6. hon var då jätte hungrig. sen hade hon svårt att somna om. Hon fick sprattla på en stund, sen somnade hon om. Tur var väl det för jag var knappast kapabel att stiga upp då. Jag hade sån huvudvärk hela gårdagen, så jag behövde så mycket sömn som jag kunde få. J klev upp med henne vid 9 så jag fick sova vidare.
Efter någon timmes vila på morgonen så klev jag åxå upp, men var fortfarande trött. Har inte haft nån energi alls för att göra nånting idag.  Är helt förslöad och klen, och det känns nästan som om jag har nån infektion i kroppen. Har smällt i mig en mängder  av vitaminer idag, sallad och frukter, så jag förhoppningsvis känner jag mig lite piggare imorgon!
Har planerat att åka in till stan då tänkte jag, om det nu inte är svin kallt vill säga!

Nu ska jag vila lite till, dricka lite te, äta Nutella och gosa med mina älsklingar.
Sen blir det nya tag imorgon!


Hos barnmorskan..

Nelly 4 månader och 3 dagar.

jajamen hon följer sin kurva, längd 63 cm och vikt 6050 hg :)


ONS

Nelly har sovit i sin säng hela natten. lr ja kl 6 i morse fick hon komma och sova hos oss.  Det blev inga sura miner igårkväll. Hon fick bada och sen lite gröt.  Sen var allt bra, och hon var nöjd med det. 

Tanken var att jag skulle på mammaträff idag. Men då har ja ju tid hos barnmorskan kl 10.30.  Skulle ju iof kunna komma senare, men det kan nog bli för stressigt :( Hoppas det kommer fler tåg!  ska bli kul att se idag hur mycket lillan väger. Tycker hon blivit tung!

Nu ska jag äta lite frukost. Turkisk Yoghurt med honung. Något som jag provade igår. Det var gott!

Äcklad!

Är så sjukt äckligt mätt just nu! Spyr nästan när jag tänker på allt jag ätit idag.  Jag känner mig som svullo själv.
Bara en massa slisk och slask har det blivit hela dagen. Det är inte likt mig. Jag skyller på J att han har gjort mig socker beroende, all den där kolan han köpte på markanden har gett mig försmak. Har ju inte tidigare ätit godis, äter man aldrig godis och sötsaker bli man inte sugen på det heller.  Men nu tar jag igen det som aldrig förr. usch blir äcklad när jag tänker på det! Har nu bett han gömma undan allt godis. Ingen självdisciplin har man heller!

Inte nog med det. såg ett program på 5:an om  kvinnor i USA och Storbritannien som väljer att föda sina barn utan smärtstillande medel, utan barnmorska och utan medicinskt understöd. Det medför risker för både mamman och barnet. Dom hävdar att det alltid var meningen att vi skulle föda så.
Och nu känner jag mig nästan upprörd över detta program. Jag tycker att det är egoistiskt! Tänk om någonting går fel, antingen för mamman eller barnet, vad gör dom då? Vem hjälper dom om dom blir så dålig att dom inte kan ringa ambulans?

Hoppas det gick väl för dom barnen!


Så sjukt!

Hujja, såg på nyheterna att socialstyrelsen ska utreda om man ska få fortsätta ta reda på könet på bebisen i magen. Anledningen var att en kvinna i Sverige nu gjort två aborter pga att hon fått veta att hon väntade en tjej.. 
Tycker det låter fruktansvärt sjukt, och märkligt för könet på barnet får man ju reda på till 100 % först efter ett fostervattensprov vilket görs i v17-19. Sen tar det en vecka eller två att få svar och om man gör abort efter det så krävs väl socialstyrelsens tillstånd? Skäl som medges tror jag är skador på fostret, social utsatthet hos modern och/eller medicinering/missbruk. Hur kunde hon veta könet i ett tidigt skede?
Nu vill sjukhuspersonalen kunna vägra en undersökning av fostrets kön.


Här är Nelly i v 18, men då visste jag inte att det var en liten tjej. Var bombsäker på att det var en kille :)

m


Hade svårt att somna inatt. J kom hem igår, och Nelly ville inte alls sova i sin egna säng.  Hon har blivit van att få sova brevid mig, efter drygt  2 timmar kamp med att försöka få henne somna så gav jag upp. La henne i mellan oss och hon somnade på direkten! Tidigare har det aldrig varit  några problem. Nu har hon t o m svårt att somna själv på dagarna åxå.  


Jag vet inte riktigt vad som händer idag. J har åkt iväg för att tatuera sig.. Han bokade tiden för ett år sen, tattoo killen verkar ha fullt upp! Han är i boden och ska tydligen vara bra.. Jag vill åxå göra en! tror jag vill ha en till, en liten iaf :) Jag vet inte vad än, men en på vristen hade varit snyggt! Då har jag 4 st, å det får banne mig räcka alltså!!

Jag har precis fått Nelly att somna så jag ska kila in i duschen sen får vi se vad dagen bjuder på. kanske en semla på stan hade ju inte suttit helt fel :)

lathund!

Är vad jag är! ja, sjukt lat! Var aldrig till Helex idag. Utan jag somnade när jag skulle få Nelly att somna om en stund på morgonen. Hon har en tendens nu att inte kunna somna om jag inte ligger nära brevid henne, och hon måste hålla sin hand över mitt ansikte, annars somnar hon bara inte.  Så klart så blev jag trött åxå så jag missade tiden :(  jaja d var väl nu inte hela världen! Det är säkert ändå sviin dyrt att träna där som alla andra ställen här i luleå. Med dom pengarna man får ut när man är mamma ledig så har man du inte råd att lägga ut 2-3 tusen kronor på ett gymkort! Jag får väl ha egna aerobicspass här hemma ist ha ha..

Har varit lite duktig idag iaf. Jag mixade ihop lite egna smakisar till Nelly och fryste in. Det blev potatis med morot och ärter.. ingen lyxmat direkt :) Sen köpte nån gröt med smakerna banan och persiska, som jag ska pröva ge lite smått på kvällarna. Se vad hon tycker om det. Det låter ju gott iaf!

Har gett mig in i auktionens värld. Nelly behöver ju snart en gå stol så jag hittade en jätte fin på Tradera, i gott skick.
Gav ett bud på den, och jag har fortfarande högsta budet! Så nu håller vi tummarna :)


Har börjat vänja mig

Nu har det som sagt gått 4 månader och den första oron och ovanan att ha en liten bebis har släppt. Vardagen med ett litet barn är fylld av samspelssituationer. Det ammas och matas, det kramas och byts blöjor, det sjung och det tröstas, det vyssjas och nattas.
Nelly vaknar oftast med ett leende, och det leendet lever vidare under dagen. Det är klart att det kan vara lite smågnälligt på kvällen, men då är det oftast tutte hon vill ha, lr så har hon magknip. Annars är hon väldigt nöjd och glad, och kan ligga och titta långa stunder, bara ligga och mysa.
Hon är annars rätt så aktiv och mer vaken än tidigare, Hon gillar att vara med och är jätte nyfiken på allting.

Men livet med underverket är inte bara underbart. Att leva, inte efter klockan som förr i tiden, utan efter en ny människas grundläggande behov, Behov som vanligtvis går före mina. När jag vill sova, vill hon ha mat, torra blöjor eller bara sällskap. När man ska äta en festlig middag hörs ett pip och man blir skicklig på att äta mat medans man gungar henne på vänster hand lr ammar. När man pratar i telefonen kan man vara så säker på att hon vill ha min fulla uppmärksamhet. Man får helt enkelt lära sig göra det mesta i korta portioner, att bli avbruten och att inte räkna med att det ska bli på det ena eller andra sättet.

Men detta är bara en droppe i havet :) Bortser man från det så är det helt underbart att ha en liten människa att vårda och älska, uppfostra och följa nära. Livets största under och glädje!  Att få barn förändrar livet helt och hållet, inget blir riktigt som förut..




MÅNDAGEN

Idag ska jag ta mig i kragen och be ge mig till Helex, dom ska gå igenom hur träningskortet fungerar och visa mig träningslokalerna. Så nu jäklar ska man bli trimmad, lagom till sommaren ha ha.  Har anmält mig redan till babysimmet där, men den nybörjar kursen startar inte fören den 22 mars :( Nelly hinner ju bli 5 månader! hon kommer ju vara äldst på stället säkert. jaja bättre sent än aldrig.  Vi har ju redan varit en gång på hertsön och badat, men det är alldeles för tidigt för våran del. När man inte har något körkort så bli det krångligt att böka iväg bussen så där tidigt på morgonen.

Nu skrapas det trisslott på nyhetsmorgon, tänk att få vinna lite pengar! Själv köper jag en triss-lott då och då och drömmer om en vinst på
t.ex. 25.000 i 25 år...  ( fast en mindre summa är ok också  ;-)
som verkligen skulle vara ett bra tillskott på min lilla förtidspension  ;-)
Visserligen blir man inte lycklig av pengar. Men visst kan pengar medverka till att uppfylla drömmar.

4 månader!


Nelly känner igen bekanta ansikten, och kan skilja mamma från pappa och vet vem de är. Hon är väldigt blyg av sig, bäst är det att vara hos mamma :) Hon visar tecknen på en egen vilja, och hon blir uppröd över när jag eller någon annan slutar att leka med henne. Men hon kan även ligga och leka själv i korta stunder.

Nelly tycker om att leka med sina leksaker på en matta eller filt på golvet. Nu är nacken riktigt stadig och det är kul att ligga på mage och hålla upp huvudet länge och att stödja sig på sträckta armar. Hon kan sträcka sig efter och greppa föremål, testar att rulla runt från mage till rygg och vice versa och plockar upp saker och stoppar dem för det mesta direkt i munnen. Hon tycker om att sitta och stå upp med stöd, och titta runt på omgivningen.
Hon är stark, håller hon i mina händer kan hon dra sig upp till sittande läge.


Det har skett en förändring dom senaste 2-3 veckorna. Det har iof funnits en kontakt länge, men nu är Nelly mer intresserad av omgivningen. hon tycker om saker som rör på sig. Och om hon hör något ljud när man sitter och ammar så vill hon gärna vända upp huvudet och titta efter vad det är. Det är som om hon är mer medveten om omvärlden.

Ja det händer saker hela tiden. Hon visar mer och mer av sin personlighet för varje dag som går, vilket är ett sant nöje att iaktta. Hon kommunicerar med hela ansiktet och kroppen, så det kan vara väldigt underhållande. Hon ler, gurglar, ooar och pratar när man interagerar med henne. Nelly visar mycket kärlek genom att pussa och krama en i överflöd.

                                                                  Ja, hon är mitt bästa :)


                                                       ö


Dagens insats!

Fick göra en hjälpinsats när jag var ute och gick idag. En Man drog sin handikappade fru i rullstolen. Det var ganska gropigt underlag, så han råkade tippa henne omkull. Hon for med näsan före i backen, och jag var där på några sekunder. Hjälpe mannen och vi fick upp henne i stolen igen. Han var gammal och klen så han kunde omöjligt ha orkat göra det på egen hand. Dom så glada och tacksam för hjälpen.









 


Alla hjärtans dag!


Emma kom tillbax med ett blommogram från min kära pojkvän :) Vilken lure fix hon är.  Det var verkligen en glad överraskning!
J är ju inte hemma, så han har lejt Emma att köpa blommor till mig ist. Jag som inte hade räknat med att få nånting överhuvudtaget idag. Så gulligt!


                           ö


I hela västvärlden firas Alla hjärtans dag den 14 februari och det är dagen då fåglarna, enligt skotsk och engelsk sed, väljer maka.

Denna dag kallas också sedan medeltiden Valentins dag (Valentine's Day), främst då i England där seden var att en pojke och en flicka genom lottning skulle utses att under året utgöra ett par inom ungdomens gilleslag. Vad som lever kvar från detta är dagens tradition att uppvakta varandra med gåvor, till exempel chokladaskar.

Det är ingen som säkert vet var ursprungligen Alla hjärtans dag-traditionerna kommer ifrån, men en av många teorier är att biskop Valentius vilken skulle avrättas, i fängelset blev kär i sin fångvaktares dotter. Just innan avrättningen skrev han en lapp till henne på vilken det stod "Din Valentine".

På 1800-talet började man att trycka upp Valentine-kort för försäljning och sedan dess har kommersen runt denna dag varit i full gång.



barnvakt

Sitter här med två små sömntutotr Emma har åkt till stan för att köpa en alla hjärtansdag present. Så då fick jag äran att passa lilleman :) Han är så snäll och sover bara.Nelly sover åxå. Så det är lugna gatan här. Igår kväll var det därimot hålligång halva kvällen!
vi hade en trevlig kväll, åt god middag, sen såg vi på let´s dance.






Den snälla farbron

Åhh jag blir så glad när folk utan anledning är omtänksamma mot en. En okänd gammal gubbe med rullator på bussen erbjöd sig sin plats åt mig. Det händer ju aldrig att någon gör det! men den snälla farbron var så söt. Men man kunde ju bara inte vara så självisk och ta platsen, han fick sitta kvar. Jag är ju ung och frisk, så jag kan gott stå upp :)




Nu har Nelly fått ett par nya badtrosor, ifall att vi åker och badar i helgen.
Och farmor var hit med en ny mössa åt henne. Hon tycke inte vi klär henne nog he he.. Men den var fin!


m 

Fredagen den 13:e - otursdag?

                                               


                                        l


Fredagen den 13:e anses av många vara en riktig otursdag. Talet 13 ses i sig vara otursdrabbat, likaså fredagen. Både veckodagen och talet är förknippat med gammal folktro. Misstron och oviljan mot både fredag och talet 13 är mycket gamla, men dessa sammankopplades inte förrän vid mitten av 1800-talet. Om fredagen den 13:e sammanfaller med fullmåne anses det av många vara en riktig lyckodag, av andra en rejäl olycksdag. 
En förklaringen kan vara att Jesus troligen korsfästes den 13:e i den judiska månaden Nissan.
På ett annat ställe läser jag Talet 13 är ett magiskt tal inom både folktro och magi och anses ha haft kopplingar till underjordiska makter.
Den vanligaste förklaringen kommer annars ur bibeln. Jesus korsfästes på långfredagen. När Jesus blev förråd av Judas var han den 13 personen vid bordet.

Lika bra att förbereda sig mentalt för en dag i total kaos och ett inferno utan dess like, så kan man bara andas ut av lättnad om dagen trots allt kommer att gå smärtfritt. Om ni väljer att satsa en slant på jordens undergång, och säger att den ska inträffa 2009-02-13 och får rätt ja då får ni tillbaks 130.210 gånger. Hur ni ska få pengarna efter jordens undergång är dock oklart ha ha.
Jepp, jag är himla skrockfull. Jag lägger aldrig nycklar på bordet eller fäller upp paraply inomhus - peppar, peppar, ta i trä. Trillar en kniv i golvet ska jag få herrbesök och kliar det i näsan är det någon som skvallrar om mig.


Idag tänker jag inte utmana några ödesgudar men jag måste ändå våga mig utanför dörren.  Ska handla lite mat, Emma  och Léon ska komma och sova här inatt, vi ska ha lite hemma mys, laga lite god mat å så.

Nelly är på strålande humör idag iaf, gullunge!

m


Ingen lek..

.. att äta grönsakssoppa  med käften full av brännblåsor :( det fick bli filmjölk till middag ist!
Nelly har mest varit vaken hela dagen så jag har inte haft att fixa tvätten idag. Nån måste ju roa lillstumpan, men det gör jag så gärna, tvätten kan stå och mögla ett tag till  :)
 

Vi har bla lekt, vem kan äta upp giraffen :)

ö


Utkast: Så duktig ...

Så duktig man kan vara! Hon satte en stund helt själv på egenhand, sen några sekunder senare tippade hon omkull :)


l k


Kalas!

Nelly gjorde en rejäl sats i blöjan kl 6  i morse, med dunder och brak :) Fick då gå upp och byta, sen några sekunder senare kom ett till last. Så vi hade ett riktigt kalas i morse ha ha
Sen sov vi gott en stund till, en timma lr två.

Det är riktigt disigt och kyligt ute idag, så vi håller oss nog inne.  Har ett stort berg av tvätt i tvättstugan som jag måste ta itu med. Det blir så när man har varit och rest. Och nu är det inte bara mina och J kläder, utan Nellys åxå. Och henne byter man kläder på några gånger per dag, så ni kan ju tänka er hur mycket tvätt det blir!
Herregud, Orkar inte ens tänka på hur det är för stor familjer med 6-8 barn.



Ska ta och laga mig lite lunch, och Nelly ska få smaka lite mer potatis.



lillkussen

ikväll hade vi först besök av Madde, hon kom med en doppresent till Nelly, Sån där man gör egna hand lr fotavtryck, jätte fin present! Ett kul minne.  Det blir nog ett fotavtryck, för vi fick samma sak av Nelly farföräldrar och då gjorde vi ett handavtryck. så får vi bägge delarna :)

Senare på kvällen kom Emma och Léon. Jätte trevligt att dom kom förbi! Dom var här till efter 23.00 nån gång.. Nelly hann bli lite övertrött och gnällig, ska snart smyga upp med henne till sovrummet.

l



ö


aj aj aj

jag har brännblåsor i hela munnen! skulle bara dricka lite varm nyponsoppa när ja kom hem från promenaden, Man jag klantskalle, glömde bort att den var kokande het när jag stoppade det i munnen :( sprutade åt alla håll och kanter. Tur att Nelly inte var i närheten!
Nu sitter jag med isbitar i fulla käften.




Ljusare tider

vilken otroligt härlig morgon.. jag är utvilad och solen skiner. Man märker nu dagarna är ljusare och känns mycket längre. Snart , snart så vankas det mot vår :)

Idag har vi hunnit äta frukost och badat, inte jag då :) Nelly sover nu och jag ska ta och duscha. Sen blir det en lång promenad runt Malmudden.




Gottgottigottgott!!!

Gott med kola! jag överdiver inte nu men J köpte 3 kg kola på marknaden :)


  k


skrämmande

Har ni fastnat för frestelsen att göra om er? Vi översköljs med information om bättre balans, bättre utseende osv. BBC hade en intressant dokumentär om utseende. Alla vackra flickor med perfekt kropp finns inte. De är alla manipulerade i redigeringsprogram.


Läser allt oftare om folk som svälter sig för att likna Nichole Richie.
Det är verkligen skrämmande. Man tänker att man bara ska gå ner ett par kg, men sen när man har klarat det...ja...då blir det ett par kg till och ett par till och ett par till osv osv.
Tills man liknar ett skelett! Tänk så mycket tid ni kastar bort för att kämpa & bli friska. Livet är för kort för att utsätta sig för detta.
Alla människor är unika. Alla är byggda på olika sätt.
Om du själv tycker att du är fin så tycker alla andra också det.
Det speglar sig. Var nöjd med den du är & var stolt över dig själv!


m



Var dig själv- alla andra finns redan






Naturbilder

Var bara tvungen att ta med kameran ut idag. så himla fint och härligt väder!

m l

 m

   m

Här är ormbergsbacken, ska lära Nelly åka här så småningom, Lagom brant för mig med ha ha  

l


strålande sol!

Idag vaknade jag och Nelly kl 9.30. alldeles lagomt för min del :) Hon har bara ätit en gång inatt, så jag har verkligen fått många timmars sömn.

Strålande sol ute idag! Måste bara gå ut på en lång promenad. Alla semlorna och tårtorna förra veckan har gjort sitt...
Jag har bytt ut liggdelen till sittdelen på vagnen. mycket bra blev det!  Hon är oftast vaken nu när man går ut, så jag tyckte det var kul om hon kunde få se ut lite :)

vm


kris i paris

Nu har J åkt till jobbet, Nelly har nyss somnat efter ett helvetes magknip :( vet ej om det är potatisen som gör att hon fick så ont i magen. Kanske hon inte var redo för smakisar? det är ju iof nån dag kvar tills hon är 4 månader. 
Hon har varit så intresserad när man sitter och äter, hon studerar verkligen varje tugga som man tar , så jag tänkte att det är väl ingen fara om man tjuvstartar ett par dagar innan att ge. Hoppas hon får sova nu en stund och att magknipen släpper!


Doppresenterna

Nelly fick så fina doppresenter så! lägger ut några av dem..


dopljuset, första tänderask, första lockask och en stor mapp där man kan samla dopminnen i.
m

Den stora bruna nallen

l

En pläd

k

skor och vantar

l

En personlig bok där huvudpersonen i boken är Nelly och hennes vänner Léon, Nova och Nancy :) En mycket rolig doppresent!

n

ö


Utöver detta fick Nelly en massa fina kläder och pengar!



Idag har jag gjort iordning Nellys rum och gästrummet.. allt skrot har åkt upp på vinden.. Har stånkat och stönat för att få upp alla tunga saker.. men nu är det gjort! Den dagen Nelly får sova i sitt eget rum blir när hon kan sova en hel natt utan att behöva äta. Vi fick ju i julklapp en sån där barnvakt så man alltid kan höra om hon vaknar, sen så ligger hennes rum så pass nära så man hör nog iaf!



Om en stund ska vi åka ut en sväng, J ska å kolla lite på bilar, han är sugen på att köpa en större bil. Ingenting ryms ju i våran när man ska någonstans, alltid proppfull. Det är mest vagnen som tar plats!
Sen ska jag ska till storheden och köpa gardinstänger till båda rummen där uppe.




Premiär!

Nellys första måltid :)

l

ö

k

Pustar ut!

Nu kan jag äntligen pusta ut, vi kom hem ikväll till luleå kl 22.00. Det blev ganska sent med dopet. och vi var tvungna att hålla en ganska låg hastighet hem pga av all snörök längs vägen. Vi har legat mellan 50 och 100 km/h hela vägen.

Helgen i Jokkmokk har sett ut ungefär såhär:

Torsdagen, anlände vi till jokkmokk. Vi tillbringade halva kvällen hos min mor och far. Åt lite köttsoppa med klimp, Ett måste under markanden :) Sen gick J ut på galej, och jag och Nelly hade bara en mysig hemmakväll. Såg filmen "När mörkret faller" En mycket bra men hemsk film!

Fredagen, gick vi en sväng på marknaden, det var inte så kallt ute så det gick bra att ta ut Nelly den dagen. Många som ville stanna och kika på min sötnos :) På kvällen sen kom Emma, Andres och Leon. Äntligen fick vi träffa denna otroligt gulliga kille!!  Han var lite lugnare än Nelly kan jag säga ;)

Lördagen, fick vi nyckeln till PRO lokalen där efterfikat skulle hålla hus. Passade då på att duka allt klart, det var så skönt att få det gjort!

Söndagen, dopdagen! En ganska så stressigt dag mentalt för mig.. har oroat mig för dopet, i flera dagar! Vet ej varför? men jag är sån att jag vill ha allt planerat, och att  allt ska vara klart i god tid är mycket viktigt för mig..
Slutresultatet blev iaf jätte lyckat. Så jag gruvade mig helt i onödan :) Fick mycket hjälp av Nellys mor och far föräldar, Även Emma och Andres stannade kvar och hjälpte till att städa undan, tack för det! 

Lägger ut lite bilder från dopet.


kyrkan

k


J får hälla upp vattnet :)

b

Här får Nelly vatten över huvudet

b

Nellys tårta!!

ö


Paketöppningen. Måste påpeka att det var mycket pinsamt att stå där och öppna alla paketen själv.. J vägrade att hjälpa till :(

ö

oj, så otroligt fina doppresenter hon fick :)


En slutbild på far och dotter! farmor fick vara med på ett litet hörn åxå ha ha

n

Mot Jmk

Nu har stockholmarna varit här, dom var bara på en snabb fika.  Får träffa dom igen sen ikväll när ska till mor min och äta renkött soppa.. mumma!
Nu är det packat och klart för att åka!

Hej svejs!

bara gnäll och gnäll

jahapp då var det snart  läggdags. Den här dagen har bara susat förbi. Har inte hunnit baka som jag skulle göra. Åkte ist hem till Gus och Nathalie och var där hela kvällen , roligare det :) Men en som var mindre glad var Nelly! surpuppan grät mest hela tiden vi var där. Tror hon var trött och hade kanske lite ont i magen :(
Det är sällan hon är glad och på bra humör på kvällarna nu mera. Bara mest en massa gnäll! Tur att hon är så underbar min lilla tjej :)

Imorgon får vi besök av stockholmare, dom kommer med ett tidigt flyg så det blir att stiga upp kl 8. Sen ska jag hinna göra det jag inte gjorde ikväll. Så vi kommer väl iväg till Jokkmokk vid 2-3 tiden imorgon. Det blir bra det!

Snygging!

                                                         I LOOK LIKE A STAR I AM A STAR




K Ö

Onsdagen

Jäkla alarmklockan ringde kl 5.30 imorse, J hade glömt stänga av den!!!!! Nelly vaknade då förstås och ville inte somna om på bra länge.. Hon låg och surrade på en timma ungefär, sen somnade vi om till 9.30.

Ska idag åka ut på storheden och inhandla det sista till dopet. Ska försöka få tag på lite dukar och ljus. kaffet är ju lite billigare att köpa här i Luleå åxå.  Ska försöka att budget handla :)

Jag har fullt upp, ska hinna baka, städa och tvätta. Så det inte blir så stressigt imorgon om vi ska åka till Jokkmokk , J var lite sugen på att gå ut. Så man får väl offra sig :)  Själv ska jag bara ta det lugnt hela helgen. Fast lite sugen blir jag nu när jag köpt nya kläder :)

Här är skorna jag inhandlade igår, blev mycket nöjd! Dom var dessutom på halva priset :)

l


Även koftan och linnet är åxå nytt.. Det är så typiskt att jag alltid ska blunda på bild :)

l

Nelly och morsan :)

k


shopalcoholic

Jag har varit på stan idag och handlat, skulle bara köpa lite grejer som jag tänkte ha på dopet. Men jag hittade bara en massa fina kläder till mig själv :) inte ofta det händer att jag unnar mig nånting. Brukar för det mesta inte hitta något jag vill ha. Köpte iaf två linnen, en topp, kofta, skor och smycken. hade en rabattcheck på lindex så jag köpte lite kläder till Nelly åxå :) Lyckades handla så mycket att jag glömde bort hur mycket jag hade på kontot egentligen,  (har det mesta på sparkontot  men jag kan inte det kontonr utan till, så jag kunde inte ringa och föra över) när jag skulle ta ut pengar till bussen hem så stod det medges ej! hade lyckades shoppa upp 1800 kr. Ringde J för att han skulle komma och hämta mig för att jag hade så mycket påsar men han svarade inte :(  Så d var bara att knalla hem med allt.  vad både hungrig och hade ont i både nacke och rygg. Kan ju säga att jag inte var på så bra humör när jag kom hem. stackars J fick en rejäl utskällning...

Har lovatatt jag skulle tillaga en Janssons Frestelse till middag, men jag blir nog soffliggande ikväll, orkar inte röra en fena!

Familjen annorlunda!

Innan vår lilla underbara familj bildades visste vi att få barn är inget man ska ta för givet. Barn är en otrolig förmån, som inte alla tyvärr får.
Tv4 sänder avsnitt av familjen annorlunda. En serie om tre familjer med många barn. En familj med fem barn ifrån Skåne fick mig att reagera. Det saknades kärlek i familjen. Pappan bara beklagade sig och klagade på hur jobbigt allt var. De fem barnen lekte med varandra, pappan låg på soffan och klagade. Han lekte inte ens med barnen. De finns så många som skulle göra vad som helst för att uppleva lyckan över att få ett eget barn.
De talade om att dagen då de inte hämtar på dagis är den bästa dagen i veckan. Hur kan man bara ens säga så?
Givetvis känner barnen av hur föräldrarna känner och agerar efter det.
Igen av familjerna verkade ha lugn måltid tillsammans. Det var ingen som satt lugnt och åt tillsammans. Hur ska barnen lära sig att äta ordentligt och få prata om sin dag då? I serien kändes matintagen som nödvändigt ont, en pappa valde att sitta kvar vid bordet själv för att få lugn och ro. Verkligen tragiskt, vart är samhället på väg när man hellre äter ensam än med sin familj.

jag kan inte låta bli att tycka lite synd om dessa barn som växer upp i detta lite sämre kaos, som det verkar via programmet iaf. Är det verkligen rätt mot barnen att behöva växa upp i en sån högljudd miljö, knappt någon egen tid med föräldrarna?!
Eller är det så att de trivs jättebra för de vet inget annat?

Tycker inte att det är oansvarligt att ha många barn. Måste ju berömma familjen med tio barn. Det var den familjen med störst tålamod. De hade fina barn som de skötte om MYCKET väl. Föräldrarna sa ju till och med att det alltid fanns någon att krama, vilket är ett tecken på att de myser och gosar mycket med sina barn. Så länge mammorna OCH papporna känner att de vill och klarar av så många barn, så ska de bara ha en stor eloge och inte hårda ord och predikningar om hur dåliga mammor de är för att de har många barn.

Trötter

Ja det är vad jag är idag!! har bara sovit några få timmar i natt. Nelly låg vaken med mig ganska länge. sen har hon ätit flera gånger inatt.. tror det var rekord.

åh fy så hemskt! dom visar på nyheterna idag bilder från kalla fakta igår som handlade om dunfarmare. Det var så obehaglit att jag inte kunde se det avsnittet igår, jag är alldeles för känslig mot sånt.  Levande vettskrämda fåglar plockades på sina fjädrar. Det är ju som att slita håret från en människa.
Undrar hur mycket försäljningen av dunprodukter kommer att minska under de närmaste veckorna. Hoppas det är så mycket så det svider ordentligt!


Heminredning

                                  köpte lite stenar och stoppade i lite värmeljus... det blev ganska fint!

                       k

Hemma!!

Nu är man hemma igen i storstan. Det känns skönt att komma hem till cilivisationen :) Vi har varit och ränt på storheden halva dan idag. Jag fick äntligen hämta ut min telefon!  Så nu ligger den på laddning. Väldigt fin!

Nelly fick en ny overall av mormor. Det var behövligt.

o

Hon fick inviga den nu när vi gick till Porsön, skulle dit och hämta ut ett HM paket. Bara kläder till Nelly så klart ha ha.
När vi ändå var i trakterna så gick vi förbi en sväng hos Madde.
Blev så chockad när hennes hund kom och öppnade dörren för oss, Den är så fin, ser ut som en isbjörn :)



Tänkte jag skulle vara så snäll och lägga ut lite bilder på när vi var i jmk i veckan!

Farmor och Nelly

l


Farfar och Nelly

o


Morfar och Nelly

o


Ronja och Nelly

o


Som vanligt så är det Nelly som får stå i rampljuset ha ha.. Men kan man rå för att man är så söt :)



ok nån bild på mig då!

lo

Ursäkta den dåliga kvaliteten på bilderna. Har annvänt mig av min gamla kamera när ja var i jmk



Nu  måste jag gå igenom posthögen som ligger här och blänger på mig.. ingen liten hög heller!


RSS 2.0