gung gung

Nelly var så pass pigg idag så jag tog med henne ut till lekparken här utanför, hon fick pröva att gunga för första gången.


                                 öä
                                 i




sånt som händer...

Nelly är inte så populär hos sin far just nu. Jag gav henne en vällingflaska innan vi åkte ut på storheden. På vägen dit spydde hon upp allt i bilen. Det var bara att vända om hem igen, skura av bilen, skura ungen och mig.

Jocke fick åka själv nu och köpa utemöbler. vet inte vad jag har att vänta mig. Han kan komma hem med vad som helst. Sa då åt han att jag ville ha dom på jysk. så få se nu.


vårtecken

Klev upp 7, Drack morgon kaffet och grötade Nelly. Sen klädde vi på oss och gick ut på en morgonpromenad.
Det var jätte härligt och många vårtecken ute.


                             j
                             ö
                             l
                             j



Det var det. Nu ska jag ta en dusch sen sen sparka upp gubben. Så vi kan åka ut på storheden och handla lite. Hoppas på att mina frön kommer idag så jag kan börja odla :) Så krukor till det behövs bla. 

Nelly är pigg och kry nu. Aptiten verkar hon ha fått tillbaka åxå. Hon har ätit allt som erbjudits. 
Hon bablar på som bara den nu. Det fattad bara ord som vi förstår :)


                           


vi då?

Nu åkte pappsen ut på roligheter, Big Comedy på kulturens hus. Tanken var först att vi båda skulle gå men Nelly är sjuk så vi vill inte lämna henne med en barnvakt.

Men vad ska vi nu hitta på?

Lunch och shopping

Nu har vi varit på stan. Mötte upp Charlotte på shopping sen gick vi till M&P och lunchade. Nelly fick inte hälsa på Liam eftersom hon är sjuk. Så hon fick snällt ligga kvar i vagnen. Efter lunchen gick vi och strosade i affärer. Jag köpte en ny mascara då min är helt uttorkad, en ny hårtoning (mahognybrun) och hårspännen.

Nelly fick :

                       
                  j              b




Det var riktigt trevligt idag. Synd att barnen inte kunde träffas och leka lite.. När Nelly bli frisk ska vi ta och hälsa på dom nån dag.

Ikväll har jag inga som helst planer. Kl är redan snart 4 och jag måste börja med middag snart. Det bli kyckling,ris och curry sås. Det var allt för länge sen vi åt det.
Kanske tar en prommis igen lite senare. vad vet jag?

värme

Nu är det inte mycket snö kvar på tomten lr runtomkring. Små fjuttiga snöhögar finns kvar. Nu ser det så där skitit och tråkigt ut ute innan allt slår ut och det börjar blomstra. Bara därför köpte jag hem lite tulpaner igår. 


                              j

Imorse klev vi upp kl halv 9. Jag tror att Nelly har börjat se härligheten med att sova på morgonen. Men jag tycker man känner sig mycket segare när man fått sova längre än när man kliver upp kl 6. Konstigt men så är det. Jag ska nog inte klaga.

Nelly har varit uppe knappt en halvtimme, och nu sover hon igen. Ja, vad ska man säga...
Jag själv ska hoppa i duschen nu och göra mig klar för stan.


Tisdagen

Vaknade kl 8, vilket är väldigt ovanligt att Nelly låter en få sova så länge. Dock har hon tjorvat halva natten, fick en flaska kl 4 och somnade om. Inte kul att heta Nelly nu. Förkyld samtidigt som jag tror att det är tandsprickning på gång. Fast jag är inte helt hundra på det. Men jag hade inte blivit förvånad om det dyker upp nån i veckan om jag säger så!

Idag har hon varit duktig och ätit lite mer över det vanliga. Det är ju ett gott tecken på att hon håller på att bli frisk iaf. peppar peppar..
Nånting som är väldigt populärt just nu är turkisk yoghurt. Hon bara gapar efter mer och mer.. Det är ju lite fetare åxå. Dessutom tillsätter jag extra en tesked rapsolja i maten och vällingen. så nu är det tänkt att hon ska bli rund och go :)

Idag har jag städat och tvättat.. Varit på affären och handlat wienerbröd till fikat då Nellys farmor och farfar varit här.
Skulle ut på stan idag men jag skjuter upp det till imorgon ist. Då ska jag träffa Lotta och Liam. Vi ska göra stan och fika. Får se om Nelly är frisk nog att få följa med, annars får hon stanna hemma med pappsen.


                                                          Kommer Nelly bli en datanörd? 

                     i


                      

Jag i uppsatt hår. vilket aldrig händer! Känner mig så ovan att ha det så. Sen så är jag urkass på att göra frisyrer. Så det blir mest att jag bara har det hängande och slängande.. Inte så fint kanske!

Är lite smått rastlös. Tror jag tar en promenad!

Solsken!

Nelly sover och jag passar på att gå ut och pressa i solen en stund!


stackars liten...

Lilla hjärtat är snorigare än nånsin. Tredje dagen lr något sånt nu. Lite febrig av och till. Hon är rosslig och hostar. Orkar inte leka utan bara äter välling och sover i princip. Jag tycker så otroligt synd om henne. Har bäddat ner henne i min säng med massa massa kuddar. Hon är behov av mycket närhet just nu. Så hon har sovit med mig nu flera nätter. 

Jag hoppas att det vänder nu snart. Det är inte roligt alls att vara inne hela dagarna. Jag blir så otroligt trött och rastlös av det. Som det ser ut nu så vill jag inte åka till sthlm nästa vecka. Hinner hon inte blir frisk vette tusan om jag inte av bokar resan alltså. Man flyger ju inte med ett sjukt barn. Det hoppas jag alla förstår som har sett fram emot att vi kommer ner och hälsar på.

Ikväll kommer jocke hem iaf, och det blir skönt för just nu är det ganska tungt att vara ensam hemma. Man känner sig så låst och jag vill helst inte ens gå till affären med henne om hon har feber. Iof så är det kanske inte så farligt nu när det inte är så kallt ute men ändå.

Känner mig så ortroligt seg just nu. Sängen nästa!





Blir stressad

över allt det här med maten. Jag mår så dåligt över det. Nelly känner säkert av det.  Hon kan ta några få skedar vanlig mat sen får hon kväljningar,sätter i halsen och spyr upp. Hon kan ju inte leva på välling och gröt. Ersättning tycker hon inte om. Allt känns bara hopplöst just nu...

Jag kan ju inte kräva att hon ska orka äta så mycket när hon är sjuk, men vanligtvis äter hon som en liten myra om ens det! Alla andra barn jag träffar på bara skriker efter mera mat, medans Nelly gråter så fort haklappen åker på. Tillägger att jag aldrig tvingar i henne nå mat, utan det erbjuds frukost, lunch, mellamål, middag och kvällsmål. vill hon inte ha så behöver hon inte. vill ju inte att det ska bli någon ond cirkel.

Varenda dag går all min energi till det här dilemmat. Jag oroar mig hela tiden över hennes vikt och hälsa. Hon är så himla liten igenfört med andra barn i hennes ålder.  och hennes kurva börjar plana ut. Det känns oroväckande om nått!

Ska se om hon alls är intresserad av att ta bröstet ikväll, jag har ju fortfarande kvar lite grann och det går ju att få igång mjölken igen om det skulle vara så..


                                                           En  förkyld  liten Nelly

                     ä

Prylar

som jag har beställt från Rockefella



  k   jn
     n                                          u            
                                                              

Belöning

Sitter och dricker kaffe och äter en guldnogat, belöningen efter dagens långpromenad rund sjön. Tror det är så långt som 7 km runt.  Det var varmt och skönt. Termometern visar 15 grader idag. Åh det känns.

Nelly är lite snorig, gnällig och klängig. Hennes farmor och farfar var förbi idag en snabbis innan dom åkte vidare till sthlm. Nelly vill helst vara hos sin mamma. Hon brukar bli så mammig när hon håller på att bli sjuk. Inte ens jocke brukar få hålla i henne då.  Då är det bara jag som duger minsann. Annars brukar jag vara den tråkiga.

Resten av den här dagen tänker jag bara ta det lugnt. Känner mig inte riktigt pigg jag heller. Pratade med jocke igår och han känner detsamma. Men han måste stanna och jobba iaf. Där kan dom inte bara ringa och sjukanmäla sig för en lite förkylning och feber.. Jag får ta hand om han när han kommer hem ist! Ni vet ju hur karlar är när dom får förkylning ;)

Nu ska jag fortsätta att njuta av mitt kaffe ute i solen.





 


Inspiration

Från Magdalenas blogg. Har suttit och beställt hem lite frön som jag ska plantera så fort det bli aktuellt för det. Så himla seriös jag känner mig nu ha ha


    j

              Borstnejlika


 j

                 Pionvallmo


j

                     Ökenlupin


n


                    Röd Solros



jag är knappast världsberömd för mina botaniska kunskaper och gröna fingrar så dilemmat är stort! Jag ska till lägga att jag aldrig någonsin har planterat en planta tidigare. Och jag har ingen som helst aning om nån av dom här blommorna överlever här uppe.. Det blir verkligen en riktig utmaning för mig det här. Men roligt tycker jag det här ska bli iaf!

Farligt

När jag har lite att göra. Har beställt en massa kläder och skor till mig och till Nelly. Bla den här jätte onödiga dyra adidas dressen till Nelly..


                                         k

Gåva

Nelly fick ett par riktigt tuffa jeans av super snälla karin. Dem är i st 80 så det är meningen att hon ska kunna ha dem när hon kan gå. Tack så jätte mycket! :)


                       m

Idag är det tråkigt väder, Nelly är fortfarande lite risig, och sover för det mesta. Så det får bli en sån där trist städ och tvätt dag idag. Dom har lovat varmt till helgen så det är bäst att göra bort det nu!

Och våfflor blev det!

Men om dom var nå goda det kan jag inte påstå. Fanns ju tusen olika recept på våfflor, och jag tog tydligen det sämsta. Dom bara fastnade hela tiden i gärnet.. Och sen blev dom så frasiga så det var som att äta hårdbröd. Var ju pinsamt att bjuda karin på dom ikväll. Trevligt var det iaf att hon kunde komma förbi!

Nelly har vekligen varit gnällig hela dagen. Hon är inte som hon brukar vara. Så nånting är på g. Men vad det är vet jag inte?


Shit!

Läs här Herregud säger jag bara! Tydligen så kan sånt hända. Jag är glad att jag visste redan från v 6 att jag var med gravid. Man behöver dom där 9 månaderna ( även om det känns tungt att vänta så länge) att förbereda sig på ett litet barn. Fast samtidigt så kan man nog aldrig förbereda sig mentalt.

Dom första 2-3 månaderna var ganska tungt. Det var jobbigt att inte få sova, att alltid, dygnet runt, vara en mjölkko som sällan får mer än 30 min utan en bäbis i famnen. Att inte bli mentalt störd när din bäbis skriker och är helt otröstlig.Men det finns såklart även underbara stunder, men de är inte lika lätta att njuta av som man kan tro när man är helt slut av att "bara vara mamma".

Men nu, när hon är 6 månader, älskar jag det! nu får man så mycket tillbaka, nu börjar belöningen komma för detta slit man haft innan. ja det är en helt underbar ålder. Det är härligt när det händer saker för första gången. Och jag är glad att jag har dom stunderna att dela med någon. ( Inte alla som får det) Jag känner mig så stolt när hon gör framsteg. Fast stolt var jag ju såklart från första stund jag såg henne.

Jag älskar att vara mamma, och jag älskar min lilla familj!



                                k

så himla typiskt!

Tanken idag var att jag skulle bjuda hit Karin och flickorna på våffor. Men Nelly har hostat hela natten och morgonen så Tyra och Tilda får inte komma hit alls :( vill ju inte riskera att dom blir smittad om det är så att Nelly håller på att bli förkyld.
Vi får se om karin kommer utan tjejerna lite senare när hennes karl har kommer hem. Hoppas det, för jag är jätte sugen på våfflor! :)

Nu faller alla bitarna på plats iaf. Nelly har ätit jätte dåligt 2 dagarna nu. Det är bara välling som duger. Håller hon på att bli sjuk nu så är det ju därför. Hon känns lite varm, men har inte riktigt feber. Hon är trött och gnäller hela tiden.

Vi åker ju till sthlm nästa måndag så jag hoppas hon är frisk då! Vill ju inte flyga annars med henne. Men det är ju som sagt var ganska många dagar kvar dit. Hon hinner nog bli frisk till dess..


Termometern visar 15 grader. Nelly sover och jag ska sätta mig i solen med en glass. Glassigt värre! :)


Kidnappning!

Stackars lilla Nelly blev kidnappad på Åhlens idag. Jag är fortfarande lite i chocktillstånd. Jag var på barnavdelning och tittade lite. En utländsk kvinna stod åxå där med sin vagn. Vände mig bort några sekunder och helt plötsligt är Nelly borta, och där står jag med hennes son och vagn. Kände paniken komma. VART ÄR MITT BARN???
Börjar springa runt där och letade efter kvinnan. Hittade henne till slut på damavdelningen helt obrydd att hon hade tagit fel barn. Jag sa -ursäkta men du har faktiskt tagit fel vagn. Hon blev så klart chockad och bad så mycket om ursäkt. Hon måste verkligen ha varit i en helt annan värld, hur kan man annars kunna ta fel sådär? Jag hann ju brusa upp där och bli jätte rädd. Tänkte att jag aldrig skulle få se Nelly mera. Man vet aldrig, det finns faktiskt puckade människor som skulle bara kunna byta ut sitt barn sådär...

Inte nog med det... När jag skulle ta hissen ner från M&P så fastnade jag. Tur att jag inte har sån cellskräck. Hade det varit några år sen hade jag nog fått lite smått panik. Kunde inte änns åka hiss då på den tiden.
Tröck och tröck på den där förbannade larmknappen. och inget hände. Som tur var så hade jag fastnat så jag kunde se och prata med Katja och charlotte. Dom hämtade dit personalen på M&P. Han sa bara att jag skulle trycka på nöd stoppen. Så enkelt var det :)

En händelserik dag idag. Efter alla incidenter så tordes jag inte ta bussen hem. Sån otur jag haft idag.
Hann få skavsår på hälarna, för att jag tog ett par skor som jag inte brukar annvända. Så inga fler promenader idag

Nu ska jag bara försöka smälta allting och se lite tv. Det är ju greys ikväll, inte att missa!


Hela 8 timmars sömn

Har jag fått inatt. Det var ett tag sen kan jag säga!

Idag är det riktigt varmt ute, nästan som sommarväder. Tänker gå in till stan idag, först ska jag på apoteket och köpa eskimo kids till Nelly, sen ska vi på fika träff på M&P. Det var nån vecka sen nu vi hade nån mammaträff. Så det blir trevligt juh.

Nä vill inte sitta mycket länge till här inne. Jag måste passa på att sola lite medans Nelly sover!

hmm

jag är nog lite dagblind, ingen efterlyst ikväll...skojja bara tidigare :)
känner mig allmänt virrig idag. varför?

Jag ska se möjligheter i problemen, inte tvärtom

"Problem är bara möjligheter i arbetskläder"

Jag har på senare tid varit framme och klöst på gränsen till det omöjliga utan succé. Det handlar om saker som normalt kräver engagemang med båda händerna men som (på grund av den fastklämda babyn på min höft) numera måste övervägas att utföra med en hand. Vissa saker går att lära sig, andra... Ja, jag tänkte göra en liten lista:


MAN KAN hänga tvätt med en hand...

MED VISS MÖDA vända in-och-utvända jeans,

MEN INTE vika den torra tvätten snyggt.

MAN KAN ta fram alla frukostgrejer med en hand...

MED VISS MÖDA bre smörgåsar,

MEN INTE hyvla normalstora ostskivor.

MAN KAN skriva ett sms med en hand...

MED VISS MÖDA göra en läslig inköpslista,

MEN INTE texta snyggt på ett gratulationskort.


Här är ett exempel till, där jag faktiskt tagit mig förbi "viss möda"-stadiet men sen stannat på den nivån. Allt har en gräns med 7 kg vift, krafs och gnäll i famnen.


MAN KAN vispa ihop en kaksmet med en hand...

MED VISS MÖDA tillverka chokladbollar.

MEN INTE baka vanliga bullar.


sovar dag!

Inatt vaknade Nelly bara en endaste gång på hela natten. Då fick hon komma och sova brevid mig. Sen vaknade hon kl 5 för att äta. Hela 6 timmar klarade hon sig från att äta. Vilken drömnatt! Skönt att känna sig ut vilad!

Trots att hon har sovit så bra inatt  så har hon haft en riktig sovdag idag. Vi gick på en liten prommis efter lunchen för jag behövde köpa mer välling på affären. Då sov hon 2 timmar. Sen frågade karin om vi inte skulle följa med en sväng till med henne, Tyra och Tilda. Vilket vi så klart gjorde. Det är ju så underbart härligt väder idag så vem vill sitta inne? Nelly somnade igen i vagnen och sov hela vägen, dessutom stannade jag  hos karin en stund innan vi traskade hemåt. Kom hem och hon sov fortfarande. Och kan ni gissa vem som somande som en klubbad säl efter middagen? Jajamen.. Få se nu hur länge hon är uppe ikväll..

Ikväll är det efterlyst om kvinnan som försvann här i luleå. Dom gav tidigare upp sökandet för att dom inte misstänkte något brott. Men nu har folk sett henne här vid ormberget. Så hon lever ju. Men hon har inte hört av sig till familjen nånting sen hon försvann. Låter väldigt mystiskt. Kanske man har sett henne, men inte tänkt på det.
Så det måste jag se! 



                                 p







Så modigt av mig

Det är vår, och det visade sig att alla spindlar inte dog under vintern. Och när jag ser en riktigt stor spindel i vårt hem reagerar jag instinktivt med att börja gråta.

En del tycker att jag är feg.

Och löjlig.

Men det är jag inte. Det är bara en naturlig försvarsreflex.


Jag försöker helt enkelt dränka spindeln.


Kan nån säga åt mig?

Sitter med en beställning på kläder. Helt vettiga, bra priser, snygga och jag behöver dem. Vad hejdar mig då?

Jag vet inte! Snålhet? Dumhet?


Babysång

Babysång stod på schemat idag. Lika kul som vanligt, ser att Nelly uppskattar det mer och mer också. Idag log hon massor trots att hon var trött. Det var trevligt och kul, lite lek, lite babysång och sen fika och pratstund. Inte så många som var där idag. Men därimot var det två pappor som hade hittat dit. Vilket inte är så vanligt kanske att papporna tar sig tid att gå på sånt.
Vi ska kanske följa med en av mammorna där på babysång inne i stan på onsdag. Där det är lite mera folk.

Efter babysången åkte vi till storheden och handlade mat till mig och Nelly. Jocke har åkt iväg till jobbet nu, så nu är vi ensamma. Såklart kommer vi sakna pappa i veckan, men jag vet att vi kommer klara oss :) Jag har planerat in lite saker som vi ska hitta på till veckan.

Nu ska Nellan få sin gröt.

söndagskvällen

Nelly tog vällingen ikväll. Peppar peppar. Sen somnade hon stenad i sin säng. Det går nästan för enkelt att lägga henne nu. Inget gråt lr nå från hennes sida. Hon är så duktig som somnar själv.  Självklart vaknade hon många gånger på natten ibland, jag ska inte säga att hon sover 12 timmar i streck.

När hon vaknar på natten får hon antingen mat lr komma in till oss. Så klart får hon få äta på natten om hon vill det. Hon ska ju inte behöva ligga hungrig.  Vuxna människor vaknar också på natten ibland och är hungriga, och går upp och gör en smörgås eller dricker ett glas mjölk. Barn kan också vara hungriga på natten, tex om de är inne i en tillväxtperiod eller om de inte har ätit så bra under dagen.

Huvudsaken nu är att hon inser tryggheten med att sova.
Ett tryggt barn sover, och jag tror att barnet lär sig att natten och sömnen är trygg om föräldrarna är trygga och visar det från början. Man måste ta barnets signaler på allvar.


Sen under kvällen såg vi på Wipeout. Alltså.. så sjukt program. Jag hade dock inte skrattat så mycket om det inte hade varit för de förträffliga kommentatorerna Hans Wiklund och Felix Herngren. Jag garvar ihjäl. Jag skrattade så mycket idag att satte kexchoklad i halsen och var tvungen att hosta upp dem. Men jag tycker det är hysteriskt roligt när folk ramlar och gärna slår sig lite. När alla armar och ben bara fladdrar runt och man hör hårda smällar när kropp möter de där plastiga kuddarna. Ha ha


                               j


Nu ska jag göra iordning en till vällingflaska till Nelly innan jag kryper till kojs jag med. Ska bli skönt!

Gokväll!

Man mår som man förtjänar

Ja, jag måste faktiskt erkänna att jag känner mig lite sliten idag, trots att jag var så skötsam igår. Men det är bara att inse att man tål inte så mycket numera. Man går ut alldeles för sällan så man är ju inte van. Nu får det gärna gå ett halvår till innan jag går ut igen.

Det blir nog en bakispizza till middag. Det är allt vad jag får i mig idag! En romantik komedi till det blir bra.


Jag lever!

Jag överlevde en kväll ute på krogen. Det var jätte trevligt. Jag och Nathalie gick på all-stars efter bowlingen och drack några cider. Blev lite glada och lulliga. Så som det ska vara :) Träffade på kändisar och låtsades vara ett par för att slippa odrägliga och fulla karlar ;) Tyckte vi skötte oss utomordentligt bra.

Jocke var snäll och kom och hämtade oss vid 2 tiden. Då hade vi partat klart tyckte vi. Och det var riktigt skönt att få komma hem och krypa ner i sängen brevid mina små älsklingar.

puh

Jag har hållit igång sen kl 6 imorse med allt möjligt. städat och rustat upp.
Sitter just nu och poppar musik, tänkte få upp partystämningen. Vi ska och bowla med Nathalie och Magnus ikväll, och efter det blir det krogen bara för oss tjejer. Herregud, jag har ju inte varit ut sen i julas. Och det var år och dar sen jag var ut här i Luleå. Så det var väl på tiden!

sköna fredag :)

I morse klev jag upp med Nelly kl 7. Uppe med tuppen som vanligt. Finns ingen risk att hon skulle vakna senare än 7. Kl 9 sparkade vi upp jocke åxå. Åt lite frulle, sen lånade vi joppes släp och for med lite skrot till kronan med allt skräp vi hade på altanen. Nu är det bara utemöblerna som fattas där.

Sen har jag bara donat på här hemma. Lagade köttfärstortillas till middag. Vi hamnade i matkoma efter maten, så vi däckade en stund allihopa
Nu sitter vi och äter fredags snaks.

Gav Nathalie ett uppdrag till imorgon. Får se om hon lyckas ;)


Har en fredagsfräckis på lager åxå!

Sex i mörkret..


Det var ett par som hade varit gifta i över 20 år.


Varje gång de skulle älska insisterade mannen på att de skulle ha
lampan släckt. Nåväl, efter 20 år kände kvinnan att det var löjligt. Hon funderade på hur hon skulle få honom att sluta med denna tokiga
vana.


Så en natt, när de var mitt i ett vilt, skrikande, romantisk session,
tände hon ljuset. Hon tittade ner och såg att hennes man höll i en
batterigången stimulator apparat, en vibrator!! Mjuk, underbar och
större än en riktig en.


Hon gick i taket.


"Din impotenta idiot", skrek hon åt honom. "Hur har du kunnat ljuga
för mig under alla dessa år?" "Bäst du förklarar dig själv!"


Mannen tittar henne rakt i ögonen och säger lugnt:


"Jag förklarar leksaken.. du förklarar barnen.."

Besök

Nathalie, Magnus och Nova kom och överaskade oss ikväll. läänge sen sist, så det var trevligt!  Nova har ju hunnit bli riktig snabb nu :)


                                       ö

                                       l

                                       å

                                       ä

                                                                            Tack för besöket :)

Torsdag

Blev så inspirerad av Sofia som är så hurtig. så när jag klev upp i morse satte jag på mig mina träningsskor och träningskläder och for ut och sprang. Härligt var det, och alldeles lagomt varmt ute. kände mig dock som en otränad elefant när jag sprang. Det var tungt, man har ju ingen kondis alls. Men det ska till att tränas upp nu!

Mot lunch åkte vi in till stan. Träffade på karin, fikade på M&P, handlade sommar hattar+ en keps till Nelly. Skulle köpa ett par nike skor som jag hittade tidigare i veckan. Men nu när jag såg dom var dom inte lika snygga. Inte snygga nog att köpa för 1000 kr. Så det blev inga :(

Men det blev en ny dator iaf, en stationär dator. ( eftersom min gått sönder) Den blir bara att ha i gästrummet. som ska senare inredas till ett kontor är det tänkt.

Vad händer ikväll då? mja, om jag känner mig motiverad så blir det en kvällspromenad efter middagen. Känns så trist att bara sitta inne när det är soligt ute.

Nelly ska sova en stund nu men jag hör i baby barnvakten att Jocke håller på att busa med henne där uppe, hon bara kiknar av skratt. Blir ju nyfiken och måste gå upp å kika vad som är så roligt :)


Storheden

Nu har vi varit och storhandlat för hela veckan. Det blev mycket mat, så nu ska vi väl klara oss ett tag.
Ikväll blir det pasta carbonara

pasta
bacon
gul lök
vi har även tillsatt champinjoner och paprika
grädde
riven permesanost
ägg


Vi firar även Nelly som fyller halvåret idag, dock inte med tårta då både jag och jocke bantar :) Inga bullar på några veckor nu. peppar peppar..
Iaf inte för Jockes del. Han blev ju skengravid med mig, jag har ju lyckats tappat alla mina kilon men det har inte han :) Dom har slagit vad grabbarna vem som har gått ner mest till månad aug. Det blir spännande att se vem som vinner. Känner jag grabbarna rätt så kan det bli svårt att stå emot ölen till sommaren ha ha


Faaaan!!!!

Min dator har kraschat!!! Åhhh alla mina bilder. BORTA. *gråter*

Nu vet jag vart iaf hälften av mina skattepengar kommer gå till. En ny dator! Inte riktigt vad jag hade tänkt slösa dom på. Är glad att jag fick så mycket som  jag fick. Tillsammans fick vi jag och Jocke nästan 20 000 kr. Inte illa! Och då har jocke inte deklarerat ännu. så mer väntar :) Bra att ha lite extra till semestern i sommar + till renovering här hemma.


Inatt kände jag mig som värdens sämsta mamma, då Nelly var jätte ledsen för att hon inte fick bröstet när hon vaknade kl 12. Det blev så att jag ammade henne då. Jag kommer nog troligtvis amma henne bara på natten nu hädanefter
Natten har ändå varit ok. Hon fick i sig både gröt och välling igårkväll så hon var inte lika hungrig som hon brukar vara.

Idag är det lika fint som igår. Det blir en lite kort prommis till karen på en stund. Hon ska bjuda på lunch. så snällt så :)
Sofia och Nacy kommer förbi åxå. Trevligt trevligt...
Ska bara försöka få i Nelly lite lunch före så är hon glad och nöjd förhoppningsvis!


                                å

                                   En bestämd liten dam som håller minen

ooops

Dags att sänka ner sängen ett snäpp.


                        p

Sooool

                           p
                           p

Jag och Nelly sitter och myser i morgonsolen. Så varmt och härligt det har varit nu två dagar. Jag har verkligen tagit vara på alla soltimmarna.

Jag var tvungen att vara borta en stund idag, för jag ska sluta amma nu är det tänkt. Så jag åkte in till stan en sväng. Skönt att vara för sig själv en stund. Jag behövde verkligen egen tid idag. Nelly har varit ganska krävande dom senaste dagarna när jag varit ensammen.

Jag har tagit beslutet att sluta amma nu för att det känns bara  jobbigt att inte ha så mycket mjölk kvar, det räcker bara till en liten slurk, och det blir inte mitt lilla hjärtat mätt på. Hon äter ju så dåligt med mat nu åxå. Så jag tänkte att det kanske blir bättre om jag slutar tvärt. 
Nu har Jocke fått gett henne mat hela dagen idag, så hon inte kan bli frestad av mig :) ska jag försöka mata henne så funkar det inte alls. Hon blir bara ledsen min lilla plutt :(

Det är jobbigt hur som helst. Men jag tror att i längden så är det här det bästa för Nellys del.  Hon har accepterat maten hela dagen idag iaf. Och hon är mätt och nöjd nu. Så det känns jätte skönt!

Jag gruvar mig för natten nu bara. Hoppas hon tar flaskan!


På stan så köpte jag jätte coola kläder till Nelly. Så himla tuff hon blev min lilla rocker ;)

                                p

                 




Ikväll har jag gått....

                            l


9736 steg.. Blev så rastlös att bara sitta hemma, så vi gick ut, jag och Nelly. Det var en jätte skönt ute. Det blev så varmt att jag var tvungen att ta av mig lite plagg. En riktigt  härlig kväll!  Vi var ute 1,5 timme.

Nu ska jag försöka ge Nelly lite gröt, sen väntar ett bad för hennes del. Hon lär nog somna ganska sen ikväll då hon sov halva vägen hem. Så då kanske jag får lite sovmorgon imorgon :)


Besviken

Jag tror jag talar för varenda norrlänning när jag säger att jag är besviken på årets påskväder! Nedre delar av landet har nästan haft sommar väder. Verkligen Orettvist! Det får mig bara att längta tills vi åker ner till sthlm i början på maj. Fick ett mns av Emma, hon skickade en riktig sommar bild därifrån. Vi får hoppas att vi har tur med vädret  en hel vecka när vi är nere.

Nelly hon fortsätter att trotsa, och matvägrar. Hon är en riktig bestämd liten tjej, som vet vad hon vill. Det går inte att lura henne heller. 
Det är så roligt, man kan redan nu märka av hennes personlighet ganska väl. Hon är envis, högljud, supercharmig, gåpåig, stark integritet, självständig, viljestark och alldeles alldeles underbar :)

Jag tror det är ganska svårt att börja "korrigera" beteende redan nu. Men om det fortsätter i samma anda är det bara att rusta sig med ett oerhört tålamod, jättemycket kärlek och tydliga gränser (lättare sagt en gjort )

Påskmiddagen

Jag antar att "vanligt folk" sitter tillsammans med sina familjer och äter en god påskbufé nu.
Nelly sover och själv sitter jag och äter pasta och kassler. Nog är det synd om mig alltid :)

Jag och jocke får fira påsk nästa vecka när han kommer hem ist, med god mat och allt vad det innebär. Så får det bli..

Shit

Jag har klipp av mig allt mitt hår! Jag blev så fruktansvärt less på det. Kunde inte göra några frisyrer alls. Det bara hängde. 



                              p


Ha ha nej då, Klippte bara upp håret till en liten tuffare frisyr. syns ju knappt att jag klipp mig :)

                              o 

                              p

Hade bara lite att göra medans ligisten låg och sov. Ohh ja, hon har varit som ett litet monster idag Nelly. Vrålar och skriker rakt ut.  Om jag inte leker med henne, så blir hon jätte arg. Hon kan inte vara ensam en sekund. vägrar äta all mat jag ger henne, även gröt. Bara amning som duger.

Jag vet, det är en period och det går över... men det är ganska jobbigt när jocke inte är hemma :(

Påskafton

Idag är det påskafton. Det går undan...
När jag var liten och jag vaknade på påskafton så sprang jag alltid upp, för att se om påsktuppen varit hos oss och lagt några ägg.. (hur nu en tupp kan lägga ägg, men det reflekterade jag inte över då) äggen hittades alltid och jag vill minnas att vi åt en riktig påskfrukost efter det.
 
Allting var så mysigt och roligt när man var liten. Längtar tills den dagen vi börjar med egna traditioner här hemma och när vi får gömma påskägg till Nelly. Vi får hoppas att Jocke inte jobbar fler påskhelger framöver! Det är ju nackdelen med att han jobbar borta. Han missar ju en massa saker.

Jag har inte ätit ett endaste ägg iår. Vi kommer att äta 6 miljoner ägg i timmen på påskafton sägs det, då måste jag äta några om vi skall nå upp till detta.

                                 å 


Oj, så snygg jag blir på omslag :P

                              p

                             å

                             p

                             å

                             p

Inga

Påskkärringar i sikte på hela dagen :(  och jag som har en massa karra att dela ut! 
jaja, jag fick göra min egen påskkärring ist. Måste nästan vara sötaste av dom alla! :)


                        p
´

Nelly hon ratade min mat idag :( Iof så vägrade hon allt idag. Vet inte vad det är med henne. Tror kanske hon har någon separationsfas nu. Jag ammar ju inte henne så mycket på dagarna längre, kanske det som känns jobbigt för henne?
Lr så är det tänder på G? Vi får se om det dyker upp någon om ett par dagar. Hade nästan varit skönt om det var så, då vet jag iaf vad felet ligger någonstans....


Dagens outfit!

En röd vit body med små äpplen på, Nelly fick den av sin mormor i påskpresent. Och ett par röda shorts :)



                                   å


                                           

               

Här kokas...

Det barnmat för hela slanten. Det blev köttfärs, med morötter, krossade tomater och pasta.
Det andra maträtten blev. Kött, morötter, potatis, kolrot och palsternacka.  Några burkar blev det iaf!

                             ö
                             p

Hoppas det duger till lilla fröken. Hon är ju så kräsen vad det gäller mat. Nu idag har jag bara fått i henne gröt och frukpuré. Kyckling och ris var ingen höjdare direkt. Banan som man tycker att alla barn ska gilla. Det gillar inte Nelly.
Ja, hon speciell min lilla going!


Tror jag råkade ha sönder Jockes dyra kamera. Inte systemkameran han köpte (tur var väl det!) Råkade på något sett stöta till den och ner åkte den i golvet. Klumpig som man är! Nu när jag försöker starta den så går den inte igång. Jag tror jag väntar med att berätta det tills han kommer hem.. Jag kan ju alltid skylla på Nelly :)

Nädå, jag ska vara ärlig! Jag är ändå värdens sämsta lögnare. Det är nästan pinsamt så dålig jag är. Han skulle se på mig på en gång om det var så jag försökte luras.



Ärlighet varar längst

Lögnen kommer att skada dig,
även om den tycks vara till gagn.
Sanningen kommer att gagna dig,
även om den tycks vara till skada.

Citat: Arabiskt ordspråk


Långfredag

Jag gick och la mig tidigt igårkväll, kl 21.30. Å tänkte här ska det sovas! Nå kl 00, 1, 2, 3.... ja ni ser själva ett mönster, Nelly vaknade gång på gång. Kroppen har fått sina 5 timmars sömn och har tydligen lärt sig att det räcker så.

Man blir ju bara deppig när man vaknar på morgonen och det är helt vitt ute, och det bara vräker ner snö. Är det så här det ska vara? Tragiskt är det iaf...

Idag är det Långfredag. Då ska man ha tråkigt. Jag fyller dagen med städ och tvätt. Tänkte åxå vara duktig och göra egen burkmat till Nelly. Tror det blir kalops, kött och grönsaker. Det låter ju nyttigt.
Nå roligare än så ska jag inte ha idag.


Snyggast i stan!

Är Nelly i sin nya dräkt. Men hon kunde bara ha på sig den en liten stund, för det första hon gjorde var att bajsa ner den ha ha.

                                  p
                                  k


Nu ligger hon och sover. Mätt som en gris, Först fick hon gröt vid 6 sen gav jag henne välling kl halv 8. Första gången hon fick smaka välling. Först som vanligt skulle hon inte ta flaskan. Men då fick jag lära mig ett knep att doppa flasknappen i frukt puré och sen försköka ge. Satte henne dessutom i matstolen.
Och gissa vem som slurka i sig nästan hela flaskan?Jo visst!
Hon är allt lite svår flörtat den här lilla damen :) Nu hoppas jag att hon sover gott inatt!

Det hörs små konstiga ljud här i huset. Knäpper som i väggarna. Jocke sa att han trodde vi hade råttor som springer omkring. Usch fy! blev livrädd varje gång jag hör dom ljuden. Vill inte ha några objudna gäster här! Hoppas han sa så bara för att skrämmas... Jag får intala mig själv att det bara är rören som låter.





Glad påsk

Det önskar jag er allesammans. Må så gott och var rädda om er och varandra! Lite vänlighet och god vilja kan göra mycket!



                            å

                                                  


Vad är det här?

Det är kallt och det snöar. Alla vårkänslorna bara försvann. Dom säger ju att den nya snön ska ta bort den gamla. Men jag börjar tvivla på det.

Jag och Emma var ju så duktiga i helgen och skottar fram altanen här på baksidan. För att kunna njuta av vårsolen. Men jag ser ingen skymt av någon sol här inte :(
Jag kollade in smhi vad det skulle bli för väder i helgen, och dom lovar då sol och upp till 10 grader varmt. Så vi får väl se.

Idag är det en sån där dag som jag inte har något planerat på hela dagen. Det känns bara skönt. Det har varit nånting varje dag dom senaste dagarna. Nu idag ska jag bara vara hemma och njuta, som högst kan jag gå till affären.
Tvätten står ganska högt upp på listan åxå!

Gäsp

Nelly bestämde sig för att vakna 5 idag. Hon är riktigt mysig och sådär "rackarbusig" så vi gosar och bondar. Morgonstund har guld i mun eller vad man nu säger..

Jag gäspar och gäspar, när man väl börjat verkar man inte kunna sluta. varför gäspar man? Det man ofta hör är att det är syrebrist.

Dessutom "smittar" gäspningar. Gäspar en i rummet gör snart alla det och det är omöjligt att sluta. Jag upptäckte att det inte funkar på bebisar- Nelly gäspar inte alls. Inte ens om jag gäspar extra tydligt, för att demonstrera.


Slutsats: Man gäspar för att man är trött.

Slutsats 2: Jag är trött!

Slutsats 3: Nelly är pigg..


Läste nyss i nsd

att en kvinna är försvunnen här i luleå.Hon har varit borta sen i söndags. Man får hoppas det inte hänt henne något,eller att hon råkat ut för någon galning!Finns säker en hel del sådana som går lösa,hua!
Jag ska se efterlyst nu kl 9 för att se om dom visar nånting från fallet.

Poppar

                                    Jag och Nelly poppar musik, favoriten just nu är pink- so what :)

                           P

Hemma

igen efter fikat på stan. Det var trevligt. Dom mammor som var  där idag hade lite större barn som sprang runt och lekte. Det blev fika och sen hade dom fullt upp att jaga barn :) Nelly hon var som vanligt högljuddast på stället. Hon har börjat med att skrika rakt ut, inte för att hon är arg lr så, utan för att hon tycker det är roligt. Lite pinsamt är det när man är ute och fikar :)

Innan fikat tog jag en sväng in på kappahl och köpte 3 st bodysar som var på rea. Man måste ju passa på när det är billigt :)


                             .


                       Titta så stor hon ser ut av vara min lilla tjej i sin nya P.O.P jacka :) Mössan är åxå ny!


                            ö

Jösses så hon är snygg lilla damen. Den är lite stor nu men det är bara bra, då kan hon kanske ha den till hösten åxå!


Mammaträff

Nelly ligger och sover förmiddag. Och jag håller på att göra mig iordning för mammaträffen inne i stan. Vi ska fika på M&P. Det bli jätte trevligt! Tänkte jag skulle knalla in till stan först, men det var så ruskigt väder idag så jag tar nog bussen. Jag är så lat lat lat.

Vi blev tyvärr inte så många idag som fikar, kanske för att det är påsktider nu, och dom flesta åker väl till stugorna. Alla utom jag och Nelly då :( vi blir sittandes här hemma hela påsken. Jocke jobbar och jag har ingen lust att ta bussen till jokkmokk. Man har ju alltid med sig så mycke packning när man ska någonstans. så det känns bara bökigt.
Men vi får nog det mysigt iaf..


Nu har jag inte tid att sitta här längre!


Hej hej


Från en annan synvinkel

Ibland måste man prova saker för att veta om de är bra. Nelly låg till exempel under ett babygym och var sur och uttråkad. När jag lade mig bredvid såg jag varför- varenda leksak var vinklad så den såg rolig ut från föräldrahöjd- låg man under såg man bara botten på dem! Inte undra på att det blev tråkigt...

Nelly sover nu här i soffan brevid mig. Och klockan närmar sig 18.00. Hon borde egentligen inte sova just nu, då riskerar det att bli en väldigt, väldigt tidig morgon imorgon. Det skiter jag i. Väck inte det barn som sover!

Hon vaknar förhoppningsvis på en liten stund, då ger jag henne lite gröt och sen badar jag  henne.

Middag

Det blev tacos från gårdagen, lika gott idag var det. Jag tycker om när man har många olika såser till. mmm
Nelly fick lasagne, hon åt lite mer än en halv stor burk. Duktiga flicka. Hon blir bara bättre och bättre på att äta nu. Det är så roligt att se att hon tycker om det jag ger henne.

                                              Sen fick hon prova på majsbågarna. Det var åxå populärt!

                                    m

Besök och Bvc

Jag och Nelly tog en sovmorgon till kl 8 idag. Känner mig ganska pigg och ut vilad. Hann städa upp här innan karin och hennes flickor kom. Jag hade inte hunnit baka nånting, eftersom vi har haft fullt upp hela helgen. så hon var gullig och  tog med sig riktigt goda bullar. Jag måste verkligen börja tänka på figuren nu. Det har blivit lite för mycket med godsaker dom senaste dagarna. Och jag har varit lat och inte gått på nån långpromenad på läänge. Men nu i veckan om det är fint väder ska jag promenera! That´s it!

Efter fikat följde jag med Karin en bit hem, för Nelly behövde sova en stund innan vi skulle till bvc. Hon slocknade nästan på en gång. Förstod att hon var ganska trött.

Sen gjorde vi oss iordning och gick till bvc. Nelly blev helt förskräckt när vi kom in på rummet och hon såg bvc tanten. det var nästan som om hon kom ihåg vad som hände där sist då hon fick sprutan. Hon grinade nu nästan hela tiden. Blev bra först när vi skulle träffa doktorn. Där skötte hon sig utomordentligt bra.

Längden idag var 66 cm vikt 6570 g  och huvudomfång 39,5 cm

Nu orkar jag inte längre

Ögonen går i kors. Jag måste hasa mig till sängen nu, kl bara halv 10, tidigt jag vet men vad gör man? Nelly lär väl tjorva som vanligt inatt, och vakna tidigt. Gör inte så mycket om hon vaknar tidigt imorgon. Vi får nämligen stor besök av Karin och tvillingarna Guud så kul att träffa dom igen. Så jag måste hinna städa upp här lite innan. orkar inte göra det ikväll känns det som.

Mer som händer imorgon är att Nelly ska på sin 6 månaders kontroll. Tur att jag kollade i boken ikväll, för annars hade vi nog missat det. Då ska en läkare kolla på henne. Hoppas att hon sköter sig, och gör sin mamma stolt :)

Nu ska jag krypa ner i sängen brevid min lill älskling, hon får sova med mig inatt, annars känns det så himla tomt nu när jocke inte sover där...

Sov gott

Nu har vi lekt titt-ut

Nelly tröttnade innan mig. Bah, ungar idag har ingen uthållighet.. Nu är det sängdags för den här lilla damen!

Ett jätte stort grattis

Till min vän Ida som har fått en sån söt liten kille..  Önskar er all lycka i framtiden!


Alla åkt hem

så var det bara jag och Nelly hemma, Emma och Léon har åkte hem till sthlm, och Jocke är på väg till jobbet i kiruna.
Känner mig frusen och trött. kan inte förstå varför då jag fick sov morgon till 10 idag. Sen mötte vi upp Sofia och Nancy  vid 12 tiden och gick in till stan. Lite kallt men skönt med frisk luft.

skulle köpa lite byxor till Nelly då hon nästan har vuxit ur alla. det blev inga. Jag hittade bara en super duper söt dräkt :) men det är jätte förstor, så det blir inte att kunna använda den på bra länge! ska nog inte säga så, för hux flux så kan hon ha den.

Jag blev lat och åkte hem med jocke från stan sen. Gjorde iordning tacos till oss till middag innan Emma skulle åka iväg. Det var gott, länge sen man åt tacos! 

Tror jag måste ta en lite powernap med Nelly nu . Det har varit en trevlig med intensiv helg. Man är ju inte van vid att det är full rulle hela tiden ;)

Lite bilder kanske kommer senare..
 

Det du inte dör av gör dig starkare!

Det stämmer faktiskt, det gör verkligen det. Glöm aldrig det, tänk på det varje gång något trycker ner och känns jobbigt, vad det än är för något.

Jag hoppas alla har en bra söndag!

Nu är det roliga över...

Sitter här och käkar  tårtan som blev över från igår. Emma hade gjort en fantastisk god tårta måste jag säga! Tur att det blev mycket över :)

Jocke blev riktigt chockad när grabbarna grus kom in klampandes igår vid 3 tiden. Han satt fortfarande i morgon rocken och hade inte en minsta aning om vad ska försegick.  Dom drog med han till Tuna bowling. Medans lagade vi maten och dukade upp fint. Han blev riktigt överraskad att hans Syster Emma och lillen var här.
Efter 3 rätters middag så lekte vi lite lekar som jag hade satt ihop.

Frågesport.

Vem är den bästa öl drickaren?
Tre av gästerna ges som alternativ. Dessa kommer senare att tävla mot varandra i att dricka öl för att få fram det rätta svaret.


Vem har störst lungor?
Tre av gästerna ska senare blåsa upp varsin ballong så fort de kan.


Vem är hålsäkrast:
Lyckas träffa en penna i flaskan som sitter knuten i midjan.

Vem är störst i käften:
Äta mest kex och vissla

Vem är bäst med tungan:
Äta godissnöre utan att ta med händerna.

Festen varade fram till 2- 3 nån gång på natten. Några vart fulla och åkte hem lite tidigare :) Skoj hade vi iaf. Men vi saknade en på festen. Jag undrar var hon höll hus?


                                                                          Kocken, Nellys farmor

                                 ö
                              
 
Den fina dukningen som jag gjorde, mycket stolt måste jag säga att jag är :) Med tanken på att det var ett himla bök att få ihop bord och stolar så det räckte till alla.


                                  å   

                                                                             Gästerna har anlänt


                                  ä

                                  å

                                                        Jag kommer med tårtan, det blev varmt med 30 st ljus


                                 å

                                                                   dags för  jocke att blåsa ut ljusen

                                ä

                                                           Lillkusin som är glad att få vara med

                                ä


Idag är vissa lite trötta och bakis, inte jag då för jag var ju nykter. drack bara ett glas vin till maten och en öl under hela kvällen. Nån måste ju vara skötsam ju ;)

Emma och Lillkusse är kvar här till på måndag. Jätte trevligt att ha dom här. Och roligt för Nelly att ha en lekkamrat.
Sofia var hit idag och hälsade på åxå, utan Nancy :(
Roligt att se sofia så klart men det hade varit roligt att träffa Nancy och se hur stor hon har blivit.  men tyvärr så var hon sjuk, stackarn! Men det får jag förhoppningsvis göra imorgon, om det är fint väder ska vi gå på isen. 
                       


                                            Nelly och Léon sloss om leksakerna, tror Nelly vann kampen :)


                                å
                                å
            

                                    


Jobbigt jobbigt

att hålla en hemlighet, att inte råka försäga sig. Ikväll så ska vi anordna en 30 års fest för min sambo. och han anar ingenting, han känner sig riktigt bortglömd och tror att ingen vill fira honom. Stackars stackars Jocke.. Han skulle bara veta ;)

Kl 2 kommer hans kompisar och hämtar honom. Dom åker och bastar och sen ska dom bowla. Medans här hemma så har hans syster från sthlm och hans föräldrar kommit. vi  kommer att fixar ihop en jätte middag för alla. Dukar långbord och har lite lekar. har ju inte kommit på några lekar än, så vi får se vad jag kan hitta på? Ni får gärna komma med några bra förslag!

Nu måste jag städa och fixa lite här hemma. Men inte för mycket då börjar väl Jocke ana nånting. Åter kommer imorgon med lite bilder från festen!

Fredags kvällen

Tillbringades med mina föräldrar. Vi åt grillad kyckling, grönsaker och klyftpotatis. jätte smaskens! Till Jocke gav vi i födelsedags present en upplevelse att få köra en Lamborghini, porsche eller en Ferrari. Han har ju alltid tjatat om dessa bilar så nu ska ha få provköra en iaf :)

Mamma min kom med ett jätte påskägg till Nelly. Ni skulle ha sett hennes min :) Hon var så fascinerad över det där ägget. 


                               ä

                                              I där låg, två bodysar, två par sockar och ett gosedjur

                               å 

                                                                                 Grillmästaren

                               ä  

                                                                                Morfar och Nelly


                              ä


           
                                        


Smelly cat

Kul val- Nelly somnade just och jag har två val: antingen passa på att sova nu (eftersom jag knappt fick sova inatt) eller duscha.

Utsövd men äcklig? Trött men fräsch?


Egobild

                                           Inte alls "rolig" bild, bara lite skryt om hur fina gener jag har....


                                 p


                              

Snälla barn gör inte såhär

Det är tur att dreggelmonstret är så sött, hon står annars inte så högt i kurs idag. Hon vaknade tre gånger inatt. Två av gångerna var hon vaken cirka 45 minuter, en av gång ca 1,5 timme.

Man fixar nog EN sån här natt ganska ok. Jag är så trött så jag inte vet var jag ska ta vägen. "God morgon" i alla fall då, jag inväntar den magiska stunden då Nelly sover middag

Hi hi

Jag och Nathalie ska försöka lura med oss våra karlar på sång och lek imorgon inne i stan. Jag nämnde det lite lätt till Jocke nu, och fick till svar- jag kommer fan inte sjunga nå.. ha ha.

Det var ganska tidigt, inte för min del då men för Jocke som sover halva dagen ibland. Ska göra så gott jag kan för att få med mig honom. Ja, återstår att se hur det går :)

Halva tankar!

Gaah! Det är så frustrerande! Jag har jättemånga saker, berättelser osv jag vill skriva ner, men jag hinner bara tänka halva tankar. Och, teflonhjärna som man har, så försvinner de smarta tankarna spårlöst. En bajsblöja senare minns man ingenting.

Funderar på att skaffa ett anteckningsblock att snabbt skissa upp tankarna i, så har jag lite att fundera kring....

Trädgårdsmöbler

Vi tänkte vara ute i god tid iår så vi gav oss ut och letat efter möbler på rusta, suomisoffa och på jysk.. Fanns jätte mycket snyggt att välja mellan. svårt det där. Jag ska försöka göra det jätte mysigt här ute. Så man vill sitta där ute och fika, ha middagar hela sommaren.

Så nu väntar jag bara på att våren ska komma, så vi får ställa ner allt på plats & plantera blommor. Men som det ser ut nu så lär vi få vänta ett tag till, för här ligger driver med snö :(

Torsdag

Blev riktigt förvånad över vad klockan var när jag vaknade i morse Halv 9! Och Nelly sov fortfarande. Helt ortroligt. medans hon sov smög jag mig  in i duschen och gjorde mig klar. Sen tog jag Nelly och gick till karin på lulesundet. Första gången jag träffade henne och hennes stolstrålar Tyra och Tilda. Tvillingarna är bara nån vecka yngre än Nelly.  Så det är ju jätte kul att dom är så jämngamla
Hon bjöd på fika och det var jätte trevligt. kunde inte vara där så länge då tjejerna skulle på bvc och ta spruta. Hoppas det går bra för dom!

Nelly somnade så fort jag la henne i vagnen. och hon sover än! Medans har jag passat på att städa upp här hemma. Vi får ju besök imorgon av mina föräldrar. Det blir trevligt, då ska vi äta middag här hemma och ge våran present till Jocke. Åhh hoppas han nu blir glad över den nu. Men det tror jag, det blir nog en upplevelse han inte glömmer. Vill inte avslöja något än ;)


Har bara tagit en lite paus i städandet, har övervåningen ogjord än så länge. jag ska bara äta lite sen ska jag ta itu med det med.


Hej så länge!


Gotte grisar!

åhh nu for gubben min å köpte en massa gott till ikväll, är inte motiverad alls att vara nyttig idag. Nu ska det frossas  chips, dricka och godis.

ska frossas så ska det göras ordentligt!

Jag ger upp!

Jag vet att man inte ska ge sig, men att ställa sig och göra iordning en lr två flaskor ersättning varje kväll och försöka på alla möjliga sätt få i Nelly den börjar bli jobbigt och tjatigt nu. Hon vägrar, puttar och skriker så fort hon ser att det är någonting vitt i den. Vatten, saft dricker hon när som helst ur flaskan. 

Jag får helt enkelt acceptera att hon inte tar den, hon får ju i sig gröt på kvällen iaf, och jag får väl amma henne tills hon helt kan vara utan. det får bli så. Det blir bara tråkigheter annars. Och det vill jag inte.


April april

Helvete jag kom precis på att det är 1 april idag.. och jag som är så lättlurad.

Haha, men i år är jag beredd!
Inget april april på mig inte (kommer nog inte att vara lika självsäker när jag står där med lång näsa)

Humöret

på morgonen var väl inte det bästa idag. Nu har jag hunnit vakna till och druckit mitt morgon kaffe. Så nu är allt på topp! Man kan ju inte annat än vara glad när det är sånt strålande fint väder.

Dagen idag ser ut som den att vi ska åka och bada, såg att den lilla bassängen är uppvärmd även på ons, och eftersom vi inte kan åka på söndag så gör vi det idag ist. Sen efter badet blir det en promenad på isen. Ska packa med mig varm choklad och råkakor. Var ju så gott sist! :)

Nu ska jag kicka upp min gubbe som ligger och sover..


"God" morgon

Den som myntade begreppet "morgonstund har guld i mun" måste ha varit dum i huvudet.

Jag mår illa och har inte sovit klart! Det känns som någon stulit hälften av mina sovtimmar och hoppat på mig där jag sov.


RSS 2.0