Trevligt

Älsklingen kom hem, gosade med Nelly, lade sig på soffan och somnade.


Jag är i valet och kvalet om jag ska sitta kvar här en stund till (och ångra mig imorgon bitti när Nelly vaknar kl 6) eller gå och lägga mig. Det lutar åt alternativ två


Min mardröm

(Gravida ska sluta läsa här. Njut av graviditeten och skräm inte upp dig i onödan.)


Jag sitter och läser om en kvinna som gjort kejsarsnitt- utan bedövning! Epiduralen hade inte tagit, så hon kände allt. Vilken mardröm! Det bara kryper i kroppen när jag läser artikeln.

Jag har ju alltid varit rädd för att inte vakna efter narkos, nu har man mer att oroa sig över.

För att inte låta som en hemsk sambo

tillägger jag anledningen till varför det inte är synd om älsklingen som inte får bestämma affär:


Det är jag som skriver listan på vad som behöver handlas.


Det är jag som plockar in det mesta i kundvagnen.


Det är jag som kommer att laga all mat en vecka framöver (han reser bort på jobb).


Hans uppgift: glida med och slänga in som han är sugen på. Ofta teknikgrejer, cd-skivor, dvd-skivor och godis han är sugen på. Ett ganska enkelt liv med andra ord


Gissa måltid

Nelly tycker om att gnugga in maten i hela ansiktet ha ha


ö

l

Godmorgon tisdag

Fick lite sovmorgon idag, Nelly vaknade kl 8! Så jag borde ju känna mig ut vilad, men det gör jag däremot inte idag.
Beror kanske på det trista grå vädret att man bara vill somna om. Om det ska vara dåligt väder kan det väl åtminstonde regna så snön smälter bort, så gör det någon nytta iaf..

Nelly hon har varit som ett litet charmtroll sen vi steg upp. Man Blir så glad av att bara jag titta på henne. Tur att hon lyser upp när solen inte gör det.


                              ä
                 

.

Familjeliv

Nu är hela familjen Modn/ Fjällström äntligen samlad igen. Skönt att slippa behöva vara ensam. Det är ingen vidare kul.
Tänker inte skriva så mycket mer, utan jag måste passa på att vara med min man.

Spårlöst

Sitter och ser programmet spårlöst försvunnen, blir alltid lika gråtfrädig när dom hittar sina nära och kära. Det får mig att tänka på min pappa som jag inte har träffat sen jag var 6 år gammal. Har inget som helst minne av honom. Mamma och han höll aldrig ihop, han var väl barnvakt och så nån gång, men det var jag alldeles för liten för att minnas. När jag var yngre så ville jag över allt annat hitta honom, var ju så nyfiken på vem han är. 

För ca 4 år sen träffade min mamma honom av en slump i sthlm, dom pratade som hastigast, och hon berättade att jag har sökt honom. Han blev glad över det och gav sitt telefonnr. Jag blev ju så klart överlyckligt över detta, jag hade äntligen hittat min pappa.  Jag stoppade undan hans nummer  för jag var inte riktig redo att ringa honom än. vad skulle jag säga? kanske han inte vill veta av mig, han har ju faktiskt inte försökt hitta mig under alla dessa år, och det är mycket lättare att hitta mig än det var att hitta honom. Jag finns i katalogen det gör inte han.

När jag väl tog mod för mig att ringa honom, så kunde jag inte hitta telefon nr. Jag hade tappat bort honom. Hur skulle jag nu göra? Försökte genom skatteverket. Det gick 3 år utan resultat.

Men då fick jag reda på att min mammas kompis i sthlm hade stött på honom. Och sagt att jag tappat bort  hans nummer och det var därför jag inte har ringt upp honom.Det här måste ju bara vara ödet tänkte jag att nån som jag känner bara stöter på honom igen sådär i stora sthlm, det händer ju inte!

Men nu så sitter jag här med min pappas telefon nr i mobilen och vågar inte ringa. Jag får någon oro känsla i magen som säger att jag inte borde.  ska jag lyssna till den?  Men ändå känner jag att för min egen och även mitt barn skull så måste jag kontakta honom på något sätt. Jag måste få veta. Hur ser han ut? Är vi på något sett lika varandra?
Vet också att jag har några halvsyskon som jag så gärna vill lära känna. 

Det är många känslor som spelar in nu.. och jag var bara tvungen att skriva av mig om detta!

Hemma

Det blev en snabb visit till jmk fram och åter. Tanken var ju att vi skulle stanna till tisdag men nu blidde det inte så. pga lite missförstånd, kan inte berätta här och nu. Har en lite hemlis som kan avslöjas först efter helgen.

Iaf så har helgen varit trevlig. Jag var igår med Vea och Ygis på bio. det var länge sen man var på folkan i jmk och såg på bio :) vi såg iaf  filmen`"Män som hatar kvinnor". Den var jätte bra. Verkligen en sevärd film. Har ju inte läst böckerna så det är svårt för mig att jämföra. Jocke har dom andra två ljudböckerna. så nu är jag sjukt nyfiken på fortsättningen. Så jag måste bara få tid att lyssna i veckan.

Nelly har verkligen varit på strålande humör hela helgen. Hon brukar ju annars vara så blyg mot människor hon inte känner igen, men den fasen verkar ha gått över.  Jätte skönt för mig att kunna lämna över henne en stund och få lite egen tid.

Nu kommer snart svärmor tillbaka, och jag ska sätta igång och laga lite middag åt oss..




                                                                          Barnvakten :)

                             å
                             ä
                                      ä

earth hour

Firar vi just nu hemma hos min mamma. Detta är inte något problem eftersom min mamma är totalt förälskad i levande ljus. Dock har hela min familj ett "smått" beroende av datorer. Det blir  bara en halvhjärtad hyllning till det omtalade Earth Hour. Lampor släcks, stearinljus tänds, datorerna rullar på som vanligt.

Om inte detta är bra för klimatet kan det väl åtminstone vara bra för mänskligheten? Jag tycker att det är fantastisk att människor över hela världen kan komma överens och åstadkomma samma sak. Det ger mig hopp och tro på mänskligheten, vi kan samarbeta, vi kan åstadkomma saker tillsammans.



                                          m



Nu har timmen redan hunnit gått. så nu får vi tända igen :)




                                                




Ladda inför första april!

Ok, nu är det inte så långt kvar! Dags att ladda, planera, smida planer...

Nej jag har inte tråkigt

Nej, inte alls. Egentligen har jag ju saker att göra. Ställa in disken i diskmaskin, dammsuga, hänga upp tvätt, packa och duscha. Men hur kul är det? Inte alls!!

Vägrar göra några trista måsten just nu när lillsfisen sover. Vägrar! Det extremt trista är ju då att jag inte har nåt annat att göra. Vad skulle det vara?

vad är det nu för fel?

Jag har haft två mardrömsnätter på raken nu, det händer ju annars inte. Två nätter har hon vaknat och bara skrikigt rakt ut, så som om hon har ont någonstans. Kan det vara magen som spökar igen? Hon har ju ätit dom senaste dagarna normala stora portioner gröt morgon och kväll, kanske hennes lilla mage inte klarar av det än? inte det är hon är hård i magen lr så, för hon bajsar å det som hon ska ca  2 gånger per dag. Till gröten får hon plommonpure för att hålla igång.

Hon sover inte bättre trots att hon äter så bra på kvällen,  man tycker ju att hon skulle kunna hålla sig 6 timmar iaf. Men Nej nej hon vaknar 3-4 gånger för att äta. jag hör om barn som sover hela nätterna non stop från kanske 10 på kvällen till 6 på morgonen. Men det är ju  så olika det där..

Frågan är nu , ska jag våga ge gröt lr inte nu?

Det känns som om det alltid är nånting man oroar eller gruvar sig för.. Jobbigt det här.  vill ju inte se mitt lilla hjärta ha ont någonstans.

I whant to break free

Ni vet när man får en låt på hjärnan, det kan vara vilken jävla skitlåt som helst, oftast så klart en dålig som man inte orkar se, men likförbannat så sitter man och nynnar på den.

Som tur är så har jag för en gångs skull en bra låt på hjärnan: I want to break free, Queen. Tänker hela tiden på den stackars 18-åriga norrlänningen som var så nervös på Idolauditionen att han inte visste vad han skulle göra. Då tänkte jag, åh nej här kommer floppen, men nej, killen sjöng ju bra, och låten snurrar fortfarande i mitt huvud.


videon är ju hur bra som helst :)



 

Nu åker

den här grisungen i badet. sen blir det march i säng för hennes del..  Där med basta!


                       ¨p

Så snällt

av Luleås kommun att skicka denna tjusiga t-shirt till Nelly. Nu är hon en äkta och trogen Luleåbo :)

                                 
                             k




Nelly har bara sovit en timma på förmiddagen! det här bådar inte gott... Hur ska den här kvällen sluta? Hon ligger bara å flaksar med armarna som nån annan fågel när jag försöker lägga ner henne..
Igår sov hon åxå ganska dåligt på dagen, och det resulterade att hon inte sov något inatt. vi har vilat ögonen båda två en stund, men inte mer än så. Tror det blir en tidig kväll för oss båda, om jag får bestämma! Återstår att se...

Som sagt så har jag inte sovit som jag sa att jag skulle göra. Utan jag ställde mig och bakade en morotskaka ist. 
Nej, jag ska inte sitta och tröstäta den själv.  Nellys morföräldrar kommer hit på besök imorgon. Sen åker vi med dom hem till jmk över helgen. Vi har inte varit där sen dopet i feb, så det är väl dags nu.

Gissa vem som ska passa på att sova då? Jo ,JAG!!!
Okej, jag ska inte bara sova ,  måste ju hinna hälsa på alla nära och kära åxå :)
Hoppas alla är hemma som jag vill hälsa på.  Så här års brukar dom flesta åka upp till fjälls. Fast Yvonne har jag pratat med igår, så hon vet jag är hemma iaf :)

Nu ska jag gå runt kvarteret med Nelly, och förhoppningsvis så lyckas jag få henne att somna en stund!



Vårkänslor!

Kom hem älskling! Med eller utan choklad!

saknar dig...

Kul

Att fler läsare har hittat hit under veckan. Verkligen jätte roligt! Det får en bli lite mer motiverad att skriva när så många läser. Om ni vill är ni är välkomna att lämna en liten kommentar om vilka ni är. kanske jag missar att läsa en intressant blogg annars :)

Hjälp mig

Exakt HUR fast i mammaträsket är man, när man ser rubriken "Vårvatten och sommarsikt" och läser VÅTSERVETTER OCH SOMMARSKIT? Hjälp.
Dessutom går jag fortfarande runt i morgonrock (iof utan kräkfläckar eller babybajs, nåt pluspoäng får man kanske för det?).

Jag måste kravla mig upp ur mammasunken snarast. Men hur?

kan man få sova?

Nelly har sovit krisdåligt inatt, hon vaknade stup i kvarten och grät och låg och vred och vände sig. Jag har burit, vyssjat, erbjudit mat och bytt blöjor.

Denna förmiddag kommer jag att göra en endaste sak- gå och vänta på att hon ska sova middag (då ska jag också lägga mig).


Vakna kl 5?


"Tja, varför inte" verkade Nelly tänka. Vi låg och bökade i sängen, jag försökte på alla medel få henne att sova en liten stund till. Men till slut ger man upp.

Oh well, vad är en bal på slottet? Jag brukar ju önska fler timmar till dygnet och nu fick jag ju det- fler vakna timmar.

God morgon på er alla, jag hoppas ni fortfarande ligger och sover!


Alone....

Nu på kvällen när Nelly sover borde jag ju passa på att njuta av egen tid. Men det gör jag inte! Känner mig så fruktansvärt ensam just nu. Allt är bara tråkigt :(

Fruktpuré

Jag är så lyckligt lottad så det nästan gör ont. Nelly har varit en riktig charmis hela dagen, jag har fått ofantligt många blöta små pussar.

Nelly fick till efterrätt fruktpuré för första gången. 

Hon blev så lycklig över purén att hon bara log. När hon åt såg det ut som någonting överjordiskt gott. Nektar från änglarna. Tugga efter tugga bara försvann  ner i magen, och snart var tallriken tom. Hon såg på mig, frågande.


Självklart blev det på fyllning och då skrattade hon högt. Det var nästan som hon inte kunde tro att det var sant, det var för bra för att vara sant. Hela ungen strålade, det var total lycka! Eftersom jag är halvfinne grinar jag inte så lätt, men jag fick lite damm i ögat..

Jag önskar alla kunde få se det här, varje dag. Jag tror världen skulle vara en mycket trevligare plats då.


                                       å


                                                                                        Sockerunge!


Godmorgon världen!

Vilken underbar dag!

Ni som undrar varför jag alltid skriver hur jag sovit, sånt här är hot news för småbarnsföräldar. När vi träffar varann på stan är det nästan vår hälsningsfras. he he
Jag börjar lära mig att gå i säng tidigare och Nelly sover lite bättre nu (om hon får sova bredvid mig, då sover hon nån  timme längre). Hon vaknade iaf kl 6. Gick och bytte blöja på henne, sen låg vi och drog oss till kl 9!

Idag ska vi..försöka komma på något att göra. Jag väljer mellan stan (lite shopping) och baby massage. Har inte varit dit ännu nån gång. Så man kanske ger det ett försök idag?
Solen skiner, så det blir förmodligen en timmes promenad åxå!


Plötsligt händer det!

Nelly åt hela två portioner gröt på bara några sekunder. shuf sa det bara. Guud så härligt . Brukar ju bara få i henne ett par skedar. sen är det skrik och bråk. vet inte vad som flugit i henne nu. Men glad är jag!

Sen så har jag köpt en nästan helt ny jätte fin p.op skal jacka till Nelly på tradera. Den kommer passa perfekt till den röda mössan jag köpte till henne idag  :)


                                å



Titta vem som kommer här!

                            

                                    å

Nelly är överlycklig nu när hon äntligen når ner till golvet och kan ta sig någonstans. Så nu är det full rulle! åker in i stolar och bord, för hon har ännu inte lyckats komma på hur man styr den där saken. 


Nu ska jag påbörja middagen, det blir pasta med nån röra med bacon, lök, paprika och champinjoner.

Nöje

Nu har vi varit på bio med små flickorna. Nelly och Nova dom skötte sig sådär. Jag och Nathalie gick inte därifrån som som stoltaste föräldrarna direkt ha ha. Nä då. Det var trevligt att gå på bio. Minns inte sist jag var och såg någon film. Men nog var det lääänge sen!

Efter filmen så gick vi en sväng på stan. Jag lyckades så klart handla lite kläder till Nelly. Det märks ju knappt i plånboken att när man handlar bebiskläder. Allt är ju super billigt!     Köpte aldrig nånting till mig :(
Imorgon ska vi ut på stan igen. Dom har kvällsöppet, så förhoppningsvis hittar jag nånting då. En ny tröja hade inte suttit helt fel. 

Hem från stan fick jag åka en sån där gammal buss igen. Med 3 trappsteg! Den här gången fanns det ingen vänlig själ som hjälpte mig med vagnen, så Nelly kastades som en vante när jag skulle ner. stackarn!

När jag kom hem så hade ytterligare en body till Nelly kommit i brevlådan, guud så hon får kläder ha ha.. Tänk om man hade en garderob som henne! Tusen olika färger på tröjor och byxor he he..




                       

Godmorgon

Klockan är 06.20 och jag har varit vaken ett tag. Lilla Nelly ville visa mamma hur vacker världen är såhär dags. Tack  lillskrutt men allting suger såhär tidigt.

Adios bloggen!

Det är jag som bestämmer över datorn nu. Madagascars "I like to move it" och "Mahna mahna" på Youtube står på schemat. Morsan kan vinka hejdå till sin blogg. mohahah

  

                                   k

                                   å




/ Nelly





 


Bodysar

Fick hem i postlådan idag två helt nya bodysar som jag har köpt på tradera. Båda i st 80 så dom blir att kunna annvända lagomt till sommaren :)


 o å




Har varit ut en en sväng i det fina vädret. Men det var kallaren än vad jag trodde det skulle vara. Klädde mig inte så varmt, så det blåste igenom iskallt. Gick bara en vända runt Lulsundet sen hem igen. Nelly hann då somna, så hon fick sova ute en stund, medans jag städade. Har verkligen varit duktig och, dammsugit, skurat uppe och nere, damtorkat, tvättat och bytt sängkäder. Det ni ! :) 

Nelly fick pröva på en ny sorts smakis idag, Biff stroganoff för 5 månader. Tror hon tyckte det var gott för hon åt då upp nästan allting. Hon har blivit lite bättre på att äta maten nu. Men det går lite trögt i början. Och det tar sin lilla tid innan hon har fått i sig några skedar. Man får ha tålamod helt enkelt. Man har ju all tid i världen :)
Själv var jag nyttig, nyttigast och åt en salladstallrik med tonfisk, bladspenat, tomater, ägg, kron ärtkocks, avokado och fetaost. Mums!


Nu har jag fått hem en massa klädkataloger för vår/sommar. Man blir ju helt sjuk och vill beställa allting. Det är från HM, Ellos, josefssons, la redoute mf... Inte bra för mig som är lite shopping beroende :) Finns det inget sätt att få dom sluta skicka hem katalogerna? Känns ju som onödigt att få dom i brevlådan, och stökigt blir det om inte annat att ha dom liggande här hemma när man lika gärna bara kan gå ut på nätet och beställa kläder..

Apropå shoppingberoende, så ska jag och Nathalie gå på barnvagnsbio imorgon och se " En shopaholics bekännelser"  Har bara hört talas om att det finns barnvagnsbio, men aldrig varit på någon. Men nu ska det testas på! Det blir kul och spännande :)

Nelly ligger och sover IGEN! ha ha, och jag ska passa på att läsa lite bloggar!



                                                                       Nelly och krokodil posar :)


                                    å
                                         
                                    å


                         

En välförtjänt morgon!

Jag och Nelly la oss i soffan efter att vi vinkat av pappa som åkte till jobbet i kiruna idag.  vi tittade på Vakna med the Voice och mös. Det blev en tupplur med gos och snor. Ja, Nelly är fortfarande lite snorig. 


                                              Dagen verkar iaf bjuda på ännu en fin och solig dag!

                             o

                                                                   Nelly, fortfarande i pyjamasen

                             å

Bara jag som är trög?

Man ska tydligen kunna gå in på skatteverkets hemsida och se hur mycket man får tillbaka på skatten. Men jag fattar då inte hur man gör. Har loggat in med e-legitaimation men såg bara där hur mycket skatt jag har betalt i år, inte hur mycket jag får igen. Jag hittar inte någonstans?

Inte många hjärnceller här inte...

Sårad

Nelly har börjat säga papapapap. Hon kommer ju säga pappa före mamma juh :(
Det är ju fusk! jag är ju med henne mest :)
Jag ska se till och hjärntvätta henne ordentligt nu när Jocke åker till jobbet ha ha



                                                                                      Busfröt!

                             

                              å
 
              

Våren är här!

ÄNTLIGEN!  ÄNTLIGEN!

Ännu en solig och fin dag. Lite kallare än tidigare, men vad gör det när det är strålande sol ute? Traktorn håller på att skottar undan alla snöhögar här ute. Så skönt att bli av med dem! Det har hunnit tina bort massvis med snö under dom här dagarna. Har t.o.m sett skymten av gräs på vissa ställen. Snart är det sommar! :)

Vi ska ta tag i uteplatsen på våran framsida snart, den ser för hemsk tråkig ut. ska bygga om den helt troligvis. Måste bara få arsulet ur vagnen att göra det! Sen ska jag plantera blommar och göra fint där. Det kommer bli så hem trevligt så :)
Baksidan måste åxå fixas så småningom. Men det får kanske bli nästa sommar. Det är bara solsida där på morgonen och till 12 någon gång. Så det får nog duga med bara solstolar där iår.


Idag skippar vi lek och sjung. Nelly är inte helt frisk, lite snorig fortfarande. Och man vill ju inte att hon ska smitta ner andra barn. Man vet ju hur överbeskyddad man är som mamma :)
Så det får vänta tills nästa vecka. Lite tråkigt för jag hade sett fram emot att komma mig ut lite och träffa folk.

Nu ska jag göra mig iordning för vi ska ut och handla mat till mig i veckan. J åker och jobbar imorgon!



Frisk

Idag är lill trollet pigg igen. Lite snorig men knappt att nämna. Vi har alla fått några timmars sömn inatt. Vi köpte en sån där nässug på barnenshus, så hon kunde andas lättare under natten. Törs tom låta henne sova i sitt rum inatt.



                             å




Vi har idag varit ute på en låång promenad hela familjen. Nelly sov hela vägen medans lekte jag och J med ny kameran vi köpt :)


                               å


                               ö

                               å

                              å

                              å

                         

                                               


...

Har äntligen tagit en lite paus. Nelly är fortfarande risig. Men ingen feber idag iaf. Tanken var att vi skulle ta en tur upp på ormberget idag och grilla i det fina vädret, men eftersom Nelly är sjuk så tordes vi inte göra det.  Jätte tråkigt för det verkligen  varit kanon fint väder idag. Hade varit perfekt att sitta där och sola lite.

Men vi åkte ut på stan en snabbis . J skulle ha tag på en kameraväska och vi hittade en billig en på clas ohlson. Han går runt och tror att han är nån proffsfotograf nu ha ha. Han fotar allt han ser i princip :) var jag än vänder mig har jag en kamera blixt i ansiktet :)




                                               å

                                             

                                            ö
                  
 
                                            ö

                                            p


                                          


woho!

J åkte precis iväg till Piteå för att hämta hem en system kamera! Han har varit ute efter en i två dagarna nu. Till slut hittade han en på blocket. Spännande spännande.. Här ska det fotas! :)


snurvel fia!

                                                      Hon ser nästan lite olycklig ut lilla stumpan min :(

                                          ä


Natten

Varje kvart i princip har Nelly vaknat inatt av den besvärliga hostan. J blev tvungen att lägga sig i gästrummet så nån av oss överhuvudtaget skulle få någon sömn. Kl 7 i morse övergav jag Nelly till honom. Gick och la mig och sov till 11 iaf.
Hela natten har hon andas dåligt, pga täppt i näsan. och Igår kväll hade hon lila fingrar, syrebrist. Kan ju inte vara bra, funderar på att ringa barnläkaren angående det. vet inte om det är en vanlig förkylning hon har. Dom kan tydligen reagera såhär efter 5 månaderssprutan. Hoppas det går över snart.!


Igår kväll hade vi besök här, Nathalie, Magnus och Nova. Det var trevligt.  synd om Nova som inte hade nån lekkamrat Nelly var inte så pigg på att leka.
Vi fikade ostkaka med, sylt och grädde. Inte hemmagjord men gott ändå! tror jag ska slänga i mig lite till frukost åxå, Det blir ju dåligt annars :)

En ynklig, liten sjukling :(



                               l

En febrig liten en. Det är jätte jobbigt att se sitt barn sjuk. Man känner sig så hjälplös.


Första förkylningen

Nelly har nu drabbats av sitt livs första förkylning. Hon snorar, hon nyser och hostar upp slem om vartannat..  Hon har varit  gnällig och klängig sen igår. Men ingen ingen feber än så länge, och äter bra gör hon. skönt det!
Nu är det bara vila som gäller! Tråkigt då det är kanon fint väder ute idag :(

Hoppas förkylningen släpper snart för det gör ont i en att se sitt barn vara sjukt, även om det "bara" är en förkylning. Det är mest synd om henne i hela världen tycker vi så klart... :)

Pappa busar med dotter


Från hamn till hamn

Vi har haft en riktig familjedag idag. Jag blev frisk i ryggen och vart så sugen på att gå ut i det fina vädret. J hakade snabbt på. Vi packade med oss varm choklad och färska råkakor.

                                          Vi åkte in till stan och började vår promenad från norra hamn.


                                       ö

                                                                    Nelly hon somnade på en gång

                                       å

                                                               Halvvägs stannade vi och fikade

                                         å

                                         l

                                                                          Nelly var med och solade åxå :)

                                         p

                                                                                             Bergnäsbron


                                         å

                                                                  och slutligen kom vi fram till södra hamnen

                                         å
   

                                     

Smärta


Oj oj oj.. VAD det är synd om mig. Nej, jag hatar egentligen att tycka synd om mig själv.  Men helt ärligt, så är det faktiskt lite synd om mig.

Fick fruktansvärt ont i ryggen idag när jag vaknade, en smärta som inte går att beskriva.. Kunde knappt ta mig upp ur sängen när jag skulle in till Nelly på morgonen. Kan bara böja mig halvt ner, sen tar det stopp. Vet inte vad som kan har orsakat denna ryggsmärta. Måste ha sovit konstigt och sträckt ryggen lr nått.

Men det känns lite bättre nu, har hunnit vara uppe nån timme. Men jag har svårt att plocka upp Nelly om hon är på golvet. Tur att J är hemma och kan ta henne!
Jag hoppas den går över snart ,för jag vill kunna gå ut i det fina vädret idag!





Fredag hela veckan

                             l

Tänkte jag skulle fresta er med grillad entrecote och klyftpotatis, morötter och rödbetor i ugn. Super gott!

Har haft fullt upp hela dagen att jag inte har hunnit vila nånting.  Nu när jag har hunnit varva ner, känner jag hur trött jag är. Jag har hunnit varit på en liten promenad idag, mest för att Nelly skulle sova middag. annras har jag bara pulat på här hemma.

Putsa, diska städa damma varje dag är det desamma!  :)


skryt

Jag gör väl som alla andra mammor, skryter om hur duktiga sina barn är.. Nelly sitter uppe nu helt själv utan stöd, lääänge och leker. Visst törs jag inte lämna henne helt. Lite dålig är hon än på att ta emot sig med händerna. Men ändå, jag är hur stolt mamma som helst nu:)

                         
                                  ä

Gardin uppsättning

Har jag pysslat med idag, vi har varit till dollarstore och handlat gardinstänger, till gästrummet och Nellys rum.                    
                                                                   


                                                                                köket

                       ö
                   

                                                               Gästrummet

                       ö

                                             och Nelly måste ju få ett par gardiner hon åxå!

                      ä

                       


ursäkta dom mörka och dåliga bilderna, men jag kan ej med J kamera!


Ja vad gör man?!

hjärtat mitt vaknade ungefär varje timme, ibland varje halvtimme i natt. Upp for jag för att stoppa in nappen, eller bara att trösta, eller att mata.
kl 6 i morse valde hon att stiga upp. Desperat  försökte man lägga henne, men inte gick det, utan det blev bara skrik och gråt " Jag vill inte sova mer."

Snurrandes så får jag vanka mig ned i alla fall, tänkandes, "kan det vara så bra att inte få sova på 4 år, jag menar, alla små barnsfamiljer har det väl såhär, oftast?"
Nu försöker jag hålla humöret uppe, och tänka att jag inte är så trött som jag är, att det kanske bli soligt idag!

kväll

Det har varit en dag fylld av både glädje och tråkigheter. Nelly har varit kinkig nu hela kvällen. Hon bara skriker och sparkar med benen. jag antar att hon har ont i dem. Men ingen feber än så länge, det var ju bra!
Jag har varit slö ända tills jag kom hem från lek och sjung. Det fick bli något lätt lagat till middagen idag, köttbullar, fast jag var ändå duktig och lyxade till det med egen potatismos.

Just nu är det inte aktuellt med promenader ,Inte det är att jag är lat, utan man inte tar sig fram nånstans med vagnen, man blir dessutom dygnsur om fötterna, Det skulle behövas stövlar och galonbyxor! och en till liten dålig sak med våren är att det stinker ute. När all skit tinar fram luktar det skunk! 
Bortsett från detta så är det härligt med varmare och ljusare dagar..

Nu vaknade mitt lilla hjärta och vill ha tröst.






och fint väder blev det!

                                   ö


Idag på bcv så fick Nelly sin 5 månaders spruta, det gick väl sådär. Hon tyckte inte om bvc tanten efteråt kan jag säga.
För övrigt så hade hon  vuxit. Längd 65 cm vikt 6350 och huvudom 39 cm.

Efter bvc besöket stressade jag iväg till lek och sjung. skulle möta Nathalie på porsön innan. Jag halv sprang dit och d var inte så lätt när det var sånt slask ute. Träffade Madde på vägen men jag han knappt säga hej till henne. Trots att jag kom lite sent som hann vi dit nån minut innan 1.. Väl där var det jätte trevligt.. Och det var kul att träffa lite andra Mammor och barn.

Nelly är lite grinig och rastlös i kroppen, kan vara så att sprutan påverkar henne. Har gett en supp, så det återstå och se hur hon blir mot kvällen.

Jag känner mig helt slut i huvudet.. har bara sovit 3 timmar inatt. så jag funderar om jag inte skulle gå och ta en eftermiddags lur  innan middagen.  jo jag gör det!

Fan för SMHI

som lovar strålande sol och +7 grader idag. ser ni någon sol?

film

Hyrde en film idag "låt den rätte komma in" Tänkte "Jamen, det är väl den där filmen om mobbing?"
Sen insåg jag att nejjjj, det är ju den där svenska vampyrfilmen.... Men aja, jag gav den ett försök.
Den var mycket bättre än vad jag hade förväntat mig. Jag kan beskriva den som en fin och ganska djup berättelse.

Den här filmen hade någon slags mening, ett budskap, en tanke. En mobbad kille som inte vågade ge tillbaks, som fann en vampyrtjej som han blev ihop med som lärde honom slå tillbaka och tillslut "vinna" över mobbarna, om man kan kalla att slita av en arm, är att vinna.

Men jag erkänner att jag nästan skrattade av hur pinsamt det var när vampyrtjejen på 12 år anföll människor och lät som ett riktigt monster, och när en massa katter attackerade en kvinna som blivit förvandlad till en vampyr :)

Mitt i filmen så vaknade Nelly så klart. och ville inte alls somna om. Så hon fick sitta uppe med oss resten av filmen. Glad var hon för det! Hoppas hon sover lite längre imorgon bitti, för jag vill ha sovmorgon!

Tur att jag kollade i bvc boken idag. Vi ska dit redan imorgon på kontroll. Trodde det var först på tis lr ons, men något sa att jag skulle kolla efter för säkerhetens skull iaf.


Nu blev det ett ganska luddigt och osammanhängande inlägg, som vanligt. Men ikväll skyller jag på att jag är trött  :)
Tror det är bäst jag kryper till kojs!



5 månader

Idag blir vår lilla ögonsten hela 5 månader. Helt ofattbart att JAG har fått haft henne i hela 5 månader.
Tiden går så fort så man hinner inte njuta ordentligt.
Snart kommer hon väl börja att krypa, sen gå.. Sen fyller hon väl snart 18 år.. :(

                                                                        Lilla Nelly  på BB


                     
                            p

Det gick som vanligt bra att bada idag. Nelly har dock inte lärt sig att hon ska sprattla med bena när hon ska simma. Men men det kommer väl.
Efter badet har jag hunnit vräka i mig en pizza och kladdkakan från igår. Jag har inte än hunnit varit ute på min dagspromenad än.  Men just för tillfället orkar jag inte göra nånting. känner mig som svullo själv ,och orkar inte ta mig från soffan ens.

                                                       Några bilder från badet idag!


                           ä

                           ö
                
                           ö
                               


Härliga söndag

Inte så mycket sömn för min del inatt.. Men man överlever. Nelly har sovit i sin säng hela natten. Första gången det händer. Hon brukar annars ha svårt att somna om efter matningarna,  jag har då inte ork att springa upp och ner tusen gånger, Så det blir bekvämare att bara låta henne sova os oss.

Idag är det söndag och då åker vi ju alltid och badar. Jag och Nathalie fick med oss båda våra karlar den här gången, inte illa, ha ha
Det är ju roligt att ha nån stående aktivitet varje vecka som man gör med familjen. ska köpa ett sånt där familje årskort. Det var inte så farligt dyrt ändå. 
Dom hade även solarium där borta. så jag ska ta mig tid och sola någon gång. Ser ut som en blekfis!

Nelly hon sitter i sin gå stol. Hon är duktig att ta sig fram med bara en fot! Hon når bara ner med ena foten om hon hänger ner på ena sidan. Och varje gång hon ta sig framåt någon cm så vrålar hon av glädje :) Söt unge!

Nu måste jag dricka upp mitt te som håller på att svalna!


schlager

Nu är det kladdkaka och melodifestival

Dagens erskännande

Jag är inte så tuff egentligen. Jag vill gärna tro det men när det väl kommer till kritan så håller jag oftast tyst. Det är den mest dåliga egenskap jag har. varför ska man hålla tyst för?

Många gånger vill jag bita ifrån. Säga vad som flyger igenom huvudet och sedan stå för det med.

Jag har vettiga åsikter, jag är inte elak av mig utan tvärtom, oftast väldigt snäll. Men vad gör det om jag tycker något?

Det är ändå bättre nu än vad det var tidigare. Fick med mig många erfarenheter efter resan från Mallorca. Efter några månader där fick jag lära mig att ta ansvar, dela med mig, respektera, och säga ifrån. Vi bodde som mest 10 pers i en 3.a. Ja, några fick sova på golven.  Man blev ibland tokig, och ville bara stänga in sig ensam i ett rum. Men det var ju inte så lätt när det låg folk överallt. Fick lov att hålla igen, om bla saker som städning( är ganska pedantisk av mig), alla var tvungna ta ansvar för sina saker. Det var svårt att samsas, och ibland brast det, t. o. m jag vågade säga ifrån!
Som sagt så har jag tagit med mig mycket därifrå. Har blivit mer självständigare än vad jag varit tidigare.

Ja detta självförtroende. Denna snurriga situation av avsky, ogillande och faktiskt stolthet.  Men som sagt, jag jobbar stenhårt på det.


Det var dagens allvarliga och privata inlägg. Men eftersom att jag vill vara mig själv så är detta sanningen jag delar med mig av. Så här är det ibland i livet och då måste man göra något åt det!



                                                 Några bilder från tiden i Magaluf

                               ä

                                                                        Grabbarna grus :)

                                ö 

                                ä

                                 å

                                   Lite att man längtar tillbaka när man ser dom här bilderna på stranden!

                                 å

                                 å

                                 ä


Det smälter!

Ja faktiskt så droppar det från taken nu. Tänk om snön bara fort kunde smälta bort nu.! guud så härligt. Smhi har faktist lovat + grader hela nästa veckan. Hoppats det håller i sig några veckor.!

Lilla tjuv!

                                ö

Tog henne minsann på bar gärning när hon försökte ta åt sig tvkontrollen. Jag måste rensa under bordet, just nu har vi allt möjligt skrot där! 

Idag sov vi allt till kl 8. Nelly somnade ganska sent igår. Tror hon hade ont någonstans, kanske det var växt värk? Det är så märkligt, så fort jag lägger henne i sängen (Hon är jätte trött och nästan somnar) så skriker hon bara,  och sen ena sekunden håller hon på att somna. Det kan hålla på så här i flera minuter. Sen somnar hon av utmattning.  Blir inte klok. Det är ju inte så lätt att veta vad felet är.

Ska laga middag till j kommer hem. Det blir även en kladdkaka med Mariannegrädde till ( ni vet dom är Mariannekaramellerna, med mintsmak.) mmm ju sliskigare desto godare! . Brukar aldrig få till kladdkakan som den ska vara. Antingen blir den för smetig lr för hård. Men nu har jag hittat ett vinnande recept, ska följa det nogagrant, så nu kan jag bara inte misslyckats. ha ha

Nu ska jag och Nelly äta lite lunch, hon sitter här och smackar med läpparna, så jag misstänker att hon är hungrig! :)


Without

är ju i repris! vad fan. Får sappa över till let´s dance då!


Krypträning

Gick lite trögt i början (hur gör man nu? )

ä

Det börjar ta sig

ö

Men sekunden senare gav hon upp

ö

Ha ha lika lat som sin mor





Glömde ju

säga att tackkorten har kommit nu. Blev himla nöjd faktiskt! Får se om jag orkar mig ut en gång till sen och posta dom innan 3 idag..

Ingen blåst hindar mig

att går runt björsbyfjärden, det ju för sjutton + grader ute. Lite tungt i början när man hade mot vind, hem gick det undan! Så himla skönt efteråt, men är ändå helt slut. Det tog väl 1,5 timme att går runt.  SKulle ha haft med mig min stegmätare. Hade varit kul och se hur långt det var. Det får jag komma ihåg att ta med nästa gång!

Jag välkomnar nu mitt sunda liv. Tänkte jag skulle ta upp fighten igen ha ha. Det har ju fuskats en hel del kan jag säga sen sist. Nu säger jag bara goodbye choklad, och goodbye chips. Men hur ska jag göra med min flitiga bakning då? Jag kan ju inte sluta baka, då har jag ju inget att göra på dagarna när Nelly sover. Så lite slisk måste jag få äta :)

Och sen tänkte jag att när jag är på stan och fikar så får nån bulle slinta ner åxå. Mer än så får det inte bli. Ingen godis på kvällarna längre. Jag lovar!

Varje dag ska jag ta minst en promenad. Inte bra för min del. Tycker det är viktigt att Nelly kommer ut och andas frisk luft varje dag. 
Jag försöker inte banta lr så, för jag är nöjd med min kropp. Utan jag vill bara leva lite sundare än vad jag gjort tidigare. Det kan ju inte skada.

Nu ska jag äta grönsakssoppa, som jag gjorde igår.  Riktigt gott såhär när man har varit ute..

Fredag den 13:e igen!

Gahhh. Det är andra månaden i rad!!! Vad månde hända idag?

Saknar

min kära man såhär på kvällarna, alltid så tomt när jag har nattat Nelly.  Bara jag, helt ensam :(
Bara 2 nätter kvar! Sen får han vara hemma hela 9 dagar. Vilken lyx va? ha ha


En liten tanke

som har grot i bakhuvudet på mig nu ett tag nu... En sak en vän sa till mig.  En vän som jag träffar mycket sällan nu mera. (tyvärr) Hon var rädd att jag hade förändras som person för jag hade fått barn. Det hoppas jag verkligen inte jag har gjort, och tror inte jag har gjort heller!

Tidigare (innan jag träffade J) var jag en rastlös själ. visste inte riktigt vad jag ville,  lr vad jag skulle göra med mitt liv. Jag var livrädd att jag skulle fastna i samma gamla spår. Jag hade svårt att tro att det skulle bli något av mig. Kunde då  fly iväg nånstans. Det räckte ibland med en vecka, och ibland var jag borta längre perioder.

Den jobbiga känslan har jag inte kvar längre..

Nu har jag hitta mig själv. Jag har mognat som person, och jag har äntligen slagit mig till ro.  Men jag vet fortfarande inte vad jag ska "bli när jag blir stor".  Men det känns inte lika stressigt och viktigt att veta för mig just nu. Jag tar lite dagen som den kommer. Har ju inte bara mig själv att tänka på nu. Jag har en underbar familj åxå. En förändring som är svår att sätta ord på.

Så nej, jag som person har inte förändras något. Dom som riktigt känner mig hoppas jag ser det.

sover?

                                     Trodde Nelly låg och sov, det var ju så tyst där uppe. Men icke det!


                                   ö

usch usch usch

Hittade en gammal möglig avokado i kylen. Ser ut som den har legat där 100 år. fyy så äckligt. Vågade knappt ta i den och slänga den. Måste börja gå igenom kylen lite oftare tror jag ha ha¨

Nelly har börjat acceptera flaskan nu på kvällarna. Det känns jätte skönt, då vet jag att hon är ordentligt mätt för natten. Hon fick sista målet ersättning kl 10 igår kväll, och sov sedan non stop till kl 3. Hon brukar vanligtvis äta då, men jag tänkte vi skulle avvänja henne att vakna den tiden. Gav henne tutten då bara och hon somnade om till kl 5. Helt otroligt! Hela 6 timmar klarade hon sig. Vilken lyx natt!  Snacka om att man känner sig ut vilad idag :)

Nu har solen tittat fram åxå. Kanske man skulle gå ut en sväng till. Vi har redan varit till affären, tydligen så har vi den dyraste affären i norrbotten här på björks. Inte konstigt att man känner sig ruinerad när man har varit där och handlat! Så är det bara något nödvändigt jag behöver så går jag dit. Oftas så har vi storhandlat innan J åker och jobbar så att jag ska slippa handla något under veckan.

Passade på att damsuga sen när vi kom hem, medans Nelly låg ute. Jag vill ju inte skrämma henne i onödan :)
Har städat huset från topp till tå. Nu är badrummerna rent, köket, hallen och tvrummet... beautiful Det är ju alltid nånting att känna sig nöjd med.

Tänkte åxå ta och gå igenom min garderob. Rensa undan alla kläder som jag inte använder längre. Alla kläder som jag annvände när jag var gravid bla. Det kommer inte vara så mycket eftersom jag annvände mest mina " vanliga" kläder då. 
Hoppas jag får ta fram dom kläderna igen snart ;) Det är ju mysigt att vara gravid.

Nej, nu har jag inte tid att sitta här och dega!

Hej svejs!

                                    

                                                             Den här bilden är tagen för någon dag sen.

                                               
                                         ä

Myspys

Hade jag och Nelly för en liten stund sedan. Hon pillade i mitt hår tills både jag och hon slocknade på soffan.  Hon var så försiktig den här gången, annars brukar hon nypas hårt eller dra mig i näsan ha ha.
Jag förstår inte varför hon ska nypas så hemskt . Och det gör ju ont. Det är nästan så man får blåmärken :(

Jag ska försöka hålla mig vaken till 10 ikväll. Ska dokumentären "3 barns mamma och hög på cannabis." Låter vidrigt!Och jag blir nog bara uppröd av att se det.. men jag kan ändå inte låta bli :)



Jag vann budgivningen på den här jätte tuffa jeans klänningen till Nelly på tradera! 

                            ö

Jag har det bra!

Nu får jag sluta upp och gnälla över att jag är trött, har sovit för lite eller fått stiga upp tidigt. Det finns dom som mycket värre! jag ska vara glad att jag har sån snäll dotter som sover hela natten, i bortsett från var tredje timme då hon ska ammas. Men det är aldrig något gråt lr gnäll på nätterna. Utan hon somnar om snäll igen.
En stor eloge till dom mammor som får vaka halva nätterna för att ungen vägrar sova. Jag själv hade varit helt döööd!

Men det är ganska skönt att få skriva av sig här ibland, även om det är lite gäll. Så d får ni nästan stå ut med ;)

Nu har jag iaf varit ute på en kort prommis. Inte så jäkla skönt ute. Var inte alls på promenad humör idag. Men jag tänkte att Nelly  skulle få somna iaf. Har henne ute sovandes. Hon sover som bäst då!


Nu ska jag passa på och läsa lite ur boken jag fått, och se om man blir något klokare.


Oj vad fort det gick

Beställde boken " växa och upptäcka världen i måndags. Och den kom i brevlådan idag, snacka om snabb leverans :) 


                                                           ä


En bok om barnets första år i livet som förklarar varför ditt annars så soliga barn plötsligt blir klängigt, skrikigt och krävande.
Det beror inte på kolik, tandsprickning eller på att du "gör fel", utan på att barnet är på väg att ta ett stort steg i sin mentala utveckling. Sju gånger under det första året måste varje barn erövra en ny upplevelsevärld. Sju steg att ta som beror på betydande förändringar i barnets hjärna, som naturligtvis ter sig skrämmande för en liten människa.

Utkast: Nelly tyckte ...

Nelly tyckte det var dags att stiga upp kl 6 i morse, tok unge! jag var inte alls lika pigg. Fick henne att somna om iaf till kl 7.30.
Jag är mycket tröttare på morgonen nu, tidigare kunde jag utan några problem stiga upp kl 7.  Vart har denna energi tagit vägen? Behöver få tillbaka den nu genast!

Igårkväll var Nelly så duktig, fick i henne först gröt och sen med mycket trix 120 ml ersättning. Man måste verkligen ha tålamod för att få i henne den. Det är inte bara att stoppa flaskan i munnen och tro att hon ska suga i sig den.
Nej nej, hon ska studera flaskan länge först, sen hålla i den, smaka innehållet. titta lite till, smaka lite till, studera och sen är det fritt fram och äta ha ha.. Det kanske blir bättre med tiden.

Nelly har sån äcklig mjölkskorv i hårbotten. Som jag vette tusan hur jag ska få bort? Vet ej om sånt kliar, men hon verkar då inte besvärad av det. Men det ser ju inte nå kul ut alls. Törs ju inte peta i det heller, jag är rädd att det blir värre. Lr att ännu värre att hon får sår om man är där och klöser. Stoppade badolja där på igårkväll, för och se om det skulle hjälpa, så nu idag ser hon riktigt fettig ut i håret. Måste då göra nånting åt det om vi ska med Nathalie och Nova till Mötesplatsen idag.

Jag sitter och väntar på posten, har beställt tackkorten. har ju glömt bort att beställa dom där länge nu. Så jag hoppats inte folk sitter och är sura på oss för det :) Nu är dom snart påväg iaf!

Hallon smoothie

Blev så grymt sugen på glass, orkade inte mig ut i snöstormen så jag mixade ihop frusna hallon och cremé fraiche. inte lika gott kanske men det funkar.. Nelly hon började stor tjuta när jag slå på mixen. Den lever om ganska mycket, och hon gillar tydligen inte det.
 
Något annat som hon inte gillar är när man hostar. Hon blir jätte rädd. J hostar ganska mycket på nätterna, och varje gång börjar hon stor lipa. Dammsugaren är inte så populär heller. Ha ha. vad ska det bli av henne som är rädd för allt ;)



En barnaprutt.


Det är roligt det här med det klassiska mammafenomenet. Alla tillhör väl inte den kategorin men de flesta.

När man bli mamma så försvinner det där med att aldrig ta i bajs, kräks eller snor. Det blir vardagsmat att få bajs på fingrarna och en paniksnyt i tröjärmen.  Den där fläcken på tröjan ser ju inte du när den är på ryggen.


Ja, allt det där som man är rädd för innan föräldraskapet är inte så skrämmande längre då du fått barn.


Det är sådant du blir skrämd om innan du får barn. När du väll står i de där kängorna så njuter du. Jag njuter! Livet blir lite mjukare och lite mer känsloladdat. Mest på ett bra sätt för du lär dig vara glad att du har känslor. Det är ok att gråta, skratta, vara arg, klappa någon på kinden och tala om vad du tycker eller hur mycket du tycker om en vän eller kärestan.


För ett barn innebär mycket tydliga känslor. Gos och bekräftelse är ingredienserna som toppar allt. När du sen lever efter detta så inser du att även i ditt förhållande eller vänskap behövs det bekräftelse och beröm.  Behandla era barn som de visa små varelser de är!


Tisdag?

Ja, det är väl tisdag idag? man har ju blivit alldeles dagblind. Känns nästan som Onsdag! Glömde ju att skriva igår att Madde bjöd på kyckling och klyftpotatis igår till middagen, med goda såser till! Det var smaskens , smaskens!  Skönt att slippa laga middag för en gång skull :)  Det var trevligt, synd att vi inte kunde vara så länge. Nelly blev lite orolig i kroppen. och klockan var ju ganska mycket för hennes del Vi har nu hunnit skapa rutiner på kvällarna, så man vill på alla vis följa efter dem. Och det innebär tidiga kvällar.

Natten har varit sådär. Nelly har vaknat ett antal gånger och ätit, och jag har haft svårt att somna om.
Får se om man kan ta en liten power nap under dagen...

Nu måste jag ta och fila Nellys naglar, dom är sylvassa!

Älskade barn.

                              m



Sitter här med Nelly i famnen och känner den där underbara kärleksvågen som gör mig varm och nästan gråtfärdig. Hennes små knubbiga händer håller på mina kinder.  Hon håller på dem och tittar. Liksom ut i luften som om hon tänker.

Vad tänker du på? Mitt lilla barn som just nu klappar min kind. Vet du om hur mycket jag älskar dig? Vet du om hur mycket du betyder för mig? Nej, du vet inte det men du känner det hoppas jag. Att du just i detta nu somnar i min famn betyder att du vet var du är trygg och det värmer mitt mammahjärta så...

Det är min underbara kväll... Kärlek...


Jag blir tokig!

Är det inte det ena så är det det andra.. Nelly vägrar ta flaskan, hon bara gråter och skriker fast hon är hungrig. Hon har ju ätit dåligt i snart en veckas tid. Och min mjölk räcker inte till nu. Därför tänkte jag börja ge henne lite ersättning samt amma. Men hon totalt vägrar! gröt äter hon bara nån sked av. Så det kan hon inte heller bli mätt på.

Hur ska jag få henne ta flaskan?
Skulle gärna i framtiden vilja att hon kan dricka välling när jag slutar amma. För nån gång kommer det att ske.
Kan inte tvinga henne att ta flaskan men det skulle vara att underlätta för mig ibland att även någon annan kan ge henne mat. Jag tycker om att amma det är inte det, utan mer att hon ska kunna ta flaska också. Speciellt om man ser långsiktigt...



Jag har blivit bortbjuden på middag idag, Madde är snäll och lagar mat. Det blir spännande och se vad det bjuds på!
Något annat har jag inte planerat idag. Förutom lite städ då. Men det är ju dom dagliga sysslorna. Det blir inte så mycket städ när man är ensam hemma. Det blir mindre disk, tvätt  och inte lika mycket plock som när J är hemma. Rena rama semestern ha ha. 

Nu ska jag ta itu med 3 kg köttfärs. Glömde ju bort igår kväll att jag skulle till Madde, så jag tog fram den för att tina upp. Så nu måste jag göra nånting med den.  Ska göra nå köttfärsbiffar av det och frysa in igen.

TV kväll..

Nu har jag laddat upp med naturgodis till en helkväll med kanal 5. Gossip girl, wipeuot och sanningens ögonblick. Söndagar har dom bästa programmen! Varför är det aldrig något bra på Fredagar lr Lördagar?

Nellan ligger och sussar här bredvid mig i soffan. Hon har varit ganska trött idag efter badet. Dom var duktiga tjejerna på att plaska runt. Nova, hon simmar ifrån Nelly hur lätt som helst. Men dom har ju tjuvtränat i badkaret dom rackarna ;)
Vi ska minsann visa dom hur man gör nästa gång!

Hade ju varit kul att ta lite bilder, men lite svårt att fota och bada samtidigt ,ha ha.. kanske J får följa med nästa gång som paparatsi :)


Hylla kvinnorna!

Internationella kvinnodagen idag, inte att förglömma!  Det tycker jag ska firas, men även ägnas åt eftertanke. Framförallt att i vardagen att inte göra skitjobbet åt männen, spendera din tid på viktigare saker, dig själv till exempel. Tänk efter en extra gång om du verkligen behöver ta bort den där koppen från vardagsrumsbordet.

Jag är helt ointresserad av feminist ( i traditionell betydelse)
och har därför ingen koll på vad som är "inne" just nu på den fronten. Därimot stormtrivs jag med att vara kvinna. Vilken härlig tillvaro. ha ha

Fem ytliga fördelar med att vara kvinna

1.
  Vi kan maskera eventuella blemmor, ojämnheter och färgfel i ansiktet lätt med lite smink.

2. Vi kan göra oss längre och få snyggare ben genom att använda högklackade skor. Och däremot om vi vill använda kjol eller byxor. Hel lyxigt!

3. Vi kan ha jätte många olika frisyrer och ett långt hårvall som går att "flippa" så där som de gör på film. och se fullständigt hot ut :)

4. Vi kan lacka naglarna i fina färger och dessutom göra dom längre. och därefter skylla på dem varje gång det finns något vi inte vill göra.

5. Vi kan ha smycken, tex i håret, i öronen, runt vristen, runt midjan..

Ha en trevlig söndag och glöm inte bort att beundra er i spegeln en extra gång!

You´re fabulous!

Söndag

Under natten har Nelly ätit 1, 4 och 6. Inte så värst farligt, jag är glad att hon äter överhuvudtaget. Men jag tycker ändå inte hon äter så mycket som hon borde. Hon kanske inte växer så mycket nu, så det kan ju vara därför.? Vi får se om två veckor då vi ska till BM och mäta, vi ska även då ta 5 månaders sprutan. usch jag hatar ju sprutor, börjar svettas redan nu när jag tänker på det. stackars Nelly, ska utsätta henne för sånt. Hoppas det går lika bra som sist. Hon blev bara lite ledsen när BM stack henne, sen var hon nöjd och glad. Jag får helt enkelt titta bort när den ska tas.

Idag ska vi åka och bada med Nathalie och Nova, det blir ju jätte roligt. Det är första gången för Nova i den stora bassängen. Blir kul å se :)
Sen blir det att stanna inne, och dra ner persiennerna. Det är ett riktigt snö yr väder ute! Så jag vill inte alls vistas ute idag. Söndag är även en vilodag så det passar bra för mig :)


Hade föresten mardrömmar inatt om att jag hade det där afrokrullet (som på bilden nedan) Försökte klippa av det, men hela tiden växte det ut till ett hår av afro. Ja det var en hemsk dröm! ha ha

Bilutflykt!

Idag kom vi på iden att åka till Hindersön, och fika på Jopikgården. Dom har nu is vägen öppen för trafik.  Så nu fick j chansen att busa av sig lite där på isen ha ha.


                                                    l
                                           
                                              

                                              ä


                                              ä

                                            
                                                             Jopikgården med havsutsikt. Mysigt litet fik hade dom där


                                             ä
                                             ä

                                                       Nelly spiller ut kaffe, hon har längre armar än vad man tror :)

                                       ä


Där åt vi, tror jag dom godaste våfflorna vi hade ätit. Med hjortronsylt och grädde. Mumma! Det var så mycket folk där så vi fick dela bord med att par andra. Ena tanten sa till Nelly- "Gud vilka vackra klarblåa ögon du har" 
Jocke svarade-  "Nä hon har ju pappas bruna fina ögon" Tanten där skämdes nog lite grann ha ha..

På väg hem blev det trafik kaos. Vägen den var så smal, för att ta sig förbi blev man  tvungna att åka in på en fickparkering. Det var värsta stockholmstrafiken så vi blev stående ganska länge.


                                                                 J undrar vad tusan som försegår :) 

                                     ä


Det var trevligt att komma ut lite. och kul att se nånting annat! Ingen av hos hade ju varit där tidigare. På somrarna har dom även båttrafik ut dit. Så nästa gång kanske vi tar båten!


Jungrun


                                                                      ö





Goda egenskaper

Jungfrun är enkel, blygsam och flitig som person. Du tycker om att hjälpa andra och är noggrann och systematisk med det du tar dig för.

Jungfrun har en god analytisk förmåga och har lätt att förstå hur saker och ting hänger ihop. För dig är det inga problem att kombinera teori och praktik.

Du är snäll, ödmjuk och en god och förstående lyssnare. Du vill till varje pris att dina närmaste ska må så gott som möjligt.

Mindre goda egenskaper

Jungfrun har genom sin känslighet och analytiska förmåga också ett inbyggt drag av ängslan. Du funderar mycket och kommer ständigt med nya förslag på ändringar och förbättringar.

Du tror dig veta bäst i alla lägen och dömer något eller någon ofta alltför snabbt. Därför kan du ibland kännas mästrande och dräpande. Du vill egentligen aldrig "lägga dig i" men ibland är det precis det du råkar göra.

Samtidigt har du själv svårt att ta kritik. Du ställer ofta alldeles för höga krav på dig själv, vilket resulterar i att du tror att du inte räcker till.


premiär!

Vi vart så sjukt sugna på grillning idag, så det blev grillad antreco till middag. Vi tjuvstartade våren lite väl tidigt kanske ;)
och lukten, lukten av grillat. åhh så gott. Kan tänka mig att grannarna vart lite smått avensjuka :)

Vet inte vad det hänt med min kära man. Han kom hem med ett hjärta av gelehallon och chokladhjärtan. Hur gulligt var inte det då? Vad har jag gjort för att förtjäna dom :) ja han kan verkligen överraska.


                                   b
                                                  
                                 Sweet dreams


Mitt shopping begär fortsätter....

                                                                                        En ny mössa till mig
 
                                          l

                                                       
                                                                                En ny overall till Nelly


                                          l
Fast den jag köpte hade orange blommor inuti. Den var på rea. Det blir förhoppnings den sista overallen vi köper till henne den här vintern. Vi har redan hunnit förbruka 4 st. Tycker det låter lite väl mycket! Nu får hon inte växa nå mer ha ha


sovrutinerna

Nu ligger Nellan äntligen och sover. Hon var jätte trött tidigare men vägrade att låta sig somna.  Så jag blev tvungen att gå runt kvarteret med henne. Hon sover som bäst  när hon ligger ute i vagnen. Det är bra att få vara ute i friska luften!

                           
                                         ö
             

                                           
Hon har kommit in i en ganska bra rutin nu faktisk, sover en timme på förmiddagen och 2 timmar på eftermiddagen. På kvällen går hon och lägger sig vid 8 tiden. ser då till att hon äter sig riktigt mätt. och busar och leker med henne jätte mycket, så när det är väl läggdags så är hon så trött att hon bara vill sova, på det sättet blir det aldrig bråk lr sura miner. Det fungerar jätte bra för oss.

Vad hitta på?

I morse kl 7 var det så skönt att bara få vända sig om och fortsätta sova. J steg upp med Nellan. Jag brukar ha lite svårt för att somna om, men inte idag! Har fått mitt te på morgonen, så nu är jag pigg och alert. Min fot ömmar lite men det är i så farligt att jag inte kan gå :) Ska ta en kort prommis sen. Det är ganska grått och tråkigt ute men lite varmare. Undra om gubben min orkar hänga me ut? Kallar han gubbe för han fyller faktiskt så mycket som 30 år i år.  
Det är lite gubbvarning ha ha


Fredag idag och inget roligt händer. Vet inte vad man ska hitta på att göra längre. Har ingen fantasi alls.. Man kan ju inte göra så stora ustsvängingar längre när man har barn, så det blir oftast att man hyr nån film och äter lite gott. vilket är jätte mysigt. Men lite tråkigt i längden då man gör det nästa varje kväll.  Kanske man skulle hittat något roligt sällskapsspel. Det är ju trevligt!  Jag och J kunde förut spela poker på 2 ens, men hur roligt är det på en skala ha ha.


 


AJ AJ AJ

Jag makalöst klumpig! Jag halkade tidigare idag i trappen, och slog i foten, och  nu ikväll hade jag bråttom upp i trappen då Nelly hade tappat tutten. Givetvis så halkade jag till IGEN, måste ha stukat tån, för det gör så förbaskat ont! Smärtan var ordlös, eller nej det är en lögn, svordomarna haglade. In i duschen, åter smärta när det kalla vattnet forsade över foten. Sökte tröst hos J. Mängder med varmt te i magen, ordlös tröst och flera kramar senare kändes det lite bättre. Hur kan man vara så drumlig två gånger på samma dag?
Jaa, den senaste tiden har jag märkt hur jag blir klumpigare och klumpigare. Det börjar nästan bli Depserate-housewives-Susan-varning på mig nu!

Nej, mig borde man inte släppa ut bland folk!


Besök

Japp Js föräldrar har varit här under middagen. Nelly blev helt knäckt efter allt busande. Så hon somnade kl 7 ikväll. Kvällsgröten var vi tvungna att hoppa över, det bara sängen som gällde. Synd för J som ska upp med henne imorgon, då hon kommer vakna kanske 6. Jag ska ha sovmorgon!
Jag har sagt det att jag vill nån dag minsann åxå ha lite sovmorgon då jag bökar med henne halva nätterna. J hör ju inte när hon vaknar så det blir oftast jag som får göra det. Jag vaknar ändå så lätt av henne, och det skulle ta alldeles för lång tid att försöka få liv i J som oftast sover så djupt att när man väcker han så fattar han ingenting, det blir mest en massa yrande prat i sömnen.

På grund av all förlorad sömn, så har jag drabbats av den ärade åkomman Migrän, och får då sprängande huvudvärk som pågår i några timmar och som blir hundra gånger värre om lampan är tänd eller att det är ljud omkring. Jag får en pulserande värk vid höger sida av huvudet och har alltid haft det, jag är super känslig för ljud och ljus och jag mår dessutom illa på toppen av det här.  Inte lätt om man är ensam hemma och måste vara på topp hela tiden för Nellys skull. Även om jag så skulle vilja så kan jag inte bara stänga in mig i ett bäcksvart rum i flera timmar. Borde köpa migrän tabletter, jag vet!
Men jag har aldrig varit för att stoppa i mig en massa piller. Försöker undvika det till det yttersta.

Visste ni att nästan vad femte kvinna och tionde man har migrän? Problemen brukar minska efter 40-årsåldern. Men jag tror inte att jag orkar vänta till jag blir 40, jag vill bli av med min migrän nu!


Jag och J såg " sveriges värsta bilförare" ikväll. ha ha vilken cirkus! vad är det för dårar egentligen? Inte för att jag har körkort själv men ja skulle fan klara mig betydligt bättre än vad dom gör.. blir fruktansvärt rädd när jag tänker på att dessa faktiskt får vistas i trafiken.. hitta dom sina körkort eller vem är dum nog att ge ut dom? Men så kan man ju se på ett helt annat sätt.. skulle jag kunna vinna en helt ny bil på att köra för jävla illa och dåligt i tv så kanske man skulle kunna göra sig till lite.. vad vet jag?!

*Man ska köra bil.. med stil*


                                               


Vilket litet charmtroll man har :)

                                            ö

                                            ö

                                            ö



Nu ska jag och soltrålen gå iväg till björkskatakyrkan. Tydligen så ska det vara nån slags träff/ fika och sång för mammor och barn. Dom har även babymassage för dom som är intresserad, kan ju vara trevligt, men jag är lite skeptisk. Blir det för mycket "hej Jesus" så tror jag inte vi blir så långvariga :) Vi ska då gå dit och kika iaf!


Stor tjej nu!

Natten gick över förväntan jätte bra! Nelly ut sista målet kl 23.00. Sen sov hon till kl 4, då ville hon äta igen. Sen somnade hon om. Fast jag fick springa in några gånger och stoppa i tutten. Både jag och Nelly är ut vilade idag. Nu kommer hon hädanefter få somna i sitt rum, vaknar hon under natten så får hon komma till oss.
Först så kändes det jätte tomt och märligt när vi flyttade in henne dit. Jag hade lite svårt att somna. Vill som höra henne när hon sover, hon låter lite som en gris men hur gulligt är inte det! ha ha

Idag ser det inte ut att bli så bra väder. Hade annars tänkt att åka in till stan med Nathalie och Nova. Dom har upplogat isen i norra hamn. Det kan ju vara mojsigt att ta med sig lite fika och slagga där i solskenet och få sig en liten solbränna kanske :) Hoppas solen kika fram lite senare!

Annars idag så kommer Nellys farmor och farfar och hälsar på. Dom har blivit bortskämda med att jag alltid har något nybakat, men just idag känner jag inte för att ställa mig och baka nånting, så det får bli en shake ´n bake morotskaka. Det blir lika gott det!

Var dum och skickade iväg ett brev till försäkringskassan igår, UTAN något frimärke. Kom på mig själv precis då jag slängde ner brevet i brevlådan. Hur klantigt var inte det då!
Hoppas det kommer fram i tid, för jag vet ju hur lång deras handlingstid är. Det brukar gå i snigeltakt!

Vill ha!

Jag vill så gärna vinna den här budgivningen på tradera. Tycker jackan är super fiiiin!!!!
Till Nelly då så klart :)

                                               m


Gourmekock?

                   ö



Eller kanske inte!!. ha ha. Det blev iaf helstek med potatisgratäng till middag idag. Det blir även ost och kex till efterrätt. Varför vi lyxar till det så här på en onsdag är för att J åker och jobbar till helgen. Inte så kul för min del då han blir borta längre än vad han brukar :(

Blev så less på gubben som inte ides hitta på något trots det vackra vädret idag. Så jag tog Nelly med mig ock knallade hem till Nathalie och Nova. Vi åt lunchmacka och hade riktigt trevligt. Nova snäll och lånade ut sin gå stol till Nelly. den var då i rätt storlek iaf. Hon gled runt i den ett tag och hade roligt. Sen blev det lite slaggis om leksakerna där. Nelly tror att allt hon får tag i är hennes grejor,  Redan egennyttig. Undrar Vart ska detta sluta ha ha.

Snodde bilden av Nathalie

                       m



Nu ligger Nelly snällt i SITT rum i sin säng. Konmer nog gråta floder inatt då inte sover med mig. Men tänkte att vi måste ändå prova om det är så att hon sover bäst själv då vi inte kan störa henne. Jag själv kommer nog få en sömnlös natt, då jag kommer springa in där stup i kvarten och titta på henne.
Ska bli intressant iaf och se hur det resulterar.


Hon äter igen!

Nelly har ätit två gånger inatt, rejäla portioner, det känns skönt! Mjölken har inte surnat som jag trodde :)
Hon har vaknat till och från hela natten. Jag tror nämligen att det är vi som stör hennes sömn. Hon sover mycket bättre när vi inte är i rummet. Men jag är inte redo att låta henne sova i eget rum än. skulle kännas jätte hemskt. Även om hon är en stor tjej och kanske skulle klara av det så vill jag inte det. Det låter lite själviskt kanske.
Men man kan ju kanske börja lite lätt att hon får somna själv i sitt eget rum, och sen när hon vaknar kan hon få komma till oss :)

Vi steg upp lite senare idag, halv 8. Blev lite irriterad över att vi hade glömt köpa te igår. Brukar alltid dricka det på morgonen, kaffe känns inte bra att börja på tom mage. Det behövs inte mycket på morgonen att man bli grinig och odräglig. Tur att min lilla älskling är som ett charmtroll på morgonen. Bara det får en på bra humör igen!

Hur som helst känns det mycket bättre nu, solen tittar fram och det ser ut att bli fint väder idag! 
Vill hitta på något, nu nu nu.  


Ny design!

Me like :)


Utkast: Än så ...

Än så länge håller jag mig vaken, ska se till att lägga mig i tid ikväll, annars är det risk att jag blir så övertrött att jag inte kan somna alls. Ligger inte vaken en natt till, å sen upp tidigt på morgonen. Det pallar jag inte med.
Nelly har badat och ätit kvällsgröt, hon måste ha varit väldigt nöjd för hon somnade utan ett pip när jag la henne i sin säng. Annars brukar det vara lite bråk ett tag innan hon somnar. men innan natten är slut så ligger hon oftast med oss i sängen iaf. Det är väl det hon vet kanske :)

Är ju rädd att mjölken sinar nu när hon inte vill äta från mig. Rekommendationerna säger ju att man ska amma tills dom är minns 6 månader. Men vad ska man göra när hon är helt ointresserad? Hon har inte alls tid lr ro att ammas. Mätt och belåten verkar hon då vara iaf. Huvudsaken är väl det!

Såg halva avsnittet av "den rätte för rosing" för en stund sedan. Herregud så pinsamma killarna är! den ända vettiga är ju (konstigt nog) Linda själv. ha ha
Programmet i sig kanske är bra det kan jag inte uttala mig så mycket om med tanke på hur lite jag sett, men det känns en aning sorgligt att hon gör hela programmet. Visst är det roligt om hon hittar en man men hon kanske kunde gjort det på ett annat sätt för sina barns skull om inte annat.


Nu ska jag sluta klaga :) jag ska sätta mig ner med min karl och vara lite trevlig för en gångs skull ha ha

Go kväll gott folk!



Vad är det för fel på min bebis?

Som inte vill äta som hon ska.. Två dagar nu har hon varit helt ointresserad att äta från mig. Hon snuttar bara lite sen vill hon inte ha något mer.  Tidigare förra veckan var det mat varannan timme som gällde. Det är något som inte stämmer här. Mina tuttar är som två tickande bomber som snart sprängs. 
Det verkar som att hon är hungrig, men sen när jag ska ge så blir hon som helt obrydd och vänder sig bara åt ett annat håll.  Jag har prövat ge henne gröt och hon åt halva portionen iaf, alltid något!
Min bröstmjölk har väl helt enkelt surnat, ha ha.

Annars så har jag inte alls sovit nånting inatt. Halv 3 tror jag att jag tittade på klockan senast. Nelly och J sov men inte jag! Till sist somnade jag väl till en 10 min, och  då vaknade så klar Nelly.  Tutten åkte in och ut halva natten. kl 7 ville hon stiga upp. Jag sa till J att jag var tvungen att sova nån timme, så han fick kliva upp med henne då. Lyckades sova en stund, tydligen så d räckte för jag blev då pigg, pigg för att gå ut och skotta av bron. Ton vis med snö har det kommit inatt. Höll på som ett fån där med min lilla spade, då en snäll granne kom och erbjöd sig att låna ut sin snökara.

Vi åkte på storheden och köpte oss en egen sen. Snart slut på vinter men fortsätter det att snöa så här så vette tusan om det någonsin blir sommar i år!
Vi storhandlade även mat för hela veckan. Så det inte blir en massa onödigt handlande i veckan, måste spara lite pengar!

Jag sa till J att på vägen hem så åker vi förbi barnenshus och ser om det finns nån gå stol till Nelly. För hon älskar när man ställer henne på golvet och hon får stödja sig mot nånting, så vi tror hon skulle tycka det vore roligt med en.
Vi hittade faktiskt en billigare variant

ö

ö

Det syns kanske inte på bilden, men Nelly fötter hänger 2-3 cm ovanför golvet. Så typiskt att hon inte ska nå ner till golvet! Fattar inte. Jag tycker hon är lång, men tydligen inte så lång för att kunna använda en gå stol..








huvva

Är det inte lite kusligt...


n

härliga dagar

Ganska skönt att få stiga upp på morgonen så tidigt som 7. Man tar vara på dagen mycket bättre och den blir ju längre :) Man har t.o.m tid att äta lunch varje dag. Brukar annars hoppa över detta mål då jag annars stiger upp kl 10- 11 på morgonen. Men nu är det andra bullar. Det är nästan som att ha ett heltids jobb med en bebis. När hon är vaken spenderar jag all tid med henne, se till att hon har det så bra som möjligt. När hon sover ska jag ha tid att göra saker som jag inte kan när hon är vaken, som städa, tvätta, laga mat och så klart blogga ha ha, sådana tråkiga, men nödvändiga saker.
Jag vill inte börja jobba än på länge, trivs så bra med livet som det är nu. Jag måste ta vara på varje dag som jag får vara hemma med Nelly, man undrar vart dessa 4 snart 5 månader som jag har varit hemma har tagit vägen.

Nu sover hon och jag måste ta tag i städningen. puh!

Snön vräker ner!

snö, snö och mera snö. Det känns väldigt långt bort till sommaren nu :( hade en glimta hopp om att våren var på väg här för nån dag sen när det var otroligt härligt ute. Jag vara ute flera timmar, så skönt så!
Nä jag får se fram emot sthlm i maj. Jag antar att det är mer sommar där än här uppe i vinterlandet. Våren där nere har åxå sin charm.

Den här måndagen kommer inte bjuda på något speciellt. Har haft fullt upp hela helgen och vill passa på att bara vara hemma och mysa hela dagen. Kanske tar itu med lite städ, men bara kanske!
J kommer hem idag åxå, det blir skönt det. För vi har saknat honom!

Nu ska lilla donnan här få lite gröt.

shopping

Jag och Nelly åkte med min mor in till stan innan hon åkte hem, vi tog en fika på Åhlens, sen gick jag å strosade själv en stund. Har sånt köp begär. det är som mitt sockerbegär som jag har nu, vill bara ha mer och mer :) Såg på en bild på mig själv, och till min förskräckning såg att mitt hår genast måste tonas om. Så jag köpte en hårtoning (Mahognybrun). Vill till en frisör nån dag nästa månad och kanske göra ljusa slingor. har gjort det själv någon gång men det har aldrig blivit så lyckat. Det är ju jätte svårt att få det snyggt. En klippning är ganska aktuellt nu åxå. Vill ju bli fräsch nu när jag ska åka ner till sthlm :)

Det blev även ett par mjukisbyxor från team sportia till mig och en present till J!
Passade även på att köpa 3 st bodysar på lindex på d är 30% rea på allt till idag. Fick även lite kläder till Nelly av mamma. 3 bodysar och ett par byxor..

k

Bilder

Lägger upp lite bilder från i helgen!


Min mor och Nelly blev vänner till slut över lunchen :)

l

k

Hon kan göra grimaser åxå ha ha

l

Lässtund

ö

Bus unge

ö

l

Hon ser ut att ha nå lurt på gång

ö

Åxå Jag

ö




Det var det ja!

Söndag

Nelly tyckte det var dags att kliva upp kl 6.30 idag. puh. Jag är trött och vill ha sovmorgon!
Min mamma är här nu men Nelly tillåter inte henne att hålla henne. Det är bara jag som gäller :) Dom försöker att bli vänner nu, och det börjar ta sig. Får se om hon lyckas innan hon åker hem idag :) Bjöd på "a la Emma" till middag igår. Lax i ugn med creme fraiche, röd lök och dill. Visste inte riktigt hur man gjorde, och slutresultatet blev inte lika bra som när Emma gjorde det i jmk, men det var gott.

Nelly var lite snorig igår och jag börjar ana att hon kanske håller på att bli sjuk, för hon är jätte klängig, trött ofta, grinig, bajsar mer än vanligt. Vi får se om det bryter ut nånting. Jag själv känner mig lite risig åxå.
Så inget bad blir det för våran del idag!


Får se om solen dyker fram nånting under dagen, då kanske det blir en liten promenad iaf.. Ingen har ju dött av lite frisk luft!


RSS 2.0