Alla hjärtans dag!


Emma kom tillbax med ett blommogram från min kära pojkvän :) Vilken lure fix hon är.  Det var verkligen en glad överraskning!
J är ju inte hemma, så han har lejt Emma att köpa blommor till mig ist. Jag som inte hade räknat med att få nånting överhuvudtaget idag. Så gulligt!


                           ö


I hela västvärlden firas Alla hjärtans dag den 14 februari och det är dagen då fåglarna, enligt skotsk och engelsk sed, väljer maka.

Denna dag kallas också sedan medeltiden Valentins dag (Valentine's Day), främst då i England där seden var att en pojke och en flicka genom lottning skulle utses att under året utgöra ett par inom ungdomens gilleslag. Vad som lever kvar från detta är dagens tradition att uppvakta varandra med gåvor, till exempel chokladaskar.

Det är ingen som säkert vet var ursprungligen Alla hjärtans dag-traditionerna kommer ifrån, men en av många teorier är att biskop Valentius vilken skulle avrättas, i fängelset blev kär i sin fångvaktares dotter. Just innan avrättningen skrev han en lapp till henne på vilken det stod "Din Valentine".

På 1800-talet började man att trycka upp Valentine-kort för försäljning och sedan dess har kommersen runt denna dag varit i full gång.



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0